Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 956
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 865
  • В офиса

# 11 866
Кой е CDU и защо след estimates има звездичка?

# 11 867
Решението град Витлеем да бъде поставен под карантина е взето от Израел и координирано с палестинските власти. От полунощ нататък никой няма да може да влиза или да излиза от града.

The decision to put Bethlehem on lockdown was taken by Israel in coordination with the Palestinian Authority, according to local media. As of midnight, no one is allowed to enter or leave the city.

# 11 868
  • В офиса
Кой е CDU и защо след estimates има звездичка?
The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is the leading national public health institute of the United States. The CDC is a United States federal agency under the Department of Health and Human Services
Демек най-официалното възможно място.
Koпирах и текста със звездичката

# 11 869
  • София
Скрит текст:
аз не се сещам за нито една болест се света с 0.00 процента смъртност при деца

10-18 г. го дават 0,2%

Т.е. като при грип,
там даже е 0,1-0,2, т.е. пак не е пренебрежително малко. На всичкото отгоре още нищо не знаят и не го крият.
Не е като при грип,много повече е. Около 10-20 пъти по-голяма смъртност дори за младите. Ето статистиките отново.
Скрит текст:

Днес вече обсъдихме, че тази графика е безкрайно некоректна и сравнява два различни обема данни.
И ти я постваш още 2 пъти. После говори, че не подвеждаш. Аман вече.

# 11 870
  • София
...
Преди два дена  колежка е гледала репортаж по ARTE , в който са говорили само за Корона вируса и са казали, че вирусът се върти от 2014 г.
Не съм гледала репортажа лично, така че й се доверявам.
На друга колежка съпругът й в момента е в болница. Отпред пред болницата са изградили мобилна пристройка, в която да се тестват съмнителни случаи.
Вътре те нямат достъп.
Има недостиг на лекарства и се е наложило съпругът да си носи от вкъщи лекарсвата, купени преди кризата.
Лекарите в болницага не носели маски.

Вижте сега хора.
Когато нещо противоречи на Законите на математиката, физиката, химията или биологията (както е в случая твърдението за циркулация от '14), то няма как да е вярно, независимо кой малоумен журналист или колежка го е изказал/а.

НЯМА КАК да циркулира същия вирус от '14-а година, понеже, ако е СЪЩИЯ, той ще е точно толкова лесно пренасящ се и тогава и сега и ще протича с точно толкова утежнения и тогава и сега. И понеже населението на Земята не е променило драстично концентрацията си от '14-а досега, а тогава не сме наблюдавали тази картина, можем смело да направим извода, че НЕ ГО Е ИМАЛО В ЦИРКУЛАЦИЯ.

# 11 871
Епидемията е обявена от МЗ, не от МОН. Тези чуждонезнамсикакви училища не спазват ли здравните норми на република България, че се налага вече 10 страници да ги коментираме? Епидемията не е учебна програма, говорим за здраве, болести, деца.

Спазват, разбира се, напълно сте права, и аз вече писах, че заповедта е от МЗ, не от МОН. Това няма общо с учебните програми. Детето ми учи в училище към посолство, със 100% сигурност казвам, че бяха в грипна ваканция вече когато и всички други. Ще бъдат и сега, въпреки че в момента имат матури. Да, учебните им програми не са български, но нали всички живеят в България, много от децата са български граждани, естествено че се съобразяват със законите, наредбите, ситуацията, епидемията.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 00:59 от Lucy in the Sky with Diamonds

# 11 872
  • София
Френския лицей с какво е по-различен от останалите училища в България, че да не затваря врати при обявена грипна епидемия и ваканция за всички? И що чини тази информация в тема за корона вирус, който все още не е намерен и официално доказан?
В темата по-рано имаше опасения, че като се завърнат от ваканция деца и родители ще донесат зараза. Затова съобщавам за онези, които се вълнуваха.
А в България има чуждестранни училища – Англо-Американско, Немско и Руско, освен ФЛ, които са част от посолствата на съответните държави. С това са по-различни, нямат общо с МОН, а и с нашата страна освен, че се помещават тук. Извинявам се ако тази част от поста ми е спам, просто счетох, че ще е полезно за успокояване на страстите в този спектър.
Не, наистина се зачудих с какво е по-специално това училище. Хайде програмата ясно, че не е от МОН, ама все пак се помещава на територията на страната ни и ми стана странно, че при епидемии не се затварят като останалите училища. Щом няма корона у нас, защо Франция им нарежда да затварят? Странно е.

