Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 772
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 665
  • Варна
Очаквам  да започнат усилено дезинфектиране на градски транспорт, учреждения, училища, университети, магазини и т.н
В болниците предполагам, че по подразбиране се прави редовно, сега трябва да го правят по-често.

Сигурно се шегуваш Simple Smile ? Кой, някога, някъде, поне е мил улиците в големите градове ? Хигиената в болниците няма да коментирам.

# 13 666
  • София
Според вас ще затворят ли моловете, по-големите вериги и т.н ?
На този етап не ми се вярва.

# 13 667
  • София
Не. Няма да се стигне до там

# 13 668
  • София
...
Ели  в Китай и Италия са със ''скафандри''.  Да не би тук да ги забранят за да не всяваме паника...
Със специално облекло в съответните отделения, във всички болници едва ли.

# 13 669
В Италия затварят супермаркети и молове, но само уикенда...

# 13 670
За мен 2 човешки живота не представляват 0.000001% или кръглата нула, или както се изрази потребителят raptor. Това са хора, на които им се е случило.
След като се е случило не веднъж, а дори 2 пъти инкубационният период да е повече от 14 дни, значи може да се случи пак.
Не ме интересува какво значело outlier в статистиката. Не съм статистик, а програмист, и за разлика от raptor, не го нарекох "технологично неграмотен", когато ми се обясняваше за дарк уеба.
Това показва и професионализма ти всъщност.

# 13 671
Плевен лекува и Ловеч..
Вие искате мерки...
Предполагам сте лекар в болницата в Плевен,  за да го твърдите това?
Отново се замислете колко хора четат тук, 24/7.
Писането на откровени глупости и неистини няма да направи написаното нито по - вярно, нито по - авторитетно звучащо. Вие живеете в темата, което е личен избор. Но дезинформацията е некоректна за "случайно преминаващите".

В Плевен дори раждат от Ловеч!
Ловешката болница беше пред закриване..
Всички роднини и познати ходят в Плевен,от операция на коляно до онкоболни !

# 13 672
  • Буркина Фасо
да допълня - заводи, предприятия, институции ... ???

# 13 673
Сигурно се шегуваш Simple Smile ? Кой, някога, някъде, поне е мил улиците в големите градове ? Хигиената в болниците няма да коментирам.
Някога в София се миеха улиците. Помня, че като деца си правехме състезания с кибритени клечки  по водата, която течеше покрай бордюрите. После решиха, че може и само напролет да го правят.

# 13 674
Те ще са последните неща, които ще затворят и само в краен случай. Най-вероятно последователността ще е следната: училища, събития от масов характер, празници, футболни мачове и т.н.

# 13 675
Съжалявам за положителните тестове; пазете възрастните!
Те сигурно не са се запасили с храна и други, а на тях най-много трябва. Ако наистина има някакъв недостиг на дезинфектанти, ще се опитам да съдействам за поръчка от Амазон, тук доставят все още в границите на десетина дни. Бавно е, но все пак има. До България също доставят.

Не зная дали вече са съобщили, че има четирими починали в хотел в Китай, но не от вируса, а, защото хотелът, в който са били под карантина, се е срутил. BBC тук.

Междувременно тук сме на над сто, но тъй като в неделя официалният брояч не мърда, не мога със сигурност да кажа колко над сто. Вестникът твърди, че са 104.
104 са, да.
https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/N … -(2019-nCov).html

# 13 676
  • град-държава
Смятайте всички, които се качиха на 3м на Шипка и не спазиха, указанията на щаба.

# 13 677
  • София
Не мога да разбера насладата, с която някои съобщават за новите заразени и смъртни случаи по света. Както и лютите клетви към пътуващите. Е, вярно, че не е сега моментът за екскурзийки, но простотията винаги е съществувала, нали? Но пък тази омраза? Чак ми идва да кажа, че на пък, ще пътувам до Ухан и Милано.

На запасяващите се препоръчвам и валериан да вземат, че от паника повече поражения има.

Хора, спокойно. Не можете да отговаряте за всички. Погрижете се за вас и вашите семейства.

# 13 678
Здравейте,

А дали ще затворят фитнеси, спортни клубове и тн. Или може да се спортува поне на този етап?

# 13 679
Офффф, Гергана Николова се казвала тая ЛЛ дето нон стоп ни я показват, единствената явно в България. Как пък все нея включват 🙄🙄🙄

Общи условия

Активация на акаунт