Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 982
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 980

5. Смъртността все пак е 3%, не е 80% като при доста други вирусни заболявания. И до днес не схващам защо толкова малко се плашите от една Ебола (с 90% заразност и горе-долу толкова смъртност).

Доколкото зная, еболата се пренася от телесни течности, не по въздуха. Много съществена подробност.

# 13 981
==
Около теб гори, а ти се правиш на шут. Не го разбира това
==
Това е най човешката реакция . Това че се правиш на шут не значи че не вземаш съответните мерки .

Надявай се. Ето тук и "духовно" обяснение как да се пазим от вируса: като не му обръщаме внимание и той сам си тръгне..

# 13 982
Изтърваха нещата наш'те с тия испански тестове. Бас държа,  че тежките пневмонии са били тествани до 3март само с тия испански тестове,  дет за нищо не стават.  И като взе да става вече мнооогго съмнително,  че в Бг няма корона вирус,  им прищтрака вече,  че трябва да ползват и друг тестове. Жалко,  изтърваха,  изтърваха нещата... а имахме време.

# 13 983
Интендантското предприятие в Калофер започва да шие маски и предпазно облекло
https://www.karlovopress.com/karlovo/drugi-13/intendantskoto-pre … 7RhxaWsH4quMswjCI

Да бяха почнали от януари да ги шият тези маски, а не да чакат първо да плъзне и у нас, а после с мерките.
Сега 3 млн. за месец, ще има по половин маска на човек за този месец.

# 13 984
И до днес не схващам защо толкова малко се плашите от една Ебола (с 90% заразност и горе-долу толкова смъртност).

Глупости. От ебола можем да се заразим само ако пипаме течности от болен човек. Значи от ебола, която има точно нула шанс да стигне до България, а дори и ако по някакъв начин все пак да успее да стигне, шансът й да се разпространи епидемично на наша територия е точно нула, значи от тази болест трябва да се притесняваме, така ли? Болест, която практически няма шанс да срещнем. А от вирус, който вече е тук, който е пандемичен и има изключително висока смъртност за много заразна въздушно-капкова инфекция, заради този вирус сме луди да се тревожим?

Но няма нужда да ми вярваш на мен, мога да ти цитирам същото от шефа на СЗО, пък дори и Кантарджиев, още докато казваше истината.

# 13 985
  • София
В Италия всички училища са затворени до 14 април вкл.

# 13 986
Хубавото е, че вирусът живее от 5 до 35 минути извън биологична среда.

Тази информация откъде е? Може ли официален източник? СЗО го дават от няколко часа до няколко дена.

# 13 987
orchid, цитирайте ми кой точно в темата е призовал да се запасяваме с боб и леща? Снощи някой го написа на шега, но според мен беше ясно, че се шегува. Кой е писал да се затворим в букнкери? Спазване на дистанция, повишена хигиена, отмяна на неотложни срещи и пътувания, това ли са истеричните мерки, които призоваваме да се вземат? Как ви се струва от друга страна, вместо да наложим някои разумни мерки като превенция, да чакаме чергата да пламне като в Китай и Италия и да блокират всичко? Карантини, изолации на цели градове и райони? По-малко зле ли ще се чувствате тогава? Градския транспорт и през три часа да го дезинфекцират, на втория час може да мине някой и да си ръсне вируса. Пипайте навсякъде с ръкавици или кърпичка, мийте си ръцете и това е. Проблемът е друг там, не само дезинфекцията на повърхностите а въздухът. Него няма как да го дезинфекцират. Много хора знаейки това ако могат ще избегнат градския транспорт. Други ще ограничат пътуванията без нужда. Ще се намали по този начин и броя на пътуващите и ще стане по-добре. Особено ако и учениците останат във ваканция. Важното е дистанция да може да се спазва. Могат да направят и някои промени в работното време на институциите, фирмите, за да се избегнат пиковите часове за пътуване. За много неща може да се помисли, преди да се стигне до бункерите. Simple Smile До там няма да се стигне, разбира се. В краен случай просто всички ще го преболедуваме и каквото-такова. Засега се надяваме да го избегнем.

# 13 988
Живее различен период от време в зависимост от повърхността. Върху метал издържа до 9 дена.
Реално погледнато не всеки се нуждае от маски. Аз например работя сама в стая, не ми трябва, нито съм търсила да купя.

# 13 989
  • на пъпа на Златията
==
От класа на голямото дете има доста болни, даже имат и една кашляща учителка и не ми се иска да я пращам там.
==

Циганетата у наше село  използват  всеки случай да не ходят на училище . Щом се разкиха едно и всички си оставт в къщи щот ги мързи да ходят на училище . Още една седмица преди грипната ваканция  от цял автобус пълен с 40 деца имаше ,   а още преди обявяването  на грипната ваканция бяха в автобуса  всичко   4  . Седят си в къщи гледат си индийски филми и  дънат чалга . . А българчетата  като ги пуснаха от училище всяка вечер са в пенсионерския клуб и се размотават по улиците .
А , акъл , де??

# 13 990
Има ли изобщо някой, който да вярва, че в България има само 4 бр. болни?

# 13 991
  • Варна
Какво значи да вярва? 4 доказани са, ясно че има още щом не могат да намерят пациент нула и са открити две независими огнища.

# 13 992
  • Bulgaria
Маските предпазват и то до голяма степен. Много ясно, че щом ги няма никъде всеки ще тръби, че те са неефективни и не ни трябват. Наистина медицинските маски, които се продават в аптеката не са най-ефективните и подходящи и ако не се сменят често може да имат отрицателен ефект. Но има десетки други маски с филтъри и много по-висока степен на защита. Извинявайте, но не може да ме убедите, че носенето на маска не е ефективно. Та дори и домашно направена маска, която разбира се, се сменя често, пере се и дезинфекцира ще е по-добре от нищо.

# 13 993
Не, поне по 10

# 13 994
  • София
https://twitter.com/MackayIM/status/1236449541047504896

So clear indication of seroconversion. We will be immune to infecion once we recover.
As is the case for other virus infections.

Този вирусолог си струва да се следва. На база на последното ръководство за диагноза и лечение на Китай и последните резултати там, прекаралите болестта ще развият имунитет както и при останалите вирусни инфекция

Общи условия

Активация на акаунт