Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 407
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 905
  • Буркина Фасо

Щом тази тема ви е критерий за информираност, good luck!
тук се представя достоверно инфо от цял свят. и паника нЕма.
аз се запасих доволно със зърнени храни, ракии и дамски превръзки с двойно предназначение.
ей така , да си имам.  не че съм се паникьосал, ама се притеснявам Smiley

# 13 906
  • Варна
Rayemil, не мога да повярвам, че някой учител ще тръгне да осъществява зелено училище в епидемична обстановка. Едва ли има директор, който би го позволил. РУО-тата пък, да не говорим.

# 13 907
Питах за зелено училище, защото децата ми са записани за такова, вече сме и платили. Реших да не ходят, но искам да знам дали на други основания да искам връщане на сумата или мога да се позова на забрана от високо ниво за провеждане на такива мероприятие.

# 13 908
  • Варна
За кога е това зелено училище?

# 13 909
  • В офиса
Скрит текст:
Всички случаи ли ще ги обявяват на драматични брифинги след извънредни заседания?

Абе, Мангърв сподели, че имало тестове - аламинути, като тези за бременност. И всеки можел да се "самотества" без да се претрупват лабораториите. Дори в Бг имало, знаел фирмата която внася. Но не разбрах какво се тества - дали че по принцип имаш някакъв вирус или конкретно за короната.
Има ли такива наистна?

Тестовете за коронавирус, които се използват в Европа са точно такива. Никой не праща никъде проби и не чака резултати. Веднага става ясен резултатът.
Не е вярно, в Австрия поне до преди два дни ползваха PCR, абсолютно ме съмнява да чака някой антитела...
Хеликаза, почвам да мисля, че и лекарите не знаят за разликата между двата теста. Даже и пича от пресконференцията рече real time PCR, и аз, понеже съм дебил, реших, че RT PCR e real time PCR. Хем точно бях чела какво е. Точно 1 страница след като написах за 5-те минути слава, почна ретранслирането на репликата на Мангъров за минутните кръвни тестове. И да има, те са за антитела. Антитела има след като си заразен и развиеш отговор. Може да ги ползваш след доказана зараза. Ако ги ползваш за доказване на зараза, изтърваш началните случаи. Аз съм лаик и не разбирам нищо. А тези с тапиите?
RT PCR=Real time PCR.
Базова техника в молекулярната биология отпреди 36 години, с малко модификации. Нямам обяснение защо за някои лекари продължава да бъде скъпа , сложна и изобщо Terra incognita.
Reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR) -  routinely used for analysis of gene expression and quantification of viral RNA in research and clinical settings.
real-time polymerase chain reaction (real-time PCR) - It monitors the amplification of a targeted DNA molecule during the PCR (i.e., in real time), not at its end, as in conventional PCR.
Flushed

# 13 910
  • Буркина Фасо
Питах за зелено училище, защото децата ми са записани за такова, вече сме и платили. Реших да не ходят, но искам да знам дали на други основания да искам връщане на сумата или мога да се позова на забрана от високо ниво за провеждане на такива мероприятие.
докато дойде времето за зелените училища може да излезат 100 забрани.
отказа може да го направиш по всяко време и по твое желание.

# 13 911
При нас инфектираните днес пак са със 100 човека повече от вчера.
Екскурзиите дори нашите тук ги спряха, дето не правят такива неща по принцип, че какво остана за България.
Сега, след мача вчера, очакваме поне още 200 заразени утре....Вирусолозите никой не ги слуша, икономиката и кинтите са по-важни.

# 13 912
И моето дете е записано на зелено училище, платих капаро, мисля 70 лв. Края на април е датата, вероятно няма да се осъществи, за парите нямам идея. Нормално е да се върнат, предвид ситуацията, ама кой знае, хора всякакви.

За сега се очаква удължаване на грипната ваканция само в Плевен и Габрово.

