Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 342
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 890
  • Варна
От 2 дни времето е мъгливо , вали дъжд и започнаха да ме болят ставите . Дадох поръчка да ми купят течен аналгин че с него се оправям  а ми донесоха хаксалгин . Така казала аптекарката че това било заместител .  .
След като изпих няколко капки рекох да прочета . Пише  че  било натрий некакъв си . За чий ми е този натрий като исках аналгин . Шантава работа , после що некой ги бил .

rorik, изненадвам се че сте на 70 години, а не сте чували за елементарните лекарства. Аналгинът е метамизол натрий.

# 13 891
При смъртност 3% този вирус е някъде в опашката на биологичните рискове за човечеството.

Този вирус е начело на биологичните рискове за човечеството защото при смъртност 3% и при заразност близка, че и по-голяма от тази на грипа потенциалните жертви са от порядъка на стотици милиони.
Колко са потенциалните жертви на рака, диабета и хипертониите? При това без никакава заразност?
Ако всеки ден ви казват по ТВ за техния брой, едва ли ще е много успокоително.

# 13 892
  • град-държава
Абе вие наред ли сте - молове, фитнес, екскурзии, зелени училища... не можете ли да си седнете на задниците за малко?

# 13 893
Да беше прочел и течния аналгин какво съдържа. Изобщо каква е връзката с темата, не е ясно.

# 13 894
  • Буркина Фасо
Благодаря за информацията! Аз май изначално не зададох добре въпроса - искам да проверя дали има забрана/ препоръка от щаба или МС за провеждането на екскурзии и зелени училища.
обстановката е динамична както се казва и всеки ден може да има нови забрани.
на 8-ми март не съм чул да има зелени училища?

# 13 895
  • София
Първото е, че това НЕ Е ГРИП. Колкото и да се опитват да ни замажат очите с това, че е нищо повече от разновидност на грипа, просто не бил още познат и изучен да си ги пробутват на някой друг.

Айде още един "интернет доктор"! Ама край нямате. Сега обяснете какво е, защото очевидно знаете повече от един инфекционист. След това е редно да се включат "специалистите", дето знаят кое точно  с какво се лекува и накрая да дойдат броячите на трупове.
Инфекционистите ги чухме - шанса да дойде вируса в бг е нулев.

Щом тази тема ви е критерий за информираност, good luck!

# 13 896
  • София
Едва ли щаба ще издаде забрана за всеки частен случай като зелено училище, но може би инспекторатите ще излязат с инструкции до училищата.

# 13 897
  • Варна
... Дадох поръчка да ми купят течен аналгин че с него се оправям  а ми донесоха хаксалгин . Така казала аптекарката че това било заместител .  .
След като изпих няколко капки рекох да прочета . Пише  че  било натрий некакъв си . За чий ми е този натрий като исках аналгин . Шантава работа , после що некой ги бил .

Аналгинът е с активно вещество метамизол натрий. Същото като в Хексалгин.
Преди да пишете глупости, се поинтересувайте от елементарни неща, достъпни в интернет.

# 13 898
От 2 дни времето е мъгливо , вали дъжд и започнаха да ме болят ставите . Дадох поръчка да ми купят течен аналгин че с него се оправям  а ми донесоха хаксалгин . Така казала аптекарката че това било заместител .  .
Дадох им 10 лева , не ме яд за парите ,  ама сега трябва да разтварям аспирин . А и трябва да изчакам действието на тая боза.
На сичкото отгоре пише че не се прима ако имаш астма .
Ууууф.
Майка ми  почина преди 2 години   на 92  години , пак след прекаран грип   и никога не пиеше лекарства без да прочете какво пише в листовките .

Здравеопазването  става все по лично . Не може  личния лекар да помни 2 000 пациента кой какви особености има на организма .

Спокойствие и само спокойствие!

Метамизол натрий= аналгин
Хексалгин= течен аналгин.
Не ли?

# 13 899
Е, ама някои хора много държат да си покажат да не казвам какво пред другите.

Темата е за корона вируса да напомня, някой ако иска да си споделя, сигурна съм, че има поне 10 места във форума, където може да го направи.

