Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 458
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 205
  • Буркина Фасо
Значи варила съм рикия. Първия литър тръгваше от 65 .Ама  в него казват че  имало и от оня  метиловия дето мори хората. Ама това става при пияниците  които на вечер опусташават по  най малко половин литър на вечер. За това първака се оставя да се преварява със следващата партида  с патока , който е под 40 . . Докторите казват че алкохола  при 70  градуса коагулира белтъка. Така че се пие ракия под 60 градуса . Ама е много силна за несвикнали , така че се кръщисва  със около  50 градуса та се докарва за пиене около 55 за свикнали разбира се. За несвикналите  дом джибровица става за пиене  50 поне за мен де. .
тихо. не казвай, че си варила и разбираш от ракия. тихо. Smiley

# 14 206
Италия предприема уж локдаун на Ломбардия и други области, но примерно полетите не са спрени.
Не само, че не са спрени, ами икономическата камара в Австрия даже разгласи, че, ако в договора ти за работа пише, че ще имаш пътувания чужбина и са изредени страни, които в момента нямат официално предупреждение от външно министерство, не е според закона да откажеш да пътуваш. Италия не е в списъка с тези страни, само някои провинции.

Първоначално трябваше познатата ми в сряда да е на работнаа среща в Триест, но има частично ограничение от министерството и срещата ще е другаде, но малко вероятно на австрийска почва. Естествено с майка на около осемдесет жената се е притеснила, нищо че във Виена също имаме случаи. Просто в момента никой не иска да кисне на летището.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 19:13 от Анонимен

# 14 207
Здравейте, честит празник, дами.
Говорих с майка ми одеве.
Не вярва в КВ! Смее се, а има стаж в дом за деца...
Аз съм в Англия. Няма течен сапун и тоалетна хартия...
питай баба ти как са я карали преди години когато не е имало тоалетна артия. Smiley
може да го внедриш в Англия и да спечелиш пари. rotfImbo 

Днес тук случаите са вече 273, току що чух.
ММ има колега от Китай, не е на работа от четвъртък и се предполага, че е positive.
А майка ми се стяга да ходи на банкет в България...здрава е, даже личен лекар нямала, ама не ѝ пука изобщо, въпреки че е била здравен работник преди години.

# 14 208
  • София
Германия и тя е над 1000, но продължава да е с 0 смъртни случая и едва 9 сериозни/критични???
 Всички останали като са над 1000 имат определено над 10 смъртни. Какво точно правят в Германия???
 Преди мислех, че е минало малко време- сега вече определено минава доста време и германският случай почва да изглежда отличен на фона на останалите.

# 14 209
И какво сега? Италия предприема уж локдаун на Ломбардия и други области, но примерно полетите не са спрени. Един вид колкото се може повече местни да се изпоизнесат из Европа та да не товарят местната здравна система, да товарят чуждите.
 Прост пример- тази вечер пристига полет на Райън Еър от Бергамо- едно от най-силно пострадалите селища както виждам. Какъв е смисъла този щаб въобще да се занимава с тестове и търсене на контактни се пита, като сега ще им пристигат цели самолети ... и те така.
 Не че винаги не съм бил реалист, че няма как да бъдат спрени полетите, сега обаче според мен Италия откровено се опитва да си реши проблемите за сметка на другите в ЕС. Затова и "изпуснаха" информацията за локдаун-а и затова въобще нямат желание да спрат полетите.

На практика всички авиокомпании си спират полетите до Милано, или ги редуцират съществено, така че въпреки че летищата не са затворени, полети почти няма да има.
Едва ли някой италианец ще  хукне за неопределен период, при положение, че може да няма вариант да се прибере в близките седмици...

# 14 210
  • София
Германия и тя е над 1000, но продължава да е с 0 смъртни случая и едва 9 сериозни/критични???
 Всички останали като са над 1000 имат определено над 10 смъртни. Какво точно правят в Германия???
 Преди мислех, че е минало малко време- сега вече определено минава доста време и германският случай почва да изглежда отличен на фона на останалите.

Немци, сър.

# 14 211
❗️Няма място за паника - държавата ни е предприела всички необходими мерки.
Източник:Сайта на МЗ
Какви ли са тия мерки? Защото цял ден слушаме за 2 болници под карантира, за неудължена ученическа ваканция, препоръка за неходене в места със струпване на хора, мийте си ръцете, не си бъркайте в носа, устата и очите. А, и пийте ракия Simple Smile Това ли са държавно предприетите мерки?
Следя внимателно развитието на заразата в Саудитска Арабия. От първите 2 до последните 4 случая, с които стават общо 11 /единадесет/. Това за многомилионната "изостанала" държава до епицентъра Иран. Впечатлена съм от бързите, крайни и безкомпромисни мерки с прогресиращи ограничения при всеки нов случай, стройната организация и ясна комуникация - първо, второ,....десето. Сравнявам с нашето "мийте си ръцете" и ми иде хем да рева, хем да се смея, хем да си скубя косите. Да взема да преведа и изпратя на нашия щаб чуждия план за контрол преди случаите от 4 да са станали 104 - тъй както ни уверяват, че нямало значение кое е нулевият пациент😫

# 14 212
Е как какви, от невидимите.

# 14 213
  • Буркина Фасо
България: +4 случая, = 0 смъртни случая, общо 4 случая, 0 смъртни случая.
инфо - всичи БГ тв, радио, преса ...
безсмислена информация, но така било по етикет в тази тема.

# 14 214
  • София
Чудя се, възможно ли е да е някакво "отслабване" на вируса - т.е. - едни немци са го хванали от други немци, те от италианци, които са го хванали от други италианци, те от трети и така нататък, веригата отслабва, т.е. нулевият немец е хванал по-"слаб" вирус, препредаден няколко пъти? Сигурно са глупости де, но се чудя...

Doro, разкажете повече за Саудитска Арабия и мерките?

# 14 215
В Германия не се ли разпространява по училищата?

# 14 216
❗Няма място за паника - държавата ни е предприела всички необходими мерки.
Източник:Сайта на МЗ
Какви ли са тия мерки? Защото цял ден слушаме за 2 болници под карантира, за неудължена ученическа ваканция, препоръка за неходене в места със струпване на хора, мийте си ръцете, не си бъркайте в носа, устата и очите. А, и пийте ракия Simple Smile Това ли са държавно предприетите мерки?
Следя внимателно развитието на заразата в Саудитска Арабия. От първите 2 до последните 4 случая, с които стават общо 11 /единадесет/. Това за многомилионната "изостанала" държава до епицентъра Иран. Впечатлена съм от бързите, крайни и безкомпромисни мерки, стройната организация и ясна комуникация - първо, второ,....десето. Сравнявам с нашето "мийте си ръцете" и ми иде хем да рева, хем да се смея, хем да си скубя косите. Да взема да преведа и изпратя на нашия щаб чуждия план за контрол преди случаите от 4 да са станали 104 - тъй както ни уверяват, че нямало значение кое е нулевият пациент😫
Защо не, преведете им, пратете им.

# 14 217
  • Разпиляна във въображението
4 случая и то ги хванали, когато първите болни оздравяват.

# 14 218
  • Варна
Чакаха се още резултати днес от Варна и Стара Загора.
Кога ще е следващият брифинг за информация?

# 14 219

Общи условия

Активация на акаунт