Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 479
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 680
Турция, дами ми е съмнителна. Какво става там? Нито един. Или вече има. Просто е невъзможно или никой не се старае да ги открие.

# 13 681
Здравейте,

А дали ще затворят фитнеси, спортни клубове и тн. Или може да се спортува поне на този етап?
Бягай в парка Simple Smile
Всеки си има глава да прецени.. нищо частно няма да затворят зорлен. Могат да пуснат предписания.

# 13 682
Така е. Просто не съм информирана с нещата около вируса, освен това което пише в първата част на тази тема.

# 13 683
Артемис и аз не разбирам ,като прочета”Айде честито” и ми се повръща!
Какво са тия хора дето е така чиститят смърт??

На мен вируса ми е “пред вратата “ ,и колкото и да се опитвам да не се панирам..ми страх ме е !
Това в Китай е филм на ужасите-буквално,ама Китай е далеч..за Пенка от горно нанадолнище София е света..
Здравеопазването по малките градове е под всякаква критика,и без Корона вируса.

# 13 684
Чета коментари на италианци във фейсбук. Казват, че това не е просто грип, дори в началото така да са твърдели по телевизията. Болниците им са препълнени, нямат места, лекари и прочие. В момента блокират голяма част от Северна Италия "червена зона" без влизане и излизане. (дойдоха на дереджето на Китай) Това ни чака всички нас, да знаете. Опитват се да овладеят ситуацията до един момент, но когато болните станат твърде много това просто е невъзможно. Предполагам и други страни ще последват Италия, щом случаите им станат хиляди, а това е неизбежно за съжаление.

# 13 685
  • I want it all and I want it now.
Няма да затворят нищо. Много хора смятат, че ще пият ракия и ще им мине. Престанете вече с пътуванията, много хора пьтуват по работа. Да откажат и да ги уволнят, а сметките ще престанат да идват за този период и в магазина ще им дават без пари😜 Аз сьщо сьм с автоимунно, но сьм приела, че колкото ми е отредено толкова. Миналата година всички ме бяха отписали, ама оживях. Не мога да си позволя да не хода на работа.

# 13 686
Малко конспирацийки, но са си цитат оъ книга: https://m.facebook.com/photo.php?fbid=2655285814596934&id=10 … 433&source=48

# 13 687
  • София
Артемис и аз не разбирам ,като прочета”Айде честито” и ми се повръща!
Какво са тия хора дето е така чиститят смърт??

На мен вируса ми е “пред вратата “ ,и колкото и да се опитвам да не се панирам..ми страх ме е !
Това в Китай е филм на ужасите-буквално,ама Китай е далеч..за Пенка от горно нанадолнище София е света..
Здравеопазването по малките градове е под всякаква критика,и без Корона вируса.

Всички ни е страх. Ама трябва всеки ден да се страхуваме от рак, диабет, хепатит и т.н. Не трябва да се сещаме само в такива случаи, че трябва да се живее разумно и да се спазва хигиена. Какво говорим, след като имаме приказката, че никой не е умрял от мръсотия, но от настинка да.

Сега, има го и фактът, че имаме кофти здравна култура и здравна система.

Само спокойно, да се овладее паниката.

# 13 688
Очаквам  да започнат усилено дезинфектиране на градски транспорт, учреждения, училища, университети, магазини и т.н
В болниците предполагам, че по подразбиране се прави редовно, сега трябва да го правят по-често.

Сигурно се шегуваш Simple Smile ? Кой, някога, някъде, поне е мил улиците в големите градове ? Хигиената в болниците няма да коментирам.

Вие във Варна сте откъснати от цивилизацията Simple Smile  Винаги са се миели улиците.

https://www.gramofona.com/priroda/burgas-bie-sofiya-po-miene-na-ulici

https://news.bg/regions/dvoyno-poveche-miene-no-sashtata-taksa-smet.html

# 13 689
... Болниците им са препълнени, нямат места, лекари и прочие...... Това ни чака всички нас, да знаете.  

Много хора отлагат прегледи, тепърва ще стават още по-големи опашки пред очни кабинети, гинеколози.... Всичко, което не е спешно, но в един момент няма да може да се отлага.

# 13 690
Има ли публикувани данни защо е така висока смъртността в Италия?

# 13 691
  • София
В момента интервю от Габрово. Ето го притеснителното. "Още от снощи се извършва дезинфекция на болницата" Тоест, досега не са дезинфекцирали?

# 13 692
Хайде сега всички, които не спазиха предписанията и се събраха на големи групи - по мотосъбори, на Шипка преди 4 дни, по всевъзможни културни "ивенти" - под строй за тестване. Защото е ясно, че между тях ще има заразени със сигурност, остава само да се уточни какъв процент.

# 13 693
  • София
Има ли публикувани данни защо е така висока смъртността в Италия?
Цялата работа е почнала между много възрастни хора в болници-  средната възраст на починалите се казва, че е 81 години с по две и по три заболявания. Имало е масирано заразяване в болници, на онкологично болни ...
Много висока средна възраст на населението в тези райони около Милано.

# 13 694
https://www.24chasa.bg/novini/article/8273300

Британски топвирусолог, работил с Ебола, но смята този вирус за най-страшното нещо, с което се е срещал.

Общи условия

Активация на акаунт