Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 680
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 605
  • Terra incognita
Властите били изненадани, че заразените не отговарвли на профила. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Откога го повтаряме това.
Ще мерят те температури по границите, докато отговорът е в заболелите от вирусна пневмония. Оттам трябваше да започнат от самото начало. Кой знае още колко има.

# 13 606
  • София
Вероятно е писано, но съм пропуснала. Безсимптомните колко време са заразни, колко време вирусът е в тях?
Докато японците не предоставят пълна информация за тези 56% от пасажерите на Даймънд Принцес дали въобще са развили някакви симптоми и колко от тях и колко време са имали положителен тест, май няма яснота.
 Има яснота от Сингапур че на база серологичните им тестове семейство, което никога не е развило симптоми е заразило друго семейство. Първото семейство доказано имат високи нива на антитела срещу този коронавирус но заради липсата на симптоми не са били тествани. Смятат че категорично първото семейство безсимптомни са тези, дето са заразили второто. Същата работа и в Германия- там в Уебасто безсимптомен е пренесъл зараза на поне няколко души.
 Можете да сметнете каква е вероятността и съпругът и съпругата да са безсимптомни на база предположение за общия процент безсимптомни и да се досетите, колко малко вероятно е този общ брой да е 10% или 20%.

# 13 607
Скрит текст:
Според мен ще постъпят правилно ако включат и частните болници - те поне консумативи и апаратура имат. Не знам дали ще успеят да обособят отделения, но не виждам как ще се справят държавните, които нямат нищо.
Аз лично се моля това да е опашка.
Ще ги включат може би.Снаха ми е старша сестра в частна болница.От няколко дни са под пара.Чистят,дезинфекцират...отлагат планови приеми(майка ми в петък трябваше да лежи 3дни за изследвания в тази частна болница,обаче я върнаха) та явно ги готвят всички.
[/quote]

Това не е ли заради грипната епидемия?

# 13 608
raptor, аз ще ти кажа, да. Ти си този, който дезинформира, умнико.
https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-incubation-period/

Спри да крещиш и се успокой сега. Пийни малко водичка.
Това, че в 2 случая от 105 000, инкубационният период е бил по-дълъг, не е от някакво голямо значение.

# 13 609
  • София
raptor, прочети информацията от world of meter, след като пи водата, след това виж пак какво съм написала аз. Че може да бъде 24 дни, а не че е.
И след това постъпи спрямо възпитанието си.
Аутлайър на статистическо разпределение нещо говори ли ви??? Някой може и 100 дни да не развие симптоми.

# 13 610
  • на пистата
Скрит текст:
Според мен ще постъпят правилно ако включат и частните болници - те поне консумативи и апаратура имат. Не знам дали ще успеят да обособят отделения, но не виждам как ще се справят държавните, които нямат нищо.
Аз лично се моля това да е опашка.
Ще ги включат може би.Снаха ми е старша сестра в частна болница.От няколко дни са под пара.Чистят,дезинфекцират...отлагат планови приеми(майка ми в петък трябваше да лежи 3дни за изследвания в тази частна болница,обаче я върнаха) та явно ги готвят всички.

Това не е ли заради грипната епидемия?
[/quote]Не,по време на грипна епидемия отлагат планови операции,детски и женски консултации,за първи път отлагат планов прием за изследвания.

# 13 611
От утре спирам децата от градина и минавам на перманентен грим офис. Официално от централата в Щатите ни го разрешиха. Само пазаруването ще е предизвикателство, защото те пишат всичко, а и дома няма на кого да фо оставя.

# 13 612
  • Варна
Доставки , с поръчка по интернет ,нямате ли ?

# 13 613
Мили момичета,  на този празник ви желая да са ви здрави майчиците, защото те и на по 100 години да са, са ни мили и скъпи!
Да сме здрави и ние, че да си отгледаме децата!
Бог да ни пази, но и ние да се грижим за себе и и околните!
Дано този кошмар свърши скоро, не знам как ще стане, но трябва да има някакъв начин!
Да сядат и да мислят ЕС за общи мерки! Гори ли къщата на комшията, въпрос на време е да пламне и нашата! Няма да се решат на парче нещата! Много бързо и кардинално трябва да се действа, защото китайците се справиха, нашето тепърва започва...
 Знаехме че го има, но когато го чуеш и е вече обявено... хвана ме за гърлото.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 12:16 от JACKLIN*

# 13 614
  • Другата България
Плевен лекува и Ловеч..
Вие искате мерки...
Предполагам сте лекар в болницата в Плевен,  за да го твърдите това?
Отново се замислете колко хора четат тук, 24/7.
Писането на откровени глупости и неистини няма да направи написаното нито по - вярно, нито по - авторитетно звучащо. Вие живеете в темата, което е личен избор. Но дезинформацията е некоректна за "случайно преминаващите".

# 13 615
  • София
Основната тема на спор ще са мерките, които да вземе държавата. На много хора няма да е изгодно, да се затворят молове, кина и ресторанти.За държавата също няма да е изгодна карантината-приходите в бюджета ще са по-малко.
По тази ос ще са различията.

# 13 616
  • Буркина Фасо
Властите били изненадани, че заразените не отговарвли на профила. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Откога го повтаряме това.
Ще мерят те температури по границите, докато отговорът е в заболелите от вирусна пневмония. Оттам трябваше да започнат от самото начало. Кой знае още колко има.
мислиш ли, че ако им е било известно в началото това не биха започнали с болните от пневмония?
всичко се допълва и надгражда всеки ден. сега е известно едно - утре друго. надали пасажерския кораб е возил
болни от пневмония пасажери. мъжа от Плевен също не е влязъл в болницата като болен от пневмония.

# 13 617
raptor, написах, че може да бъде 24 дни, а не че е. За втори път ти го казвам. Разбирам, че всички сме изнервени, но имайте малко уважение към другия все пак. Съмнявам се, че нарочно някой би пуснал данни тук с цел да заблуждава. След като се е случвало, значи има вероятност пак да се случи.

# 13 618
Каролев се интересува само от икономиката, дреме му на него колко хора ще се разболеят и че някакви проценти там ще умрат. А тези проценти рязко ще скочат нагоре, ако се натовари здравната система и се разболеят много хора наведнъж.

И разбрахме вече, че не всички ще умрем. Дори при най-лошия възможен сценарий, дори при тотален разпад на здравеопазването няма всички да умрем. Но какво успокоително има в това, че 80% няма да влизаме в болница, това значи, че 20% са за болница, това са огромен брой хора, всеки пети! Дори да не сме ние, това са нашите близки! Кога ще спрат да "успокояват" народа с такива приказки и ще подтикват хората към неразумно и рисково поведение в такъв критичен момент, в който всички трябва да се мобилизират?

# 13 619
  • София
След като се е случвало, значи има вероятност пак да се случи.
Да има- нищожна такава 0.0 и там някъде след определен брой нули единица.
 Практическото значение на това е една огромна НУЛА.

Общи условия

Активация на акаунт