Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 526
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 280
Не съм разбрала представители на организации за защита на животните да са отишли в епицентъра на епидемията да спестяват животинките.

# 14 281
  • София
Това последното с кучето хвърлено от прозореца е жестоко!

Все едно другите не са... Sob И по този повод се сетих за една картинка от Фейса:

# 14 282
  • Варна
Лошото е, че само с тая седм.дето е грипната ваканция няма да се размине ситуацията...после кво правим?
Може би трябва да се помисли за дистанционно обучение.

# 14 283
  • София
Наблюдавам тоя саит с инфото . Когато беше само Китай  имаше на ден по 1000. Сега гледам че на ден излизат  към 2500 заразени . Като на китайците  стават 500 . Какво става?В Европа има  към 1500 на ден?
Това е повече отколкото в Китай?

Казах ви още преди ,  някъде по страниците , ако вземаме нещо трябва да е от немците . Още преди да е дошъл тук  вируса  немците ходят в Азия и го изследват .
Или в кръга на майтапа ,    пък са изровили  записките на нацистите от някъде ??
Предполагам ,че се дължи на дисциплината им . Днес в новините дадоха китаец (ако не се лъжа беше в Плевен). Той каза ,че дисциплината им е помогнала най-много.

# 14 284
  • гр. София
Тези клипове нямам сила да ги гледам дори! Sob

# 14 285
Не го вярвам това, че си хвърлят кучетата на паважа. Пак някакви фейк нюз.

# 14 286
  • София
Те не могат да спасят кучетата от кланниците, та сега ще ги спасят.
Десетки милиони кучета се избиват в Китай всяка година за храна, при това по изключително жесток начин, защото смятат, че колкото повече страдат, толкова по-полезно им е месото. Дерат ги и ги варят живи на бавен огън.

# 14 287
  • на пъпа на Златията
Това  е някаква шантава работа . Не вярвам че италианците нещо са крили  за разлика от Китай .
Изведнъж става бум . Това е нещо като че ли някой е хвърлил бомба?
650 човека в интезивното?
Толкова са се заразили в растояние на един ден или  в рамките на  няколко дни. ? И веднага стигат до дихателна недостатъчност??

Тия китайци винаги са си били източник на зараза .

# 14 288
  • Мюнхен
Не ми е попадало, че германците тестват медикаменти, но е напълно възможно. По време на епидемията с ебола, СЗО създадоха комитет, който би съдействал да се отменят някои етапи в клиничните изследвания и директно да се пристъпи към използването на експериментални медикаменти върху хора. Няма нищо конспиративно Simple Smile

Германия и тя е над 1000, но продължава да е с 0 смъртни случая и едва 9 сериозни/критични???
 Всички останали като са над 1000 имат определено над 10 смъртни. Какво точно правят в Германия???
 Преди мислех, че е минало малко време- сега вече определено минава доста време и германският случай почва да изглежда отличен на фона на останалите.
Аз имам едно подозрение, но е доста коспиративно, а не съм по коспирациите. Мисля че ползват медикамент, за който шефът на РКИ каза, че се надява в следващите седмици да е в употреба. Ползватбго неодобрен или направо го тестват върху болните. Нямам просто друго обяснение.
Това мисля, че официално го съобщиха. Не е конспиративно. че тестват медикамент, който дава много добри резултати, мисля даже, че нашите на брифинга го казаха снощи в полунощ. И че ако така продължава ще го утвърдят като лекарство, което е страхотна новина! Не бях забелязала, че нямат смъртен случай и затова не обърнах голямо внимание на новината.

# 14 289
Очаквах нещо такова след новината за онзи померан. При нас някой редовно тровеше преди време котки. Беше се спрял, сега допускам, че отново ще се активира. Ей от такива паникьори ме е страх, не от тези дето ще изкупят лещата и боба, а от такива дето са готови да прегазят всичко живо по пътя си, за да запазят мизерния си животец.

# 14 290
Кое е трудно да се проумее? Голям процент хора се заразяват едновременно, от тях голям процент се влошават и се нуждаят от реанимация??? Целта с карантината е да се разслоят случаите във времето, за да може здравната система да ги поеме. Не е трудно за проумяване и осмисляне!

# 14 291
  • София
Ами ужасно си е. Не мога да разбера защо в Италия има такава висока смъртност.
Вътреболничната инфекция е страшно нещо- нашеннски лекар обясняваше как такава предизвикана от един от тези коронавируси, предизвикващи само хрема у хората е водил до 8-10% смъртност в болница. 650 са в интензивно отделение, при положение че цяла Италия имала само 4000 легла в такива пък едва ли може всичките легла да са за пневмонии.
 Днес имаше туит от италианец, че вече шанс за настаняване в интензивно ще има само за по-младите нуждаещи се  и за имащите сериозен шанс. Може и по-зле да станат ....

# 14 292
Лошото е, че само с тая седм.дето е грипната ваканция няма да се размине ситуацията...после кво правим?
Може би трябва да се помисли за дистанционно обучение.
Вече е подготвено в някои държави, при нас в арабските емирства виртуалното училище ще е поне две седмици.

# 14 293
  • Варна
Днес имаше туит от италианец, че вече шанс за настаняване в интензивно ще има само за по-младите нуждаещи се  и за имащите сериозен шанс. Може и по-зле да станат ....
Уфф и в Китай имаше такъв етап.. лекарите преценяват кой има шанс.

# 14 294
  • Пловдив
В Плевен ШЗО отдавна няма. Това е център за обучение. Вероятно са кадрови войници, които така или иначе в петък се прибират по домовете си и утре пак ще са там на обучение.

У нас виртуално обучение не виждам как ще стане. Децата ползват телефони и таблетки основно за игри. Особено малките. А и колко майки ще пуснат, че им тормозят дечицата по време на ваканция, нищо че е грипна. То и в Европа не виждам как ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт