Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 484
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 755
  • София
Неприятна новина е, че имаме заразено медицинско лице, защото кой знае на колко пациенти го е предала. Това е възможно най-лошия сценарий, но вярвам, че ще ни се размине. Не знам, просто нас българите все ни се разминава, прекалено сме страдали в миналото и вярвам във вселенските закони. Wink
Много правилно разпоредиха всички футболни срещи още от днес и така до неопределено време да се играят без публика. Ето така трябва да се действа, а не като във Франция, където тръгнаха да гонят Италия по брой заразени, но нищо не отменят?! Просто нямам думи за френската простотия. На един футболен мач отиват хиляди хора, които крещят, прегръщат се и какво ли още не. Истински пир за цъкащи вирусчета. Но не, ние сме над нещата... Пък после борба ще водят. Те американците също вече изтърваха духа от бутилката. Там пък не очаквах, че ще са толкова слабо подготвени.
Недоумявам и как все още има туроператори, които предлагат екскурзийки до Италия и то в Милано, а и хора, които им се връзват.
Не вируса, а хората, които не могат да погледнат по-далеч от носа си са истинския бич.

# 13 756
  • Насред хаоса
Според Мангъров мерките са крайни, като за ебола. Освен това повтаря, че в по-голямата си част заболяването протича леко, усложнения има при 3,5 %.
Статията, която видях, е във Фрог нюз.

# 13 757
  • Варна
Жената е приета в болницата на 3ти,което значи, че е заразена поне от 1ви март.
Няма как да е заразена на 1 и на 3 приета с пневмония. Казват, че пневмонията се развива известно време след развиване на температура, нататък докато стигне до болница още- 6 дена среден инкубационен период, после още седмица докато стигне до хоспитализация- две седмици може да е, може повече- т.е. заразяването й е по-вероятно да е преди да стане видимо какво става в Италия.
Поясниха,че жената е била заразена 14 дни, преди приема и в болницата.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 13:50 от Viviana91

# 13 758
Бихте ли се сърдили на някой познат, ако ви зарази с корона вирус? Smiley

# 13 759
В момента интервю от Габрово. Ето го притеснителното. "Още от снощи се извършва дезинфекция на болницата" Тоест, досега не са дезинфекцирали?
По точно беше казано, че сега се дезинфекцират, за да могат след това да приемат болни и да няма вътрешноболнична зараза. Поне аз това чух.
И все пак съм сигурна, че с това ще се справим. Малко с годините се отпуснахме и не обичаме да чуваме хорското мнение. Мисля си, че много бързо тези, които не ги вълнува ще влезнат в крачка. Природата си знае работата. Има си инстинкт за самосъхранение. По бавно или по бързо ще се задейства при всеки.
Хубав и слънчев и при възможност спокоен ден на всички

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 12:53 от jhbd

# 13 760
Ами аз например как по-точно да си седна на задника, като автобуса с който пътувам до работа и обратно винаги е човек върху човек? А на работа, в сградата, в която работя сме 1500 човека? С колегата до мен сме бюро до бюро, има няма на 60 см, в отворено офис пространство...

# 13 761
Имам колеги на почивка в различни страни и такива, които сега организират такива НАПУК. Да, бих се сърдила, ако някой от тях ме зарази. За щастие или не, няма как да се разбере в такъв детайл. Но го намирам за безотговорно и отвратително!

# 13 762
  • град-държава
Мангъров винаги се е изказвал крайно, краен проваксър, сега краен в "няма смисъл". Никога не съм разбирала какво толкова му се кланят. Имаме прекрасни, умерени и много адекватни педиатри, защо не показват тях?
Наистина ли от щаба грам недопускат, че се вихри от месеци в страната!?

# 13 763
  • София

Ако го направи нарочно, да.
Иначе твой собствен избор е дали да контактуваш с безотговорни и тъпи хора.
Пенка се връща от Ломбардия, ама крие. Ще се разсърдя, ама и на себе си ще се сърдя, че не съм разбрала какво говедо имам насреща си.
Ама, ако Пенка се е заразила в кварталния магазин, какво да й се сърдя.

# 13 764
Препоръката да не се пътува в претъпкан автобус, Метро и т.н. е epic fail

# 13 765
Сега се разбра защо толкова време не може да хванем болни.
Рисковите се тестват с тестове за антитела, които са доста по-евтини. Проблемът при такива тестове е, че антитела се появяват доста по-късно, когато организмът тръгне да се бори с болестта.
Тестовете за антитела са доста неточни и имат 3 скали - отрицателен, сива зона и положителен.
Тези от сивата зона и положителните ги тестват пак този път с PCR изследване, което е в пъти по-скъпо, но показва със сигурност наличие на рнк на вируса и може да се направи количествено изследване на вирусен товар. Така че 4мата са твърдо положителни.

От останалите тествани за антитела - там със сигурност трябва да се тестват няколко пъти през определен интервал от време за да се види резултата. И както стана ясно испанските тестове не са толкова чувствителни колкото английските.

# 13 766
Мангъров винаги се е изказвал крайно, краен проваксър, сега краен в "няма смисъл". Никога не съм разбирала какво толкова му се кланят. Имаме прекрасни, умерени и много адекватни педиатри, защо не показват тях?
Наистина ли от щаба грам недопускат, че се вихри от месеци в страната!?
Мангъров е националният ни консултант по заразни и и инфекциозни болести. Затова него го показват Simple Smile

# 13 767
Според мен са допускали. Може би и са били притеснени, че не го хващат. Сега ще видим какво ще стане.

# 13 768
  • Пловдив
Точно сега е момента за строги ограничения. Ако с това се изчака, вируса вече ще е разпространен навсякъде и няма какво да го спре.

# 13 769
  • град-държава
Аз много добре знам кой е, въпросът е съвсем друг.

Общи условия

Активация на акаунт