# 13 900
  • В офиса
Скрит текст:
Всички случаи ли ще ги обявяват на драматични брифинги след извънредни заседания?

Абе, Мангърв сподели, че имало тестове - аламинути, като тези за бременност. И всеки можел да се "самотества" без да се претрупват лабораториите. Дори в Бг имало, знаел фирмата която внася. Но не разбрах какво се тества - дали че по принцип имаш някакъв вирус или конкретно за короната.
Има ли такива наистна?

Тестовете за коронавирус, които се използват в Европа са точно такива. Никой не праща никъде проби и не чака резултати. Веднага става ясен резултатът.
Не е вярно, в Австрия поне до преди два дни ползваха PCR, абсолютно ме съмнява да чака някой антитела...
Хеликаза, почвам да мисля, че и лекарите не знаят за разликата между двата теста. Даже и пича от пресконференцията рече real time PCR, и аз, понеже съм дебил, реших, че RT PCR e real time PCR. Хем точно бях чела какво е. Точно 1 страница след като написах за 5-те минути слава, почна ретранслирането на репликата на Мангъров за минутните кръвни тестове. И да има, те са за антитела. Антитела има след като си заразен и развиеш отговор. Може да ги ползваш след доказана зараза. Ако ги ползваш за доказване на зараза, изтърваш началните случаи. Аз съм лаик и не разбирам нищо. А тези с тапиите?

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 14:39 от Не се сърди, човече

# 13 901
  • Буркина Фасо
Да беше прочел и течния аналгин какво съдържа. Изобщо каква е връзката с темата, не е ясно.
връзката е лекари/аптекари - все са за бой.

пп. и да, хексалгина е заместител на аналгина.

# 13 902
  • на пъпа на Златията
Значи вируса си се развива съвсем нормално .
Обикновено вирусите  тръгват от Азия и след месец пристигат в България . Пика в Китай е бил към 15 февруари , а при нас ще е към 15 март .
Така че няма място за паника . Паниката ни помогна да си ушием маски . Все още можем да си намерим течен аналгин .Циганетата се уплашиха и си стоят по домовете . Не щъкат по улиците като  китайците по света .
Разщъкащите китайци и занапред ще ни носят вируси .
Кой от кой по сложен и опасен . Освен таварищ Си да си ги прибере  и да си ги чука той на главата . 

# 13 903
Това че всички доктори са смятали, че ковид19 няма да стигне до България не е вярно. Аз четох експерти, които казваха, че вирусът е пандемичен много преди Италия и Иран. Но вместо да се информират хората тагава, се казваше няма страшно, да не всяваме паника. После когато се видя вече че настъпва, започнаха обясненията, че това е просто грип и т.н.

# 13 904
Скрит текст:
Всички случаи ли ще ги обявяват на драматични брифинги след извънредни заседания?

Абе, Мангърв сподели, че имало тестове - аламинути, като тези за бременност. И всеки можел да се "самотества" без да се претрупват лабораториите. Дори в Бг имало, знаел фирмата която внася. Но не разбрах какво се тества - дали че по принцип имаш някакъв вирус или конкретно за короната.
Има ли такива наистна?

Тестовете за коронавирус, които се използват в Европа са точно такива. Никой не праща никъде проби и не чака резултати. Веднага става ясен резултатът.
Не е вярно, в Австрия поне до преди два дни ползваха PCR, абсолютно ме съмнява да чака някой антитела...
Хеликаза, почвам да мисля, че и лекарите не знаят за разликата между двата теста. Даже и пича от пресконференцията рече real time PCR, и аз, понеже съм дебил, реших, че RT PCR e real time PCR. Хем точно бях чела какво е. Точно 1 страница след като написах за 5-те минути слава, почна ретранслирането на репликата на Мангъров за минутните кръвни тестове. И да има, те са за антитела. Антитела има след като си заразен и развиеш отговор. Може да ги ползваш след доказана зараза. Ако ги ползваш за доказване на зараза, изтърваш началните случаи. Аз съм лаик и не разбирам нищо. А тези с тапиите?
RT PCR=Real time PCR.
Базова техника в молекулярната биология отпреди 36 години, с малко модификации. Нямам обяснение защо за някои лекари продължава да бъде скъпа , сложна и изобщо Terra incognita.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 14:39 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт