Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 644
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 160
Цената...сигурно е като на стар бърбън.👀

# 14 161
  • Другата България
Потребителка отвори нова тема в Клюкарника за превенция и средства за предпазване, консумативи и други подобни.
В здравния подфорум има отворена също тема за коронавируса, тази се превръща в спамо-чат, информацията вече наистина става все по-малко.

# 14 162
Моят син се закахърил за абитуриентската си и за кандидат-студентските изпити. Аз го успокоявам, че след 3 години като се успокои положението, ще си изкара една прекрасна абитуриентска и ще може още по-добре да се подготви за изпитите.....ми така де, както е тръгнало, тези ранните изпити, които са в средата и края на март и началото на април, със сигурност ще ги отложат...

# 14 163
Най-адекватните изказвания и коментари по отношение на коронавируса бяха на доц. Чорбанов (умунолог, работил и в Тайван по време на САРС) и проф. Александрова (вирусолог), по Бтв предиобед. И двамата от БАН. Много точно и правилно обясняваха неща, без излишни самосъчинения. Жалко, че много ги прекъсваха, заради извънредните заседания.
Ако някой е попадал на други техни  тв или онлайн интервюта , нека да сподели.

https://www.bnt.bg/bg/a/kak-se-vodi-bitkata-s-koronavirusa-dots- … -andrey-chorbanov

от 26.06. е интервюто
Благодаря!
Дезинфектант с 60 градуса спирт става ли?

Ми що да не става, ако нямаш друго, използвай си го.

# 14 164
Цената...сигурно е като на стар бърбън.👀

Цената на етиловия алкохол в аптеките съвсем не е висока, тъй като е освободен от акциз. 1 литър е около 7 лева или поне беше толкова преди началото на истерията.

# 14 165
  • град-държава
70% не върши работа. Аз ползвам 92 %- не е скъп и има по аптеките.
Антон Вълев маг.фармацефт - интервю за btv
Не се появявайте на места, където има голямо събиране на хора. След контакт с предмети да измиват ръцете си със сапун или да използват дезинфектат, който да е на спиртна основа – 80% спирт. Ако концентрацията е по-ниска, то не е ефективно срещу коронавируса", каза той.

# 14 166
70% не върши работа. Аз ползвам 92 %- не е скъп и има по аптеките.

Така ли? Що?

# 14 167
За употреба върху кожа се препоръчва 70%, 90 % най-много да разрани кожата. Телефона си го трия със спирт от години, нищо му няма.

# 14 168
  • в 1001-та нощ
За концентрацията на спирта, превода е автоматичен, - 70% идеален за по-силно решение. Чистият алкохол коагулира протеина при контакт. Да предположим, че чистият алкохол се излива върху отделен клетъчен организъм. Алкохолът ще премине през клетъчната стена на организма във всички посоки, коагулирайки протеина точно в клетъчната стена. След това пръстенът на коагулирания протеин ще спре алкохола да проникне по-далеч от клетката и няма да се осъществи повече коагулация. По това време клетката ще стане неактивна, но не и мъртва. При благоприятните условия клетката ще започне да функционира. Ако 70 процента алкохол се излее в едноклетъчен организъм, разреденият алкохол също коагулира протеина, но с по-бавна скорост, така че той да проникне през цялата клетка, преди коагулацията да може да го блокира. Тогава цялата клетка се коагулира и организмът умира.

# 14 169
Онзи ден в Туитър имаше снимка на ръка, която хич не изглеждаше приятно, внимавайте със спирта. Най-добре си мийте ръцете по-често и ползвайте ръкавици навън.

# 14 170
.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 18:29 от fentiss

# 14 171
  • град-държава
TAED, редактирала съм. Аз ползвам от години 90% и нищо ми няма на ръцете.
Ръцете си ги мия, ползвам го, когато съм навън.

# 14 172
За концентрацията на спирта, превода е автоматичен, - 70% идеален за по-силно решение. Чистият алкохол коагулира протеина при контакт. Да предположим, че чистият алкохол се излива върху отделен клетъчен организъм. Алкохолът ще премине през клетъчната стена на организма във всички посоки, коагулирайки протеина точно в клетъчната стена. След това пръстенът на коагулирания протеин ще спре алкохола да проникне по-далеч от клетката и няма да се осъществи повече коагулация. По това време клетката ще стане неактивна, но не и мъртва. При благоприятните условия клетката ще започне да функционира. Ако 70 процента алкохол се излее в едноклетъчен организъм, разреденият алкохол също коагулира протеина, но с по-бавна скорост, така че той да проникне през цялата клетка, преди коагулацията да може да го блокира. Тогава цялата клетка се коагулира и организмът умира.

И това какво общо има с коронавируса?

# 14 173
Искам да кажа, че в кризисния щаб работят доказани лекари. Щабът е независим от правителството. Работят денонощно и са засипани с неодобрение. Генералът много държи на истината и не си е позволил да даде невярна информация. Правителството може да изисква информация от тях, но не може да им влияе. Това е добре, защото нашите министри са изпечени лъжци и ако зависеше от тях...
Информацията, че във ВМА се лекуват пациенти с Ковид-19 е невярна. Информацията, за друга софийска болница, в която лекар е казал, че е отчел 13 положителни теста също е невярна. Разпространих я аз, за което се извинявам на всички.
Новините от Италия в друг контекст биха били комични. В малките населени места е пустош, но в градовете купона се вихри с първа сила. Младите, знаейки че вируса не е опасен за тях са го ударили на живот. Училищата са затворени и те са в една неочаквана ваканция. Вчера в медиите е изтекла информация за новите червени зони и много хора са отпътували на юг по родните си места. Сега и там може да пламне. Липсва им дисциплина на тези хора.

# 14 174
За дезинфекция се използва изключително 70% разтвор на етанол!!!

Не 50, не 80, не 90%.

Само 70%.

И бъдете внимателни, защото особено високо концентрираният етанол е лесно запалим. Да не направите някоя беля.

Общи условия

Активация на акаунт