Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 545
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 190
Ако някой се чуди как изглежда ситуацията в Милано по гарите да гледа този клип. Всъщност нека всеки, който все още щрака с пръсти и си мисли, че цялата история е много шум за нищо, го гледа. Изглежда като филм, но е по-страшно, защото е реално.
Че това са младежите, които най-много се присмиват на 89 годишните баби запасяващи се с леща. Все УчЕни дечица, а защо така изплашено бягат при 89 годишната си баба, какво им пречи да продължават да не се паникьосват в Милано, не мога да разбера.

Или просто искат да си отидат вкъщи, при положение, че няма да учат 1 месец...

# 14 191
Здравейте, честит празник, дами.
Говорих с майка ми одеве.
Не вярва в КВ! Смее се, а има стаж в дом за деца...
Аз съм в Англия. Няма течен сапун и тоалетна хартия...

# 14 192
  • София
Колегата Вълев е особено недостоверен източник на информация за доста неща. Включително коронавируса.

# 14 193
  • MI
Не се притеснявай, за стоки е отворено, няма да обикаля все пак. Не е чума, стига да не ходи сред много хора, мие си ръцете и т.н., няма да има проблем. Павия при това не е особено зле.
Здравейте момичета! Много ми е притеснено и искам да споделя с Вас. Съпруга ми пътува с камион прави курсове само ( това означава от БГ до европейска държава и назад) . Шефа му го прати в Германия преди 1 седмица да разтовари, да натовари от там и се прибира. Вчера му казва че няма товар от Германия за БГ , а за Италия. Преди  малко е влязъл в Италия без проблем, нямало е никакви проверки. Разтоварването ще бъде в гр. Павия област Ломбардия на 50 км от Милано. Приятелката ми живее в Милано, току що разговарях с нея, от снощи града е под карантина, а довечера ще ми каже как е в Павия и се чуди как може да пращат хора точно в огнището. Не съм от паникьорките, но сериозно съм притеснена. Той ми обеща, че ще отвори щорите да разтоварват и ще стои в кабината, но няма как да няма контакт, документи подписи. Утре вечер ще имам информация как е там.

# 14 194
Той се използва при дезинфекция преди инжекция, вземане на кръв и други.
[/quote]

Другата женица питаше дали телефонът ви е кожен.
[/quote]
Извинете, разсеяна съм 😁
Не, не е кожен. Написах го по повод на изказване по-назад, че така се съсипват телефоните.

# 14 195
Колегата Вълев е особено недостоверен източник на информация за доста неща. Включително коронавируса.

И така и не можахте да се разберете за концентрацията на етанола. 70 %, 80 %, 90 %... И въпросът си седи отворен.

# 14 196
  • на пистата
📢Какво е важно да знаете и правите по отношение на COVID-19?

❗️Спазвайте висока лична хигиена - мийте ръцете си редовно. Ползвайте мокри кърпички и дезинфекциращи гелове на спиртна основа.

❗️Избягвайте контакт с болни хора.

❗️Маски е важно да носят болните хора, за да не заразяват околните.

❗️Избягвайте масови прояви и места с голямо струпване на хора.

❗️Не се презапасявайте с храна и лекарства.

❗️Търсете информация от компетентните институции.

❗️Подробна информация и за медицинските специалисти, и за гражданите, можете да намерите на сайта на Министерството на здравеопазването: https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/informa … avirus-2019-ncov/

❗️Всеки, който има въпроси, свързани с COVID-19, може да ги задава денонощно на информационната телефонна линия на министерството: 02 807 87 57

❗️На сайта на МЗ ежедневно можете да следите и актуалните данни за разпространението на заболяването в световен мащаб.

❗️Няма място за паника - държавата ни е предприела всички необходими мерки.

Източник:Сайта на МЗ

# 14 197
Ние пазаруваме всеки ден в Лидъл, защото синът ми и мъжът ми ядят основно пресни зеленчуци /сурови и готвени/, а аз ям и месо. така, че при нас запасяването няма как да се случи. Хляб и изобщо брашно-не консумираме. Но почти всеки ден засичам един чичко с камуфлажни дрешки и с маска. Толкова ми е симпатичен и така му се радвам, пък ММ вика "льольо".......Ми не се трогва......

# 14 198
  • София

И така и не можахте да се разберете за концентрацията на етанола. 70 %, 80 %, 90 %... И въпросът си седи отворен.

