Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 674
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 150
https://thebulgariantimes.com/%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be%d0%bd%d0% … 6zCSzYnBwGulmVsEo

Прочетете, ако желаете и кажете какво мислите по въпроса.

И майка ми го показва днес, и му вярва. Не знам как може въобще да го четете и да му обръщате внимание.

Не съм казала, че му вярвам. Но човек на вас да не ви покаже нещо.. просто попитах какво мислите. Тук явно коментирате само консерви и починали хора. Интересно ми бееше какво ще кажете, понеже аз чета всичко по темата и давам шанс на всичко, гледната точка не е само една...

# 15 151
  • Пловдив
Не чакайте на топлина.
В Бразилия е топло, и в Доминикана, Малдиви, Перу, Мексико, Коста Рика...

С болни, пристигнали отнякъде заразени. Трябва де се изчака, за да се види дали ще има заразяване на място.
Много държави са регистрирали малко болни. Увеличават се с някой нов пристигнал от заразена държава в Европа или от Иран.
Никой нищо не може да каже все още.

# 15 152
И специалистите казват, че топлината няма да повлияе.

# 15 153
Лошо е, че въобще ги пишат тия неща, хората започват да омаловажават проблема.
Какво стана с информацията от Германия? Вярно ли е, че са казали, че вирусът е мутирал към по-добро?

# 15 154
  • тук-там
Прави сте, за топлината. Малко импулсивно писах.. И сантиментално, може би!  Pensive Дано не избухва повече никъде в такива размери.

# 15 155
  • Street of Dreams
Kакво дарила България на Македония?

# 15 156
Китай как учат - имаше преди седмици снимки в ФБ - дистанционно. Стават сутрин, слагат червената връзка, отдават чест пред прозореца   от къщи в посока на училището и сядат пред компютъра.
начи може...

Може, но в Китай. Там и под карантина вкъщи стояха с военни и полиция пред домовете. Тук ще е нарушение на човешките ни права. Изобщо не можем да се сравняваме с Китай. Нито по подготовка, нито по налагане на карантина. Китай са били подготвени за такова нещо. Щото са комунисти и всичко решава партията. Хубаво, лошо, диктатура, но овладяха положението за момента.

В България има няколко партии, основно Българската Комунистическа Партия, които предлагат в програмата си да станем много подобни на Китай. Виждам, че вие практически сте съгласна с такова положение. Но защо на изборите никой не гласува за подобна програма, която ще ни направи като Китай?

# 15 157
Прави сте, за топлината. Малко импулсивно писах.. И сантиментално, може би!  Pensive Дано не избухва повече никъде в такива размери.

Амииии, Всички вървим натам. За съжаление

# 15 158
https://thebulgariantimes.com/%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be%d0%bd%d0% … 6zCSzYnBwGulmVsEo

И майка ми го показва днес, и му вярва. Не знам как може въобще да го четете и да му обръщате внимание.

Не съм казала, че му вярвам. Но човек на вас да не ви покаже нещо.. просто попитах какво мислите. Тук явно коментирате само консерви и починали хора. Интересно ми бееше какво ще кажете, понеже аз чета всичко по темата и давам шанс на всичко, гледната точка не е само една...
Аз съм учител по биология. Ако някой ми каже "жив вирус" ще му пиша 2. Шегувам се. А той професор 🤣🤣🤣

# 15 159
  • Пловдив
Практически искам това да не ни беше застигало и да имахме ресурса на Китай да се справим! Дисциплината също!

# 15 160
Не чакайте на топлина.
В Бразилия е топло, и в Доминикана, Малдиви, Перу, Мексико, Коста Рика...

С болни, пристигнали отнякъде заразени. Трябва де се изчака, за да се види дали ще има заразяване на място.
Много държави са регистрирали малко болни. Увеличават се с някой нов пристигнал от заразена държава в Европа или от Иран.
Никой нищо не може да каже все още.
В Малайзия е 35 градуса, а имат по 10-20 нови случая на ден и е ясно, че си имат местно огнище вече. Филипините, Индонезия имат по повече от 10 случая днес.
 Аз загубих надежда, че топлото време ще ни помогне.

# 15 161
Дали пък там хигиената не е много ниска? За Малайзия става въпрос.
Не се бях замисляла за държавите в Южна Америка. Всички ли имат?

# 15 162

Ами прав е човека, да ви кажа. Били починали двама на по 80 години - извинявайте, но на около 80 години  е по-нормално човек да почине, отколкото да живее до 180. Не виждам нищо странно - и с вирус и без вирус, на тая възраст хората умират доста често. Организма е износен, имунната система е разбита, кръвоносните съдове са нееалстични, всяко дребно заболяване може да е онази "последна капка" и да сложи край на човешкия живот. На такава възраст казват - като заспиш, не се знае дали ще се събудиш. Ами нормално, не сме безсмъртни.

# 15 163
Скрит текст:

Вярвам, че е помогнато на този вирус да мутира. Вярвам, че е пуснат експериментално, но са загубили контрол. Не знам кой би имал ползи от това, което се случва. Ако има начин да бъде спрян наистина, а не се прави е страшно.

# 15 164
Хм, остана само в Черна гора да обявят и ще позная, че Косово ще е последната държава. И вирусът не я признава, значи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт