Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 176
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 920
..

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 23:35 от fentiss

# 13 921
  • Варна
Не е тук мястото, но обикновено капарото, или голямата част от него, се превежда към мястото за настаняване, за да се гарантира резервацията.
Скрит текст:
Предвид очаквания отлив и откази, не съм убедена, че ще бъдат върнати такива пари. И все пак зависи повече от другите във веригата, извън ниво учител-училище-Регионално управление.
Цялата сума не бива да се превежда към хотелите преди да е сигурно, че ще се проведе пътуването.
Най-добре е това да се дискутира с конкретния туроператор, тъй като трябва да е сключен договор с условия за връщане на част от сумата според времето на отказа.
Вероятно ще се намери решение с отлагане на мероприятието. Твърде е възможно отливът да го наложи.

# 13 922
В Плевен налагат карантина на всички чужденци, които оказва се не са малко.

# 13 923
Много италианци от Северна Италия тръгнали да се изнасят на юг, блокирали са влакове, за да ги спрат.

Аз пък четох , че е спокойно по гарите

# 13 924
  • София
При нас инфектираните днес пак са със 100 човека повече от вчера.
Екскурзиите дори нашите тук ги спряха, дето не правят такива неща по принцип, че какво остана за България.
Сега, след мача вчера, очакваме поне още 200 заразени утре....Вирусолозите никой не ги слуша, икономиката и кинтите са по-важни.
Казвайте къде е това при вас. Не можем да помним всеки в коя държава е.

# 13 925
Скрит текст:
Първото е, че това НЕ Е ГРИП. Колкото и да се опитват да ни замажат очите с това, че е нищо повече от разновидност на грипа, просто не бил още познат и изучен да си ги пробутват на някой друг.
Айде още един "интернет доктор"! Ама край нямате. Сега обяснете какво е, защото очевидно знаете повече от един инфекционист. След това е редно да се включат "специалистите", дето знаят кое точно  с какво се лекува и накрая да дойдат броячите на трупове.
Инфекционистите ги чухме - шанса да дойде вируса в бг е нулев.
Щом тази тема ви е критерий за информираност, good luck!
С риска да ви разочаровам, не го казвам аз "интернет доктора", а ръководителя на СЗО. Той ми е критерий за информираност да. Ако на вас ви е Мангъров успех.
И не само СЗО. Директорът на Робърт Кох също отдавна каза в интервю, че това не е грип, смъртността е по-висока засега и е по-заразно от грипа.
Учудвам се, че има още хора, които не са се информирали, че и правят забележки на другите.

# 13 926
  • град-държава
На брифингите трябва да започнат да изнасят резултатите от тестовете по градове. Така и контактните сами ще започнат да ги търсят. И да пуснат маски на нормални цени. Вчера пак 3.70 в аптека и то извадени от кутията отпред на касата, че който мине да им кашля отгоре. Безобразници.

# 13 927
Интендантското предприятие в Калофер започва да шие маски и предпазно облекло
https://www.karlovopress.com/karlovo/drugi-13/intendantskoto-pre … 7RhxaWsH4quMswjCI

# 13 928
Благодаря на всички, отговорили на въпроса ми за зелено училище! Обстановката действително е динамична и не се знае какво ще решат от щаба. Ще изчакам и ако не го отменят изцяло за всички, ще действам по свое усмотрение.

# 13 929
Някой знае ли по коя телевизия са давали и дали изобщо някъде са давали цялото извънредно заседание на МС /това което даваха към 11-11:30ч. тази сутрин/?
По БТВ, но аз го слушах по БТВ радио. В общи линии нищо съществено не казаха

# 13 930
Сигнализирайте някъде за цените на маските. Не очаквам да пуснат по аптеките, Борисов чакал 50 000 от Турция, редно е да заминат в болниците.

# 13 931
  • тук и там
Цитат
  . PCR изследването било сложно, изисквало специално обучени специалисти и реагенти, които няма навсякъде - от думите му се подразбираше, че го правят само във ВМА.

Тези тестове се ползват -да. Белгийците първи казаха че има проблем със доставката на реагенти необходими за теста ,защото  в момента има заявки от цял свят и  фактически в момента не изпълняват поръчките,защото не могат да насмогнат. За това и ще се тестват само по-тежките случаи.
Тук мисля че така или иначе е изтървано положението.Днес са вече  200,но цифрата е силно занижена.. През седмицата са минали хиляди посетители   през Батибо(изложение за строителство,ремонти,интериор и екстериор),училщата си работят..Всъщност мисля че в цала Европа е така-цифрите са много по-ниски,от реалните. . Не може да се предотврати разпространението , за това и май минават към следващата стъпка- адекватно лечение за по-тежките случаи.

# 13 932
Скрит текст:
Държавите минаха през няколко стадия:

1.Това не ни засяга, защото е далеч от нас (признавам, и аз по това време не вярвах, че ще стигне дотук), но пък вижте какви неща прави Китай- строят болници за 10 дни, поставили са под карантина 60 милиона души, браво на тях.

2. Като гръмна Италия : "Спокойно, това не е нищо повече от грип. Можеш да си го изкараш и на крак. 80% не развиват симптоми. Не се шашкайте, хора (и хората вярват и продължават да щъкат напред-назад)

3. Имаме няколко случаи в държавата - Оле! Но спокойно, народе, имаме достатъчно легла по болниците, подготвени сме да посрещнем епидемията.

4. Случаите почват да се разрастват в геометрична прогресия, маските са в недостиг, тестовете са в недостиг, почват да се заразяват и медицински лица, заразата плъзва и в други райони. Опа, май я оплескахме..

5. Не можем да поеме всички случаи, нека леките случаи да си стоят вкъщи, а само тежките да бъдат приемани за лечение в болница. Недостиг на легла, медицински персонал. Случаите продължават да растат.

6. Най-накрая стигнахме до прозрението, че ще се наложи строга карантина на цели региони (пример Северна Италия, Китай). Само това показва ефективна защита.

Всеки да прецени на кой стадий се намира държавата, в която пребивава.
България сме на т.2 , но тук важи и мисълта - точно на мен ли ще се случи. Хората продължават да си пътуват. Преди малко срещнах позната. Чака сина си от Германия и другия от Англия, ще ходят в Италия. "Платили сме всичко, какво да правим."

# 13 933
В Плевен налагат карантина на всички чужденци, които оказва се не са малко.
Каква ти карантина, дори всички войничета от ШЗО то, сигурно са над 200 деца,  са ги пуснали още в петък домашен отпуск, нулева дисциплина в армията.

# 13 934
Новината е от днес. Войничетата от ШЗО чужденци ли са, внесете яснота?

Общи условия

Активация на акаунт