Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 733
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 220
  • Terra incognita
Като гледам с какви облекла сме и как дезинфекцираме, направо сме си грехчета. Светлинни години от Европа, за съжаление.

# 14 221
Германия и тя е над 1000, но продължава да е с 0 смъртни случая и едва 9 сериозни/критични???
 Всички останали като са над 1000 имат определено над 10 смъртни. Какво точно правят в Германия???
 Преди мислех, че е минало малко време- сега вече определено минава доста време и германският случай почва да изглежда отличен на фона на останалите.
Имат над 20000 легла с възможност за обдишване и 60 ултра супер изолиращи в топ оборудване и обучен персонал.

# 14 222
Идеи как да дезинфекцирам хартия в офиса?
Има ли информация дали ще купува България от кръвните тестове?

# 14 223
Знае ли се в София колко теста се правят на ден? В София и околностите живеят около 1/4 от населението на страната, все пак.

# 14 224
Идеи как да дезинфекцирам хартия в офиса?

Хвърлете я в клозета и залейте с Доместос.

Хаха, не става. Става въпрос за документи, които обработвам и трябва да съхранявам.

# 14 225
  • MI
И какво сега? Италия предприема уж локдаун на Ломбардия и други области, но примерно полетите не са спрени. Един вид колкото се може повече местни да се изпоизнесат из Европа та да не товарят местната здравна система, да товарят чуждите.
 Прост пример- тази вечер пристига полет на Райън Еър от Бергамо- едно от най-силно пострадалите селища както виждам. Какъв е смисъла този щаб въобще да се занимава с тестове и търсене на контактни се пита, като сега ще им пристигат цели самолети ... и те така.
 Не че винаги не съм бил реалист, че няма как да бъдат спрени полетите, сега обаче според мен Италия откровено се опитва да си реши проблемите за сметка на другите в ЕС. Затова и "изпуснаха" информацията за локдаун-а и затова въобще нямат желание да спрат полетите.
При важни семейни причини или по работа може да се излиза и влиза, както и за лечение. Много ви се иска да се следва Китай, Ами емигрирайте там. Да видя след седмица колко ще се радвате. Smiling Imp

# 14 226
  • Terra incognita
Ползвайте ръкавици, безумно е да мислите как да дезинфекцирате хартия.

# 14 227
Ами ,работи с ръкавици?

# 14 228
Германия и тя е над 1000, но продължава да е с 0 смъртни случая и едва 9 сериозни/критични???
 Всички останали като са над 1000 имат определено над 10 смъртни. Какво точно правят в Германия???
 Преди мислех, че е минало малко време- сега вече определено минава доста време и германският случай почва да изглежда отличен на фона на останалите.

Аз имам едно подозрение, но е доста коспиративно, а не съм по коспирациите. Мисля че ползват медикамент, за който шефът на РКИ каза, че се надява в следващите седмици да е в употреба. Ползватбго неодобрен или направо го тестват върху болните. Нямам просто друго обяснение.

# 14 229
  • на пистата
❗️Няма място за паника - държавата ни е предприела всички необходими мерки.
Източник:Сайта на МЗ
Какви ли са тия мерки? Защото цял ден слушаме за 2 болници под карантира, за неудължена ученическа ваканция, препоръка за неходене в места със струпване на хора, мийте си ръцете, не си бъркайте в носа, устата и очите. А, и пийте ракия Simple Smile Това ли са държавно предприетите мерки?
Следя внимателно развитието на заразата в Саудитска Арабия. От първите 2 до последните 4 случая, с които стават общо 11 /единадесет/. Това за многомилионната "изостанала" държава до епицентъра Иран. Впечатлена съм от бързите, крайни и безкомпромисни мерки с прогресиращи ограничения при всеки нов случай, стройната организация и ясна комуникация - първо, второ,....десето. Сравнявам с нашето "мийте си ръцете" и ми иде хем да рева, хем да се смея, хем да си скубя косите. Да взема да преведа и изпратя на нашия щаб чуждия план за контрол преди случаите от 4 да са станали 104 - тъй както ни уверяват, че нямало значение кое е нулевият пациент😫
Ами пратете им,какъв е проблема.
Коя страна затвори училища,градини,университети?Коя страна забрани всички мероприятия за деца?Коя страна затвори кина,театри,фитнес зали?
И то при само 4 обявени случая!
Да,напълно адекватни мерки.
Или искате пред всяка къща полицай.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 19:30 от nameika-31

# 14 230
Как загряват живи прасета до температура, която ги оставя живи, обаче унищожава вирусът? Невъзможно ми звучи.

# 14 231
  • София
Под наблюдение е рисков контингент от чужденци в Плевен. Една по-малка част са в Университета, но има и работници от Италия, които пътуват на всеки две седмици. Това коментира днес след заседание на Областния оперативен щаб в Плевен вицепремиерът Красимир Каракачанов. Той добави, че става въпрос за работници от Италия, които пътуват през 2 седмици. Около 200 работници живеят на едно място, другите са на адреси по квартири в Плевен. Този контингент се наблюдава и при грипни симптоми, ако се наложи ще бъдат хоспитализирани и изследвани за коронавирус, подчерта Каракачанов.
Източник Plevenzapleven.bg

Интересно какво правят тези италианци в Плевен?

# 14 232
Под наблюдение е рисков контингент от чужденци в Плевен. Една по-малка част са в Университета, но има и работници от Италия, които пътуват на всеки две седмици. Това коментира днес след заседание на Областния оперативен щаб в Плевен вицепремиерът Красимир Каракачанов. Той добави, че става въпрос за работници от Италия, които пътуват през 2 седмици. Около 200 работници живеят на едно място, другите са на адреси по квартири в Плевен. Този контингент се наблюдава и при грипни симптоми, ако се наложи ще бъдат хоспитализирани и изследвани за коронавирус, подчерта Каракачанов.

Интересно какво правят тези италианци в Плевен?
Работят по газопровода. Дали им е налагана карантина изобщо - как мислите?

# 14 233
Как загряват живи прасета до температура, която ги оставя живи, обаче унищожава вирусът? Невъзможно ми звучи.

Естествено, че е невъзможно. Поредната глупотевина на някой безпросветен дегенерат...

# 14 234
В дупка ги заравят(живи)!Аутокоректа е написал загряват ...

Вече има лаф:”Ако си болен от корона вирус ,най-добре да си в Германия.”
Това по повод ,че няма починали.
Дано и да няма!

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 19:45 от MyPlace

Общи условия

Активация на акаунт