Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 411
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 880
  • на пъпа на Златията
==
Не е опасен до 10 г. 0%, смъртност.
==
Абе хора , какво като няма  смъртност . То и от Чернобил нямаше смъртност , ама нервното отделение беше препълнено , с радикулити , а поне  50 процента от жените си направиха операции от "гуша" .Колко деца които тогава бяха на по 7 години , като станаха на 17 - не влязоха в казарма  защото са носители на ракови клетки , знаете ли ??Аз познавам поне 3-ма . Е и те не умряха . А виждате ли колко деца са  инвалидни колички днес с нарушени двигателни способмости ?
Всяко  заболяване води до увреждане и всяко следващо го  влошава . 
За това и сега има  хиляди хора със ракови заболявания , За това  и днес има все по млади хора кото не доживяват годините на предците си .
Увреждането на  дихателната способност , води до смърт . Тези стари хора които умират сега са с все такива предшестващи  дихателни  проблеми и един грип ги праща в гроба .

Ще ви питам за последствията след  5 години например , ако съм жива де , щото съм на  70 години .
Я си пазете децата  а и себе си . Я слагайте маските  и си сядайте на дупетата у дома .  , като имате тая възможност , да работите  и да сте си у дома . Какви почивки , какви екскурзии ви гонят , м ???
После ще плачете някой да ви помага , да  ви дава пари да си гледате инвалидизираните деца , нали ?   

# 11 881
Лекува се с парацетамол и др. Лекарства за обикновен грип. Смъртността е изключително малка. Практически нулева при деца. Някой може ли да ми обясни защо трябва да се страхувам?

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 23:09 от _silence_

# 11 882
  • София
До сега не са извинявали служебно отсъствият на децата при грипна ваканция в нашата градина-София. Носела съм бележки, изрично е питано за това.
Може ли наредба по въпроса, да я дам на директорката.
Нямам наредба под ръка, но за последните 6 години доста пъти е имало такива ваканции, никога не сме давали бележка. В правилника, който ни е четен, пишеше, че по време на училищни ваканции, отсъствияте се извиняват служебно.
Обявените предварително училищни ваканции от МОН, са други. Четох я заповедта на Ананиев, но това не ми отговаря на моя въпрос.
А за да споря с директорката, не ми е достатъчно една жена каза.

# 11 883
Всъщност, се извиняват служебно, когато има грипна епидемия/ваканция. Но това е валидно и за незадължителните I и IIгрупа, както и за задължителните две предучилищни групи.
В останалото време не може да се отсъства, когато и както ти скимне. И в първите две възрастови групи. Отсъствията се извиняват с медицинска бележка или по семейни причини. Второто - до определен брой дни годишно.
Естествено, че става дума за периода на епидемия, първоначалният въпрос беше защо не е обявена ваканция за детските градини.

Така беше и при отминалата грипна ваканция тази година:

“Главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обясни, че директорите на детските градини решават индивидуално:

Няма пряка зависимост между обявяваните епидемични стойности на заболяваемостта и спиране на училищата, тъй като там наблюдаваме конкретно процента на отсъстващите. В детските градини не пристъпваме към такава мярка, тъй като затрудняваме изключително много родителите. Там по-важен е сутрешният филтър, за да не допускаме деца със симптоми, болни, да продължават да посещават градината или ясла.

Към момента няма да бъдат затваряни детски градини и ясли в София поради грип, съобщиха от Столичната община. По разпореждане на Столичната регионална здравна инспекция районните епидемиолози ще посещават детските градини и ясли за проверки на място. Директорите на детските заведения ще спазват всички препоръките на районните епидемиолози.”

# 11 884
Гледах репортажа по нова тв/бтв (все едно) по взимане на проба от пациент. Останах в ........ от така наречената лаборатория във ВМА. Това е машина на времето - минус 50 години. Прокъсан балатум, плочки, везна със светодиоди, монитор Самсунг ( преди 20 г имах същия), плочки на 50г., пишат на листи с формат на половин век. Пълен потрес. И това в болница на две хранилки: от Министерството на здравеопазването и Министерството на отбраната. Кой е определил ВМА за последна истанция в България. Нямаме ли Национален център по заразни и паразитни болести.
Нямам думи. Какъв корона вирус ще изолират там. Там се пазят от всичко останало.

# 11 885
Скрит текст:
аз не се сещам за нито една болест се света с 0.00 процента смъртност при деца

10-18 г. го дават 0,2%

Т.е. като при грип,
там даже е 0,1-0,2, т.е. пак не е пренебрежително малко. На всичкото отгоре още нищо не знаят и не го крият.
Не е като при грип,много повече е. Около 10-20 пъти по-голяма смъртност дори за младите. Ето статистиките отново.
Скрит текст:

Днес вече обсъдихме, че тази графика е безкрайно некоректна и сравнява два различни обема данни.
И ти я постваш още 2 пъти. После говори, че не подвеждаш. Аман вече.
Ами, сравнявайте процент починали от заболелите.
Това е коректното сравнение.

--------
За Щатите има ли данни за днес?
--------
Аз винаги съм се чудила как може някои училища да не се съобразяват с грипните епидемии. Намирам го за безотговорно. Добре е , че сега са решили друго.