Разбрали сме се Simple Smile 70%, другият може да се купи и разреди до желания процент.

# 14 199
  • София
И какво сега? Италия предприема уж локдаун на Ломбардия и други области, но примерно полетите не са спрени. Един вид колкото се може повече местни да се изпоизнесат из Европа та да не товарят местната здравна система, да товарят чуждите.
 Прост пример- тази вечер пристига полет на Райън Еър от Бергамо- едно от най-силно пострадалите селища както виждам. Какъв е смисъла този щаб въобще да се занимава с тестове и търсене на контактни се пита, като сега ще им пристигат цели самолети ... и те така.
 Не че винаги не съм бил реалист, че няма как да бъдат спрени полетите, сега обаче според мен Италия откровено се опитва да си реши проблемите за сметка на другите в ЕС. Затова и "изпуснаха" информацията за локдаун-а и затова въобще нямат желание да спрат полетите.

# 14 200
  • София
Броят на заразените в UK днес скача от 209 на 273.
От Италия новини още няма, нали?

7000 са станали днес, новите от днес били 4000 някъде. Ужасно много ми звучи. По ТВ го чух, кое предаване вече не знам.
Сутринта и вчера в Италия бяха 5 883, ако сега са 7 000, то значи днес е като вчера - +1200.

# 14 201
  • на пъпа на Златията
Значи варила съм рикия. Първия литър тръгваше от 65 .Ама  в него казват че  имало и от оня  метиловия дето мори хората. Ама това става при пияниците  които на вечер опусташават по  най малко половин литър на вечер. За това първака се оставя да се преварява със следващата партида  с патока , който е под 40 . . Докторите казват че алкохола  при 70  градуса коагулира белтъка. Така че се пие ракия под 60 градуса . Ама е много силна за несвикнали , така че се кръщисва  със около  50 градуса та се докарва за пиене около 55 за свикнали разбира се. За несвикналите  дом джибровица става за пиене  50 поне за мен де. .
Разбира се че става за дезинфекция . То метиловия алкохол трови човека , та няма да трови разни вируси. И другия алкохол също трови човека , като премуртиш .   На майка ми на масата имаше чаша ракия с  лъжица мед . И на всяко ядене  дръпваше по 2 глътки . Изкара 92  г . . Макар че пиеше разни илачи за кръвно . Правила съм сметка че пиеше 2 литра на месец и ми трябваха  3 бутилки  от минерална вода само за нея . Като и забраниха лекарите да пие  ракийка че лекарствата не и действали  се разболя и умря . .
Така че маската на устата и  филджанче  на  вечер си е направо лекарство .
Ако ходите  някъде с много кашлящи , нищо не ви пречи да капнете някоя капка ракийка  на маската . Сега долях  еднолитровата бутилка с прополиса  и ракийката 56 градуса .  че я преполових  през последните 15 дни .
. . 

# 14 202
  • Буркина Фасо
Здравейте, честит празник, дами.
Говорих с майка ми одеве.
Не вярва в КВ! Смее се, а има стаж в дом за деца...
Аз съм в Англия. Няма течен сапун и тоалетна хартия...
питай баба ти как са я карали преди години когато не е имало тоалетна артия. Smiley
може да го внедриш в Англия и да спечелиш пари. rotfImbo 

# 14 203
Ако някой се чуди как изглежда ситуацията в Милано по гарите да гледа този клип. Всъщност нека всеки, който все още щрака с пръсти и си мисли, че цялата история е много шум за нищо, го гледа. Изглежда като филм, но е по-страшно, защото е реално.
Че това са младежите, които най-много се присмиват на 89 годишните баби запасяващи се с леща. Все УчЕни дечица, а защо така изплашено бягат при 89 годишната си баба, какво им пречи да продължават да не се паникьосват в Милано, не мога да разбера.

Или просто искат да си отидат вкъщи, при положение, че няма да учат 1 месец...
И тичат един през друг панически, щото нямат търпение да се приберат у дома?

# 14 204
Франция:+177 случая, +3 смъртни случая, общо 1126 случая, 19 смъртни случая.

NEW: France reports 177 new cases of coronavirus and 3 new deaths, raising total to 1,126 cases and 19 dead https://t.co/eUoE2b20hL

Общи условия

Активация на акаунт