Затварят се, поне немското (детето ми учи в там). Да, нямат нищо общо с МОН, обаче с грипни епидемии се съобразяват. Епидемиите не се обявяват от МОН, а от МЗ, нали? И важат за всички на територията на страната.

Не, по райони се обявяват, а ваканциите се "викат" от РИО-тата.

# 11 873
  • София
Грейпфрут, а Вашият първоначален отговор бе, че първа и втора група не са задължителни, което оставя впечатление, че там няма проблем да се ходи и отсъства когато си решим. Иначе не виждам каква връзка има с епидемията и липсата на грипна ваканция в ДГ.
Вероятно не съм разбрала какво точно сте желали да кажете с репликата си. Сигурно не съм единствената, та добре, че изяснихме.
Ами всъщност да - може да се отсъства в първите две групи и извън епидемииите и без извинителни бележки при определени условия - родителите да плащат неприсъствените дни и да не получават детски (защото ще им ги спрат). Не е етично спрямо неприетите деца, но здравето е преди всичко.

# 11 874
  • София
Това, че не е задължителна, не значи, че може да се отсъства без оправдателна причина. Има и лимит за отсъствия по семейни причини, а при по-продължително отсъствие се взима бележка за липса на контакт с болни, а при определени условия се правят и изследвания отново.
Всъщност почти това означава. Както писах вече - отсъствията се извиняват служебно. Във всяка група Bowtie
До сега не са извинявали служебно отсъствият на децата при грипна ваканция в нашата градина-София. Носела съм бележки, изрично е питано за това.
Може ли наредба по въпроса, да я дам на директорката.

# 11 875
А каква смъртност? 200-300 човека? А колко умират от обикновен грип? А от инфаркт, исулт и тн? И основно възрастни хора. Всъщост това исках да кажа, но не ми се получи.

# 11 876
  • София
Вендинг машини за маски в Китай. Всеки местен има право да получи срещу личната си карта (вероятно с чип) по два броя N95 на всеки 24 часа срещу $1.72
https://twitter.com/globaltimesnews/status/1235493130742321152?r … coronavirus-cases

С каква скорост само решават всякакви проблеми в хода на епидемията, уау! Продължават да ме изумяват!!

# 11 877
  • на пистата
Това, че не е задължителна, не значи, че може да се отсъства без оправдателна причина. Има и лимит за отсъствия по семейни причини, а при по-продължително отсъствие се взима бележка за липса на контакт с болни, а при определени условия се правят и изследвания отново.
Всъщност почти това означава. Както писах вече - отсъствията се извиняват служебно. Във всяка група Bowtie
До сега не са извинявали служебно отсъствият на децата при грипна ваканция в нашата градина-София. Носела съм бележки, изрично е питано за това.
От Ананиев

# 11 878
  • София
Нямам наредба под ръка, но за последните 6 години доста пъти е имало такива ваканции, никога не сме давали бележка. В правилника, който ни е четен, пишеше, че по време на училищни ваканции, отсъствияте се извиняват служебно.

# 11 879
  • София
Искам да попитам. Има ли заразени кърмачета и деца под 10 г ?

Да. Имаше случай в Китай, бебето беше родено от заразена майка, положителен тест след раждането, не помня, май го бяха държали в кувьоз с повишена концентрация на кислород, ама за всеки случай, някакви минимални симптоми беше проявило, след 17 дена имаше отрицателен тест, без никакво специфично лечение.

Общи условия

Активация на акаунт