# 11 886

--------
За Щатите има ли данни за днес?
--------

150 инфектирани, Конгресът им днес дал 8,3 милиарда долара за борба с вируса.

# 11 887
  • на пъпа на Златията
==
Леува се с парацетамол и др. Лекарства за обикновен грип. Смъртността е изключително малка. Практически нулева при деца. Някой може ли да ми обясни защо трябва да се страхувам?
==

Защото всеки грип  води до увреждане на дихате4лната система . А това значи че  се уврежда белия дроб ,  а като расте расте и площта на  увреждането и детето ако днес  не се движи много много му трябва по малка площ да оросява с кислород кръвта , ама след  5 години ще му трябва повече и  това означава че нямаш достатъчно кислород в кръвта за да поддържа и мозъка ти . За това и сега тези хора се лекуват като им вкарват кислород в кръвта защото отказва белия дроб .
И утре най малкото замърсяване на въздуха  особено ако искаш дса живееш в голям град  ще ти носи проблеми .
Как си мислите   че  едно каквото и да е заболяване не остава без последствия . Я вижте колко млади хора се оплакват от шум в ушите ???Я направете анкети , какви заболявания  са най честите от които боледуват хората и  разлистете старите вестници да видите какво

произшествие е имало в миналото и ще видите последствията .
Кой ще ви помогне утре като всики хора ще са инвалиди??

Здравето е пари !!!!Много пари!!!Никой не може да изкара толкова пари че да  с тях да си пази здравето  поне 50 години .

По точно  е даже да се каже .  Здраве с пари не се купува .
 Купува  се инвалидност .

# 11 888
Леува се с парацетамол и др. Лекарства за обикновен грип. Смъртността е изключително малка. Практически нулева при деца. Някой може ли да ми обясни защо трябва да се страхувам?

С парацетамол ли се лекува? Ех, как докторите в Китай, Италия, Иран и по света не се сетиха!
Ето за такива постове утре и парацетамол няма да има по аптеките и пак обвинявайте потребители, които споделят линкове от успешно лечение или друга ценна информация.

Страхувай се, утре няма да има и парацетамол да се лекуваш от “ обикновен грип”.

Дано изтрият горния и моя пост, от стотици страници, това ме разби.

# 11 889
Какво й се вързвате?

# 11 890
  • София
Пораженията върху икономиката ще са огромни. Борсите ще затворят, петрола ще падне, ще фалират много компании в туризма-хотели, превозвачи, ресторанти, кина, театри. Цените на храните ще се повишат.

# 11 891
Мен въобще не ме вълнува икономическата част. Да му мислят тези които имат силни икономики. Та без пари ще се оцелява някак, само здраве да има.
Всеки ден нов град под карантина....Започва обратното броене до пролетта. Дали ще стихне това чудо ? И за мен този вирус изобщо не е грип. Подобни симптоми, но не. Днес някъде четох за първи случай на енцефалит в последствие.

# 11 892
  • София
Meredith_Gray, официално според СЗО смъртността от ковид19 е 3,4%. Смъртността при грипа е около 0.1%. Сега се чудя наистина на кого да вярвам на теб, на Доналд Тръмп или на СЗО, на  CDC или на съвсем коректната графика от Business Insider? Всъщност изобщо не се чудя.

Пак повтарям за последен път. Опитите ти да диктуваш кой какво да пише тук , да определяш кое е коректно или не и то в разрез с наличната публична и официална информация, просто няма да минат. И ще те помоля да прескачаш моите постове оттук нататък. Аз повече отказвам да отговарям на подобен род тролене.

Абе ти честно си много зле.
На графиката не са данните на СЗО, а сравнение между процент заболели 2018 в Америка от грип отляво, данни от CDC, а отдясно данните на China CDC за коронавирус от януари. Как може да си мислиш, че проценти от различни популации се сравняват??? Все едно да кажеш, че 0,1% от 100 е равно на 3,4% от 2344.
Пиша го, за да разберат тези, които четат.
Не се надявай да те подминавам, ще го правя ако постваш достоверна информация без собствени интерпретации. И която не е в разрез с официално обявената информация.
Опитите ти за подлъгване на останалите са гнусни и жалки, а сега се убедих, че са и напълно умишлени.

# 11 893
Това с храните е относително. От миналата седмица насам, във всички супермаркети, в които влизам има много и големи промоции на всички продукти с кратък срок за годност. Това което може да се трупа го няма или почти, или изцяло. Между другото, не по всички географски ширини търговците са търгаши. Горивата леко поевтиняха тук и цяла седмица са така, а обикновено това става или вечер, или в неделя. Всъщност въобще не ме интересуват горивата, макар и бензинът ми за до и от работа да е 100 евро на май-ниски цени. И за цялата икономика не ми дреме, не ми се струва хич важна в момента.

# 11 894
То е ясно кой лъже и кой подвежда:

СЗО: 3,4% от случаите на коронавирус по света са починали. За сравнение смъртността при грип е много по малко под 1%.

https://twitter.com/WHO/status/1234872254883909642?s=19

Общи условия

Активация на акаунт