Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 886
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 530
  • Пловдив
Нещо не ми зарежда worldometers.info. Само на мен ли не ми зарежда?
Исках да видя дали България е отразена вече.

Още снощи я отрази ха.

Добро утро и честит празник.
От тук разбрах за 2те проби. За Габрово, ясно, но жената в Плевен как се е разболяла?
Жена в Габрово, мъж в Плевен

# 13 531
Тази сутрин научих новините.
Дано не са разчитали досега  на испанските тестове само, и в България, и  в Испания и навсякъде.

Не знаех, че лежащите с пневмония са тествани на случаен принцип за коронавирус.

“Постъпила е при нас на 3 март с оплаквания, типични за сезона за такъв тип респираторни заболявания", посочи още той.

По думите му пробата й е взета след нареждането за вземане на пробите на случаен принцип от пациенти, които са лежащо болни с пневмония в болницата.

# 13 532
  • Пловдив
От тук разбрах за 2те проби. За Габрово, ясно, но жената в Плевен как се е разболяла?
за Габрово как е станало?

# 13 533
Дано им дойде на ум, днес да кажат, да се затворят всички заведения, ресторанти и т.н, както и да затворят Плевен и Габрово.

# 13 534
  • Пловдив
Ами тук непрекъснато се обяснява, че спецификата на този вирус е, че преносителят може изобщо да няма симптоми и никога да не разболее. И точно това го прави силно заразен. Разпространява се незабелязано и безсимптомно. Ама животът в чужбина си тече, туристите правят снимки и никой не е болен. Аз пък що да си седя на четирибуквието. И двамата дали положитерни проби едва ли ще се сетят откъде им е дошло на главата. Както и много други.........

# 13 535
  • Варна
А какво да питат? И какво да им отговорят?
"Паниката ни на добро ниво ли е или да я повишим?"
"О, слабо е! Бой по магазините, линч за всеки кашлящ!"

Ама моля ви се, разбира се, че не. Сакън, нищо не правете. Те българите и без това са толкова прости, че не могат да напазаруват, без да се сбият. И да вземат каквито и да е мерки, без да предисвикат катастрофа непременно, да не говорим колко са нетолерантни към кашляшите. Ужасно ме дразни вече това подценяване. Вие сте тези, които рисуват несъществуващи сценарии, докато викате - дръжте крадеца.

Не купувайте маски - това е паника. Нека има за тези, дето не изпитват паника, все пак! Малко толерантност.

Само не разбрах кои сме ние, ама както и да е.
Добре е да сме спокойни, в такава ситуация. И разумни.
И да говорим разбираемо и свързано.

# 13 536
  • София
Добро утро, честит празник!
Гледах вчера брифинга, очаквахме го, не е като да не го очаквахме, във всички аспекти на новината.
По-странно за мен е заразяването на младия мъж, но пък той е вече на практика здрав, казаха.
Проблемен момент е карантинирането на цели лекарски екипи. Не знам, у нас болниците, не спазват ли превантивни мерки.

Не очаквайте за по един лежащ - в болница при това, да затворят областни градове като Плевен и Габрово.

# 13 537
Жената е на 75 години и живее сама. Няма кой знае какви контакти. Предава се от човек на човек. Сами си вадете изводите. И, да. И от щаба казаха, че това е притеснително. Събираш 2 и 2 и вирусът си циркулира още преди да обявят.

# 13 538
В Китай за месец-два затихнаха нещата.
Не са затихнали там нещата. Там се бориха като за последно, за да затихне. Не е естествен процес на отслабване на вируса.

Много неприятно начало имаме - със самотна жена на легло. Значи не излиза. И пак. Представя си излизащите...
А за момчето казаха, че има 3 контактни. Как само толкова?
Тъкмо е време и за резултати след мача в Разград.
Помните ли пък с мача какво беше? "Не може да искате хората да спрат да живеят, какво пречат феновете"...

# 13 539
По канал 1 Владимир Каролев преди малко обясни как е по- вероятно да паднеш по стълбите, отколкото са се заразиш с корона...Много интересно как го изчисли...И точно днес ли трябва да дрънка глупости, вместо да се повтарят хигиенните мерки, отново и отново...

Много съм притеснена за мама и татко, два дни през изминалата  седмица бяха в болницата в Габрово, обикаляха  за изследвания, чакаха за разчитане на резултати, изобщо отвисяха  си там. И двамата са възрастни и болни Sad

Честит празник на всички дами!

# 13 540
за Габрово как е станало?
От тук прочетох, че жената имала гледачка, евентуално тя е била в контакт с хора пристигнали от Италия.
За Плевен не разбрах нищо.

# 13 541
  • Пловдив
Спазват превантивни мерки болниците. Има си инструкции за базопасност, когато предварително си информиран за опасност. Без масови тестове няма как предварително да си информиран. Заекът изскочи от съвсем неочакван храст.

# 13 542
Офтопик - Канал 1 и Нова са на нивото на ПИК и Блиц
....

# 13 543
Дано им дойде на ум, днес да кажат, да се затворят всички заведения, ресторанти и т.н, както и да затворят Плевен и Габрово.
Какъв е смисълът? То със сигурност не е само в Плевен и Габрово. Да препоръчат ограничение на контактите, работа от къщи, за когото е възможно, за когото не е - работодателят да вземе мерки за обезопасяване на работното място. За транспорта могат да опитат по-чести рейсове да пускат или ако трябва дори да се въведе лимит за хората. 20 човека примерно има в автобуса и до там, повече да не качва. Хората и без това сами ще си наложат ограничения за излишни пътувания. Да се говори за лична дистанция (снощи най-после чух да го казват от щаба, ама още трябва да наблягат). И т.н. Нищо страшно не е станало. Малко мерки, които отдавна трябваше да се вземат, но кой знае защо някои ги наричаха истерия и паника.

# 13 544
  • град-държава
Наистина ли някой си мисли, че сега започва тук? Абсурдно е.
Със сигурност не е от сега.

Общи условия

Активация на акаунт