Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 649
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 745
По БНТ започнаха с грипната ваканция и  след няколко изречения съобщават, че се очакват 83 резултата за коронавирус. Журналистката каза “ въпрос на време е” .
Как упорито ги мешат в новините. После започнаха за леглата за коронавирус.
Единият контактен човек с коронавирус
 ( полетът към Сидни) е в България, очакват резултатите му. И аз днес четох в няколко медии за положителните проби на двамата.

Една от журналистките с репортаж за туризма заради коронавируса каза “ Ако истерията продължи...”

# 11 746
Сега остава да почне и обсъждане на реинкарнациите, предишните животи, и кармата. 🙄
Мислех да пиша за най-важните точки от доклада на СЗО, но дали някой все още се интересува от това...

# 11 747
Не искам да всявам паника, но ми се струва предстои. Просто от две по-сериозни места чух, че било хубаво да бъдем предпазливи.
Първо - паниката.
Второ-с този грип, който върлува сега
Трето- дано не е затишие пред буря.
Давай, Лес.

# 11 748
Този грип който върлува след месец ще е минало. Короната, не съм сигурна.

# 11 749
Каквото и да си говорим, в сегашната ситуация е по-добре да се държим така сякаш има вирус, а да няма, отколкото сякаш няма, а то да има Simple Smile

# 11 750
Великобритания съобщава за първи смъртен случай.

BREAKING: UK reports first death from coronavirus after patient with underlying health issues dies https://t.co/eUoE2bjB9j

# 11 751
Когато скоро обявят и нашите случаи, ще бъдем по-спокойни, че поне децата не са на училище. Добре го измислиха с тази национална грипна епидемия. Каквото и да си говорим, децата са ни най-важни. Ако те са в безопасност, останалото ще го преживеем.

Е то хубаво пуснаха ваканция, ама само училищата.
Дъщеря ми е студентка в СУ и никога не са имали грипна ваканция.
Да, лекциите не са задължителни, но упражненията и семинарите са.
А знаете в Ректората каква е лудница.
А да не говорим и за градския транспорт - претъпканите автобуси от Студентски град.
Министърът само бил “препоръчал” на ректорите да преустановят занятията.
Сега пък се ядосвам на “автономното” ни висше образование...

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 20:26 от marinadp

# 11 752
  • Шумен
http://glasove.com/categories/novini/news/szo-otchita-3-4-smyrtn … tancite-j-davat-1

За спора как да се изчислява смъртността при корона вируса. Аз не съм по числата, ама хич...

Е, то няма пълно щастие - аз не мисля, че ще има ректори, които да не се съобразят с препоръката. Ситуацията е натопорчена и само клечката й трябва. И моята дъщеря следва, ще видим...

# 11 753
Лъки, хората ще се паникьосат. Ще се започнат да се тревожат грип ли карат или нещо друго. Отделно между параноиците има абсолютни непукисти, които вярват че ни манипулират и няма нищо страшно.
Аз знам за себе си, че истината е в средата. Там се мъча да стоя и да гледам реалистично.
По-страшно е непознатото, неизученото. Ние не знаем има ли последици  от инфекцията в по-дълъг период. Никой не знае. Лично моята теория е, че това са страховете на учените. Но си е моя, моля никой да не го приема за чиста монета. Споделям.

# 11 754
  • на пъпа на Златията
==
Дъщеря ми е студентка в СУ и никога не са имали грипна ваканция. ...
==

Ами до 18 годишна възраст се предполага че родителите са научили  децата си че живеят в този материален свят и с неговите основни закони . За това и децата са с попечители - родителите .
След 18  си личи как е научено детето.
А и  имунната система на 20 - годишните  вече е прекарала някои инфекциомми нбплести и се предполага че  имунитета им е изграден що годе .
За това е опасен тоя вирус защото  след човешката глупост на китайците за да се изхранват хвърлят изкуствени торове  и се получават  генно модифицирани болести защото както всяко материално същество в тоя свят иска да оцелее. А когато го тровиш то генномодифицира  така че убива  приемника си .

# 11 755
  • София
Когато скоро обявят и нашите случаи, ще бъдем по-спокойни, че поне децата не са на училище. Добре го измислиха с тази национална грипна епидемия. Каквото и да си говорим, децата са ни най-важни. Ако те са в безопасност, останалото ще го преживеем.

Е то хубаво пуснаха ваканция, ама само училищата.
Дъщеря ми е студентка в СУ и никога не са имали грипна ваканция.
Да, лекциите не са задължителни, но упражненията и семинарите са.
А знаете в Ректората каква е лудница.
А да не говорим и за градския транспорт - претъпканите автобуси от Студентски град.
Министърът само бил “препоръчал” на ректорите да преустановят занятията.
Сега пък се ядосвам на “автономното” ни висше образование...

Дори пенсионерите не са се затворили вкъщи, какво остава за учениците и студентите....

