Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 636
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 580
Този път наистина тотално се изложи този човек. Дори да е така, да го кажеш на всички паникьосани сънародници, разболявайте се, няма проблем, направо си е ужасяващо. Даже в Туитър чета коментари, че насърчавал хората да си ходят на работа.

# 11 581
  • София - Рим и обратно
Лъки, брои се в края на сезона, или не си чувала, че отчитат начало на "грипен сезон" и край на"грипен сезон". Тук поне от нашия Кантарджиев не си ли чула. Па ти пак си смятай на елката, не ми пречиш, де.

# 11 582
Не знам дали писахте за първия смъртен случай в Швейцария. Прочетох също в немски новини, че в момента по света 300 милиона деца не ходят на училище заради този вирус.

# 11 583
Скрит текст:
200-тата умрели на ден бяха общо, а не от грип. Също потребителката бе дала линк към изследване за корелацията на смъртността с грипа. Т.е. ако ще мреш от инфаркт, дали наскоро прекаран грип ти вдига шанса и колко. И там се забелязваше, че в грипния сезон се увеличават всички смърти, но това не е смърт от грип.
Това вече хвърля съвсем друга светлина по въпроса...Аз се притесних, че по двеста човека на ден си заминават хората в Италия от най-обикновен грип, пък сега за девет човека такива крути мерки предприемат. Ще си затварят училищата и университетите те.
 А за останалите 200 мъртви няма карантини, няма нищо, каква глупост. И то само, защото не съм чела триста страници назад.

# 11 584
  • на пъпа на Златията
==
Някой знае ли с какво се занимава министъра на здравеопазването и защо не е начело на щаба. Става въпрос все пак за административни мерки. Сигурно има някакви по-важни дела..
==

Защото това е въпрос на национална сигурност . А това е работа на военните . Също тяхна е работата и да създадаъ ваксина .
Работата на министъра на здравеопазването  е да организира  леглова база  да  прибере  заболелите хора под карантина . по села и по паланки.

# 11 585
https://lacrunadellago.net/2020/03/05/lo-studio-che-ribalta-tutt … pa-e-la-germania/

Накратко - проучване твърди, че Германия е била 1-вата страна в Европа със заразени, а не Италия. В новината има и линк към проучването на The New England Medical of Journal.

Случаят със заразеният германец се обсъждаше доста надълго и широко в медиите, а и тук във форума. Общо мисля, че бяха 14 души от фирмата. Не е нужно проучване, обявиха го в края на януари -  тогава в Италия още не бяха открити случаи.

# 11 586
  • София
МЗ обявиха грипна епидемия за цялата страна от 6ти до 11ти.

# 11 587
Само за сведение, миналата седмица в Испания имаше 10-тина. Днес са над 200. И двама починали.
Не е ли по-скоро паника от реална опастност за живота?

# 11 588
Този път наистина тотално се изложи този човек. Дори да е така, да го кажеш на всички паникьосани сънародници, разболявайте се, няма проблем, направо си е ужасяващо. Даже в Туитър чета коментари, че насърчавал хората да си ходят на работа.

А като спрат всички да ходят на работа, вие какво ще ядете след 2 месеца? Simple Smile

# 11 589
Само за сведение, миналата седмица в Испания имаше 10-тина. Днес са над 200. И двама починали.

За какво говориш? Какви са тези цифри?

# 11 590
  • София

Така е, но това се очакваше. Много пъти писахме. Март и Април ще е така в Европа, особено Март месец. Навсякъде ще расте кривата. Притеснителното ще е ако през Май тази крива не почне да пада надолу в същите пропорции, но аз не го вярвам и съм оптимист. Simple Smile

# 11 591
Мередит, къде го прочетохте това за грипната ваканция за цялата страна. Може ли линк, че аз нещо не мога да намеря информацията. Благодаря.

# 11 592
Мередит, къде го прочетохте това за грипната ваканция за цялата страна. Може ли линк, че аз нещо не мога да намеря информацията. Благодаря.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8265551

# 11 593
# 11 594
  • София

Ето го
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/gripna-epidemiya … oKJ5viAbB9gbOZzK0

Поздравявам всички с ей това клипче, аз се смях със сълзи Simple Smile) Много сладко, поздрави на авторите. Смехът е здраве Simple Smile

https://www.facebook.com/MaikoMila.bg/videos/1064749713895544/

Общи условия

Активация на акаунт