Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 565
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 175
Ако някой се чуди как изглежда ситуацията в Милано по гарите да гледа този клип. Всъщност нека всеки, който все още щрака с пръсти и си мисли, че цялата история е много шум за нищо, го гледа. Изглежда като филм, но е по-страшно, защото е реално.
Че това са младежите, които най-много се присмиват на 89 годишните баби запасяващи се с леща. Все УчЕни дечица, а защо така изплашено бягат при 89 годишната си баба, какво им пречи да продължават да не се паникьосват в Милано, не мога да разбера.

# 14 176
# 14 177
  • Буркина Фасо
Потребителка отвори нова тема в Клюкарника за превенция и средства за предпазване, консумативи и други подобни.
В здравния подфорум има отворена също тема за коронавируса, тази се превръща в спамо-чат, информацията вече наистина става все по-малко.
и другите ги чака такова превъплъщение.Smiley
имам чувството , че от монитора ме гледа озъбена корона

# 14 178
  • на пистата
Не се притеснявайте за габровци,нищо няма да излезе извън тях..те са скрънзави 😁 даже короната няма да пуснат (шегувам се).

# 14 179
  • Буркина Фасо
За употреба върху кожа се препоръчва 70%, 90 % най-много да разрани кожата. Телефона си го трия със спирт от години, нищо му няма.
той кожен ли е ?

# 14 180

имам чувството , че от монитора ме гледа озъбена корона

Къде корона, къде кокона...

# 14 181
Мъжът ми е пожарникар и често ги викат да носят болни, макар, че това не е тяхна работа, обаче не им дават нито маски, нито ръкавици. Оня ден питал една сестра от спешна помощ, защо за тях има маски и ръкавици, а пожарникарите "кучета ги яли", а женицата супер интелигентно му отвърнала "ми ниЙ щот смИ жИнИ"......Отврат....Всичко ни е такова.

# 14 182
  • София
Тук в Стокхолм дезинфектанти и маски няма  в нито една аптека. Аз се сдобих с една кутия маски от близка, работеща в стокхолмска болница, обаче по улуците не виждам никого с маски, та и аз си ходя без маска. Увивам си един шал в хранителните магазини, когато пазарувам храна. Дезинфектант имам около 5-6 литра, тъй като тук от години ми инжектират ботокс в дланите през 3-4 месеца и след процедурата на изпроводяк ми дават по една такава туба. Преброих, че съм събрала  около 10 такива туби по 600 мл - пише, че DAX Clinical е ефективен срещу бактерии, дрожди, гъбички, различни грипни вируси , включително коронавирус. Въпросният дезинфектант не е гел, а течен като спирт и много приятно охлажда ръцете. Насипала съм в два малки пулверизатора и с детето имаме по един в чантите. Аз постоянно се пръскам ръцете с него, когато съм навън.

https://www.apotea.se/dax-clinical-handdesinfektion-600-ml

Защо ти инжектират ботокс в дланите?

# 14 183
  • Street of Dreams
Аз наистина се чудя как определяте къде е ок да се ходи. Псоледната седмица бях на театър и кино имаше хора с маски, нямаше кашлящи. Концерта ще го пропусна вероятно дори и да се състои.
А спортуването? На една групова тренировка човек се среща с още 10 човека, но пък аз на работа също срещам толкова, в градския да не говорим. Кое е златната среда?

Много ми е странно как хората се плашат именно от хора с маски? На мен са ми предпочитано обкръжение във време на пандемия, пък за мнозина тук са плашило и обект или на "паника", или на подигравки.

Ако по някаква причина бих отишла на събитие в момента, със сигурност ще е с маска. Това не е символ на болест, а на отговорност.

# 14 184
Германия има вече 1000 случая, за днес +200.

Германски турист и починал в Египет, това е първият смъртен случай в Африка.

# 14 185
  • в 1001-та нощ
За концентрацията на спирта, превода е автоматичен, - 70% идеален за по-силно решение. Чистият алкохол коагулира протеина при контакт. Да предположим, че чистият алкохол се излива върху отделен клетъчен организъм. Алкохолът ще премине през клетъчната стена на организма във всички посоки, коагулирайки протеина точно в клетъчната стена. След това пръстенът на коагулирания протеин ще спре алкохола да проникне по-далеч от клетката и няма да се осъществи повече коагулация. По това време клетката ще стане неактивна, но не и мъртва. При благоприятните условия клетката ще започне да функционира. Ако 70 процента алкохол се излее в едноклетъчен организъм, разреденият алкохол също коагулира протеина, но с по-бавна скорост, така че той да проникне през цялата клетка, преди коагулацията да може да го блокира. Тогава цялата клетка се коагулира и организмът умира.

И това какво общо има с коронавируса?

Относно дискусията какъв да е спиртът.

# 14 186
За употреба върху кожа се препоръчва 70%, 90 % най-много да разрани кожата. Телефона си го трия със спирт от години, нищо му няма.
той кожен ли е ?
Той се използва при дезинфекция преди инжекция, вземане на кръв и други.

# 14 187
той кожен ли е ?
[/quote]
Той се използва при дезинфекция преди инжекция, вземане на кръв и други.
[/quote]

Другата женица питаше дали телефонът ви е кожен.

# 14 188
  • MI
Пак ще повторя, това бе вчера, час-час и половина. Явно е по-лесно да се гледат клипчета, вместо да се четат новини. В момента е повече от спокойно! Милано е като София, с много студенти (и не само) от други градове и региони. Точно те се юрнаха да бягат при мама. Е, една част ги спряха по пътя другите ги чакат за карантина, жалко за родителите им, но те са ги възпитавали.

Ако някой се чуди как изглежда ситуацията в Милано по гарите да гледа този клип. Всъщност нека всеки, който все още щрака с пръсти и си мисли, че цялата история е много шум за нищо, го гледа. Изглежда като филм, но е по-страшно, защото е реално.
Че това са младежите, които най-много се присмиват на 89 годишните баби запасяващи се с леща. Все УчЕни дечица, а защо така изплашено бягат при 89 годишната си баба, какво им пречи да продължават да не се паникьосват в Милано, не мога да разбера.

# 14 189
Здравейте момичета! Много ми е притеснено и искам да споделя с Вас. Съпруга ми пътува с камион прави курсове само ( това означава от БГ до европейска държава и назад) . Шефа му го прати в Германия преди 1 седмица да разтовари, да натовари от там и се прибира. Вчера му казва че няма товар от Германия за БГ , а за Италия. Преди  малко е влязъл в Италия без проблем, нямало е никакви проверки. Разтоварването ще бъде в гр. Павия област Ломбардия на 50 км от Милано. Приятелката ми живее в Милано, току що разговарях с нея, от снощи града е под карантина, а довечера ще ми каже как е в Павия и се чуди как може да пращат хора точно в огнището. Не съм от паникьорките, но сериозно съм притеснена. Той ми обеща, че ще отвори щорите да разтоварват и ще стои в кабината, но няма как да няма контакт, документи подписи. Утре вечер ще имам информация как е там.
Дано всичко е наред със съпруга Ви. Ако има възможност, да сложи маска и ръкавици, после да мие ръце и лице.

Общи условия

Активация на акаунт