Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 644
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 115
  • София
Аз съм потресена. ББ днес кашляше, сега дават и брифинга и шефа на ВМА също кашля доста сериозно, извинявайки се на журналистите.
Извинете, от кое сте потресена?!?!?! Ей, заради такива като вас хората стават идиоти и от някой кашлящ, я заради алергия, я заради настинка, почват да ги "свалят".
Мислите ли, че точно генерал или премиера не се тестват всеки ден сигурно??
В никакъв случай не съм фен на премиера, държа да отбележа.

# 14 116
rorik, това за собствено успокоение ли го написа? Западняците били си гледали плодовете и зеленчуците под похлупак и били все граждани?!
Колко си пътувал и живял на запад, че направи тази констатация?

# 14 117
Проблемът е, че кашлят в *ръчичка* както вика Кантарджиев по сутрешните блокове.

# 14 118

Аз давам предположение че бабата ще  преживее , а някои по млади може да са в по тежко състояние .

Абсолютно. Спортисти, бодибилдъри, фитнес маниаци. Имат нещо, което ги обединява.

# 14 119
  • град-държава
Ракията не върши никаква работа. Трябва над 80% алкохол.

# 14 120
  • София
Оф, аз оня ден се задавих в автобуса, един господин стана и се премести към задната част...

Пропуснала съм аз, как е правилно да се кашля според сутрешния блок?

# 14 121
Оф, аз оня ден се задавих в автобуса, един господин стана и се премести към задната част...

Пропуснала съм аз, как е правилно да се кашля според сутрешния блок?

В ръкава или кърпичка

# 14 122
Аз съм потресена. ББ днес кашляше, сега дават и брифинга и шефа на ВМА също кашля доста сериозно, извинявайки се на журналистите.
Извинете, от кое сте потресена?!?!?! Ей, заради такива като вас хората стават идиоти и от някой кашлящ, я заради алергия, я заради настинка, почват да ги "свалят".
Мислите ли, че точно генерал или премиера не се тестват всеки ден сигурно??
В никакъв случай не съм фен на премиера, държа да отбележа.

Не съм сигурна, че на генерала и премиера всеки ден им правят по няколко теста, докато докарат до твърд отрицателен резултат, но пък не съм забелязвала премиерът досега да е кашлял от алергия. Всъщност май и генералът, откакто го гледам по брифинги, не е проявявал такава алергия. Очевидно кашлицата си има някаква причина и независимо от това дали е грип или друго, носенето на маска е свидетелство на елементарно съобразяване с околните журналисти - от които една беше свалена и то с право от правителствения самолет заради кашлица, без да я питат алергия ли е, настинка ли е или грип.

# 14 123
Проблемът е, че кашлят в *ръчичка* както вика Кантарджиев по сутрешните блокове.
Аз одеве кихнах ненадейно в ръчичка, ама съм си вкъщи. Въпреки това веднага скочих да мия ръце. Ами случва се, какво да направи човека. На мен обаче ми се струва изкуствено това кашляне, за което пишете. Първо Бойко, сега и Мутафчиев.

# 14 124
  • Буркина Фасо
не може да кихнеш, не може да кашляш, не може да пръднеш ... това живот ли е ? Smiley

# 14 125
Ели-Мели, ние имахме резервация за тази вечер, но аз няма да отида. Затова пък фийда в бука ми е пълен със снимки и сторита от Арена Армеец, явно вчера е имало нещо с пълна зала.

Аз пък имам познати, дето снощи бяха в зала 1 на НДК на някакво мероприятие..

Имаше. И аз бях там. Спокойно - нямаше кашлящи хора

# 14 126
Имам два билета за участие на певец в местен клуб. Май ще заминат. Дискотеките и клубовете не са добра идея.

# 14 127
Аз одеве кихнах ненадейно в ръчичка, ама съм си вкъщи. Въпреки това веднага скочих да мия ръце. Ами случва се, какво да направи човека. На мен обаче ми се струва изкуствено това кашляне, за което пишете. Първо Бойко, сега и Мутафчиев.

Е, вкъщи може.

# 14 128
Хубавото е, че вирусът живее от 5 до 35 минути извън биологична среда.

Тази информация откъде е? Може ли официален източник? СЗО го дават от няколко часа до няколко дена.
Възможно е и да бъркам - ето тук го четох :https://www.dnevnik.bg/zdrave/2020/03/02/4036231_zashto_ne_dokaz … lgariia/#comments
Може ли линк към информацията от СЗО?

# 14 129
  • София
Аз наистина се чудя как определяте къде е ок да се ходи. Псоледната седмица бях на театър и кино имаше хора с маски, нямаше кашлящи. Концерта ще го пропусна вероятно дори и да се състои.
А спортуването? На една групова тренировка човек се среща с още 10 човека, но пък аз на работа също срещам толкова, в градския да не говорим. Кое е златната среда?

Общи условия

Активация на акаунт