# 13 913
Саудитска Арабия поставя област Катиф под карантина.

BREAKING: Saudi Arabia puts Qatif in Eastern Province on lockdown due to coronavirus - SPA

Black Sapphire, колко са потенциалните жертви на живота? 100%. Благодаря ти за лекцията как всички ще умрем рано или късно и затова няма смисъл да се тревожим за пандемия с много жертви. По този повод ти защо си се закахърила толкова много за икономиката? Давай го малко по-спокойно и ти гарантирано ще умреш някой ден, ако не от едно, то от друго и така.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 17:33 от LillyM

# 13 914
  • София
От 2 дни времето е мъгливо , вали дъжд и започнаха да ме болят ставите . Дадох поръчка да ми купят течен аналгин че с него се оправям  а ми донесоха хаксалгин . Така казала аптекарката че това било заместител .  .
След като изпих няколко капки рекох да прочета . Пише  че  било натрий некакъв си . За чий ми е този натрий като исках аналгин . Шантава работа , после що некой ги бил .
Дадох им 10 лева , не ме яд за парите ,  ама сега трябва да разтварям аспирин . А и трябва да изчакам действието на тая боза.
На сичкото отгоре пише че не се прима ако имаш астма .
Ууууф.
Майка ми  почина преди 2 години   на 92  години , пак след прекаран грип   и никога не пиеше лекарства без да прочете какво пише в листовките .

Здравеопазването  става все по лично . Не може  личния лекар да помни 2 000 пациента кой какви особености има на организма .

Ще се опитам да ви отговоря цивилизовано.
Метамизол натрий е активната съставка на това, което наричате "аналгин". Същото е, просто не е ампула, а разтвор в шишенце.
Странно, вас никой не ви бие за неадекватните мнения.

# 13 915
Първото е, че това НЕ Е ГРИП. Колкото и да се опитват да ни замажат очите с това, че е нищо повече от разновидност на грипа, просто не бил още познат и изучен да си ги пробутват на някой друг.

Айде още един "интернет доктор"! Ама край нямате. Сега обяснете какво е, защото очевидно знаете повече от един инфекционист. След това е редно да се включат "специалистите", дето знаят кое точно  с какво се лекува и накрая да дойдат броячите на трупове.
Инфекционистите ги чухме - шанса да дойде вируса в бг е нулев.

Щом тази тема ви е критерий за информираност, good luck!

С риска да ви разочаровам, не го казвам аз "интернет доктора", а ръководителя на СЗО. Той ми е критерий за информираност да. Ако на вас ви е Мангъров успех.

# 13 916
Много италианци от Северна Италия тръгнали да се изнасят на юг, блокирали са влакове, за да ги спрат.

# 13 917
  • I want it all and I want it now.
При нас имаше платена ученическа екскурзии за април. Отмениха я за ноември преди две седмици. 😉

# 13 918
  • София
....
Ще се опитам да ви отговоря цивилизовано.
Метамизол натрий е активната съставка на това, което наричате "аналгин". Същото е, просто не е ампула, а разтвор в шишенце.
Странно, вас никой не ви бие за неадекватните мнения.
Защото има един принцип, на руски казано: "Не бей лежачего!"

# 13 919
Скрит текст:
Всички случаи ли ще ги обявяват на драматични брифинги след извънредни заседания?

Абе, Мангърв сподели, че имало тестове - аламинути, като тези за бременност. И всеки можел да се "самотества" без да се претрупват лабораториите. Дори в Бг имало, знаел фирмата която внася. Но не разбрах какво се тества - дали че по принцип имаш някакъв вирус или конкретно за короната.
Има ли такива наистна?

Тестовете за коронавирус, които се използват в Европа са точно такива. Никой не праща никъде проби и не чака резултати. Веднага става ясен резултатът.
Не е вярно, в Австрия поне до преди два дни ползваха PCR, абсолютно ме съмнява да чака някой антитела...
Хеликаза, почвам да мисля, че и лекарите не знаят за разликата между двата теста. Даже и пича от пресконференцията рече real time PCR, и аз, понеже съм дебил, реших, че RT PCR e real time PCR. Хем точно бях чела какво е. Точно 1 страница след като написах за 5-те минути слава, почна ретранслирането на репликата на Мангъров за минутните кръвни тестове. И да има, те са за антитела. Антитела има след като си заразен и развиеш отговор. Може да ги ползваш след доказана зараза. Ако ги ползваш за доказване на зараза, изтърваш началните случаи. Аз съм лаик и не разбирам нищо. А тези с тапиите?
RT PCR=Real time PCR.
Базова техника в молекулярната биология отпреди 36 години, с малко модификации. Нямам обяснение защо за някои лекари продължава да бъде скъпа , сложна и изобщо Terra incognita.
Reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR) -  routinely used for analysis of gene expression and quantification of viral RNA in research and clinical settings.
real-time polymerase chain reaction (real-time PCR) - It monitors the amplification of a targeted DNA molecule during the PCR (i.e., in real time), not at its end, as in conventional PCR.
Flushed
Изключих, че вирусът е РНК ов. Тогава да,  РНК се преобръща в ДНК и се отчита ДНК-то

Общи условия

Активация на акаунт