Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 633
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 565
Това за двестате умрели на ден от грип италианци, ме хвърли в тъча. Сега трябва да изчета 300 страници назад, за да намеря официалните източници.
Спокойно, с една нула по малко са.
Не че е безобиден и обикновения грип, но не е така заразен и смъртоносен както ковид 19.

# 11 566
Някой знае ли с какво се занимава министъра на здравеопазването и защо не е начело на щаба. Става въпрос все пак за административни мерки. Сигурно има някакви по-важни дела..

# 11 567
Начетохме се на мнения на какви ли не самозвани вирусолози, микробиолози, анализатори и гадатели, бгмами и татковци, стринки и лели , всеки трескаво рефрешва и чопли Google за инфо, за нови случаи, за апокалиптични събития, то беха мутации, uv лъчи, подвидове и геноми, то беше чудо..Е , съжалявам ама апокалипсис няма да има, задачата вече е изпълнена, психозата създадена, 62 милиарда долара отиват за определени фармацевтични компании ,а ние си фантазираме тука...
Което в края на краищата беше целта на занятието. Сега фармацевтичните компании ще имат финансиране поне няколко години напред докато създадат ваксина за короната.

# 11 568
Скрит текст:
Това за двестате умрели на ден от грип италианци, ме хвърли в тъча. Сега трябва да изчета 300 страници назад, за да намеря официалните източници.
Спокойно, с една нула по малко са.
Не че е безобиден и обикновения грип, но не е така заразен и смъртоносен както ковид 19.
Ах, успокои ме! Благодаря. 🙂
П.с. За страниците.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 16:12 от Less

# 11 569
Лента.ру: "Задержаны распространители фейков о коронавирусе в Москве"

И без превод е ясно: "Арестуваха разпространители на фейкнюз за коронавируса в Москва"

Ето така се прави. Сега в Москва, скоро и другаде.

https://lenta.ru/news/2020/03/04/zadrezhali/

# 11 570
  • София
Някой знае ли с какво се занимава министъра на здравеопазването и защо не е начело на щаба. Става въпрос все пак за административни мерки. Сигурно има някакви по-важни дела..
Значи, ако трябва да се вкарва ред в паникьосана държава, администратор като Ананиев, който не е и лекар на всичко отгоре, е последния човек, до когото бих опряла. Генералът професор е по-подходящ.

# 11 571
Целия Туитър е гръмнал с изказването на президента Тръмп, който нарича смъртността от 3.4% според СЗО, цитирам "Невярно число". Тръмп каза,че много хора с по-леки симптоми изобщо не стигат до лекар. Вчера вицепрезидента Майк Пенс каза,че шанса здрав американец да се зарази с КВ, оставал малък.

Не знам какви са им експертите на тези, ама имат 159 потвърдени и 11 смъртни случаи, които дори са повече от 3.4%

https://www.newsweek.com/donald-trump-sean-hannity-who-1490631?u … chobox=1583414937

# 11 572
  • В офиса
200-тата умрели на ден бяха общо, а не от грип. Също потребителката бе дала линк към изследване за корелацията на смъртността с грипа. Т.е. ако ще мреш от инфаркт, дали наскоро прекаран грип ти вдига шанса и колко. И там се забелязваше, че в грипния сезон се увеличават всички смърти, но това не е смърт от грип.

# 11 573
https://lacrunadellago.net/2020/03/05/lo-studio-che-ribalta-tutt … pa-e-la-germania/

Накратко - проучване твърди, че Германия е била 1-вата страна в Европа със заразени, а не Италия. В новината има и линк към проучването на The New England Medical of Journal.

# 11 574
  • София - Рим и обратно
Това означава, че годишно в Италия от грип умират около 3500-3600 души. Ако приемем, че грпният "сезон" е около 4 месеца, в разгара му за 12 дни умират около 340-350 души.