# 11 756
Днес нови случаи в Белгия, основно на хора върнали се от ски ваканция от Северна Италия.

Един от случаите, който ми направи впечатление. Питах се досега как става заразяването в тези ски курорти, може би в ресторантите, кафенетата.

https://www.hln.be/in-de-buurt/hoegaarden/vader-van-twee-leerlin … -corona~a8c38229/

В Hoegaarden един мъж, баща на две деца, които ходят в общинското основно училище в Hoegaarden, е бил позитивен при тест за корона вирус. Семейството, бащата, майката и двете деца сега са под карантина у дома. Утре ще бъдат проследени всичките ученици в училището, със сигурност двата въпросни класа.

"Семейството за което става въпрос е било на ски ваканция в Северна Италия и е отседнало в хотел, където между временно също са били тествани позитивно за корона други 20 гости ", съобщи отговорният служител за образованието Hans Decoster (CD&V)." "Бащата след пристигането в къщи се е разболял и междувременно и тестван позитивно."

Фактът, че децата на мъжа вече цяла седмица ходят на училище, едното е във втора, а другото в трета учебна година. Има също така много безпокойство сред родителите. "На двете деца е направен скрининг в болница, но резултатите от това още не са известни."

На този хотел вместо звезди, направо могат да му дадат 5 корони с тези 20 заразени гости.

И една добра новина, и третият съученик, който е бил със момчето от Tienen в една стая по време на ски ваканция в Северна Италия, е с отрицателен корона тест.

# 11 757
И една добра новина, и третият съученик, който е бил със момчето от Tienen в една стая по време на ски ваканция в Северна Италия, е с отрицателен корона тест.
[/quote]

В какъв смисъл в една стая? Живяли са Заедно в една стая по време на престоя им ли? Нали е много заразен вируса, как се е получило това?

Гледах по БТВ как вземат проба, дали така трябва? Аз все си мисля, че чак в гърлото трябва да бръкнат?

# 11 758
Моята щерка изкара много интересен грип миналата седмица. Първо започна с безапетитие и слабост в мускулите и температура около 37.4. Пиеше различни прахчета за грип, но вместо да се подобрява, всеки ден излизаше по някой и друг симптом и едновременно с това температурата се повишаваше до 39 на четвъртия ден. След слабостта се появи главоболие, болки в гърлото и суха кашлица/това на четвъртият ден/. На петия е посетила студентска поликлиника за преглед, чакала един час, за да я изгони най-грубо една лекарка. Отишла да чака пред втори кабинет. Лекарят я приел, бил шокиран, че колежката му я изгонила, прегледал я и без да се задълбочава и предписал антибиотик /без никакви изследвания/. Сега е добре, но понеже сутринта слушах една лекарка по нова телевия, която разказваше как разликата между грипа и коронавируса бил в началото/като грипа започва с внезапна висока температура, а коронавируса започва постепенно/ се питам какво всъщност изкара тя? Дано само параноята да не ме е обхванала.
Декември месец и аз изкарах много особен вирус. Започна само с особен гърлобол, премина към мускулите и костите ( болки), след това бях пълен парцал, нямах никакви сили, и започна суха кашлица, която продължи поне десет дена. Т така и не се вдигна над 38. Лекувах се с домашни средства. Личната лекарка беше ме диагностицирала с " вирусна инфекция" , без да ми прави каквито и да е тестове. А гърлоболът ми започна след мое участие в едно метоприятие, в което се бяха събрали над 300 души от различни националности, в затворено помещение.
Преди два дена  колежка е гледала репортаж по ARTE , в който са говорили само за Корона вируса и са казали, че вирусът се върти от 2014 г.
Не съм гледала репортажа лично, така че й се доверявам.
На друга колежка съпругът й в момента е в болница. Отпред пред болницата са изградили мобилна пристройка, в която да се тестват съмнителни случаи.
Вътре те нямат достъп.
Има недостиг на лекарства и се е наложило съпругът да си носи от вкъщи лекарсвата, купени преди кризата.
Лекарите в болницага не носели маски.

# 11 759
Френския лицей с какво е по-различен от останалите училища в България, че да не затваря врати при обявена грипна епидемия и ваканция за всички? И що чини тази информация в тема за корона вирус, който все още не е намерен и официално доказан?
В темата по-рано имаше опасения, че като се завърнат от ваканция деца и родители ще донесат зараза. Затова съобщавам за онези, които се вълнуваха.
А в България има чуждестранни училища – Англо-Американско, Немско и Руско, освен ФЛ, които са част от посолствата на съответните държави. С това са по-различни, нямат общо с МОН, а и с нашата страна освен, че се помещават тук. Извинявам се ако тази част от поста ми е спам, просто счетох, че ще е полезно за успокояване на страстите в този спектър.
Не, наистина се зачудих с какво е по-специално това училище. Хайде програмата ясно, че не е от МОН, ама все пак се помещава на територията на страната ни и ми стана странно, че при епидемии не се затварят като останалите училища. Щом няма корона у нас, защо Франция им нарежда да затварят? Странно е.

Затварят се, поне немското (детето ми учи в там). Да, нямат нищо общо с МОН, обаче с грипни епидемии се съобразяват. Епидемиите не се обявяват от МОН, а от МЗ, нали? И важат за всички на територията на страната.

Общи условия

Активация на акаунт