Много повече са, дадох линкове от официални статистики по-горе.
Точно в твоите линкове прочетох, че годишно са около 8000 умиращи от усложнения след грип.
Това са около 20 души на ден!
Пусни си елката.
Добре, Гинче. Щом казваш, така е.

# 11 575
Снежана, политиците не обичат нещо да им клати стабилността. Затова и много (не всички) прибягват до такива чернобилски трикове когато има вътрешни проблеми. Иначе щатите тотално се изложиха , те доскоро бяха тествали по-малко и от нас (спрямо населението). Сега да видим Тръмп какво ще обяснява защо навсякъде изскачат скрити огнища. Опозицията естествено, че няма да пропусне възможността да го захапе. Провалът обаче е факт.

# 11 576
Във Виетнам са разработили тест, който струва 40 цента и са го пратили за одобрение на СЗО. Един комплект е около 20 долара, но включва 50 теста. Цената е ниска, защото правителството го субсидира. От тестовете във военни лаборатории, показва точност от 96%, толкова колкото и тестовете на СЗО и Щатските.

http://m.danviet.vn/kinh-te/8000-dong-test-phat-hien-virus-sars- … d2cu2Dpvf8zCYpvDw

Аз от няколко дни си мисля, че трябва ние да си произведем тестове и да впрегнем всички учени, БАН, епидемолози. Така ще са по-евтини и ще имаме повече. И най-вече ще сме независими от глобално производство.
Можеше, ама преди 20 години. Сега, не знам Confused ....

# 11 577
Накратко - проучване твърди, че Германия е била 1-вата страна в Европа със заразени, а не Италия. В новината има и линк към проучването на The New England Medical of Journal.

Това вече няма абсолютно никакво значение.

# 11 578
Скрит текст:
Това означава, че годишно в Италия от грип умират около 3500-3600 души. Ако приемем, че грпният "сезон" е около 4 месеца, в разгара му за 12 дни умират около 340-350 души.

Много повече са, дадох линкове от официални статистики по-горе.
Точно в твоите линкове прочетох, че годишно са около 8000 умиращи от усложнения след грип.
Това са около 20 души на ден!
Пусни си елката.
Добре, Гинче. Щом казваш, така е.
Не знам коя е Гинче, но хубаво е да си четеш линковете преди да ги постнеш. Ако не можеш да смяташ на ум (не е срамно), може да ползваш калкулатор. Другото е всяване на паника, че от грип в Италия мрете като пилци.

# 11 579
  • София
Вайпар, Аха, значи аз да вярвам на италианските учени и да чакам апокалипсиса с предстоящите смъртоносни мутации а да не вярвам на китайските учени, които са установили какви точно мутации са настъпили на вируса.
Това са предварителни проучвания но са нещо повече от едно голо предстоят смъртоносни мутации ама на какво основание е това заключение, не се знае. Иначе не ми вменявай отговорности че много хора ми вярвали, (т.е. да внимавам какво говоря, а потребителката с хипотезата за смъртоносните мутации не трябва ли също да внимава какво говори, сама казва че са недоказани хипотези ама ги говори и не си дава сметка какво причиняват тия недоказани хипотези на много хора). Не желая никой да ми вярва. Аз съм обикновен човек пишещ в някаквъв форум. Който пише само каквото мисли, нищо друго. Не ме интересува дали е оптимистично, песимистично, мисля го и го казвам.

Simple Smile Димана от България пиша, от София съм.

1. Какви мутации ще (или няма) да настъпят в даден вирус е въпрос на случайност.
2. В случай, че има два (или повече) конкуриращи се щама по-разпространен ще е онзи, който се разпространява по-бързо (заразява повече). Независимо от това с каква смъртност се свързва.
3. Вероятността по-малко леталния щам (или този, който води до смърт по-бавно) да остане да циркулира след като по-силно леталния изчезне е по-голяма за по-малко агресивни вируси.

Общи условия

Активация на акаунт