Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 747
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 035
Гърция затваря училищата, университетите, дневните детски центрове и подобни институции за две седмици.

# 16 036
Иран ще обявява загиналите лекари и медицински сестри в борбата с КОВИД19 за "мъченици",  както прави с убитите войници. Решението на върховния лидер Аятола Али Хаменей идва на фона на пропагандна кампания, която вече се опитва да свърже борбата срещу вируса с дългата, кървава война на Иран с Ирак.
https://abcnews.go.com/International/wireStory/iran-virus-kills- … imbs-291-69499759

Междувременно 27 човека в Иран са умряли от алкохолно натравяне, поемайки големи дози алкохол в опита си да убият вируса.
https://abcnews.go.com/International/27-killed-alcohol-poisoning … story?id=69481841

54 нови смъртни случая за днес в Иран ( без горните 27 Rolling Eyes )

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 18:07 от Анонимен

# 16 037
Понеже тук сте все отличнички, я да ви питам аз.
Кога за последно и с какво дезинфекцирахте следните повърхности:
1. Дръжки на врати и шкафове в дома и на работното място.
2. Кранове на смесители в кухня/баня
3. Мобилни телефони.
4. Мишки и клавиатури, от които така упорито пишете тук (а вероятно и другаде).
5. Кухненски плотове.
6. Волан и скоростен лост на автомобила (за шофиращите).
7. Ключове и всякакви други предмети, които употребявате често (повече от веднъж дневно).

Вие сте.

# 16 038
Икономисти: Германия изпада в рецесия заради корона вируса

# 16 039
  • на пистата
Сега ревнаха и собствениците на заведения. Много хора спрели да ходят, нямало пари, щели да фалират. Искали помощи. Бе тия хора не разбират ли, че в момента е наложително!?
Интересно ми е като им окапе персонала, кой ще обслужва хората.
Значи работниците могат да се събразяват с шефа,а шефа не може с държавата.

# 16 040
3. Мобилни телефони.
5. Кухненски плотове.
7. Ключове и всякакви други предмети, които употребявате често (повече от веднъж дневно).

Вие сте.

Аз си мия ръцете след всяко боравене с тях - около 20 пъти дневно. Още нямам клинични симптоми.

# 16 041
  • на пъпа на Златията
Аааада , паниката ви е за фалитите а не за  болеста нали .
Паниката ви трябваше да е преди месец ,  и то за болестта , а не сега  за фалитите . .Щото  фалитите са следствие на болестта .
Оцеляването е въпрос на мислене .
Държавата се справя много добре за сега . На 1000  проби 4 положителни .
Дай боже да  нямаме  починали .   

# 16 042
Някой питаше за цена на тест /кит за covid 19.
https://www.reuters.com/article/us-healthcare-coronavirus-afghan … tan-idUSKBN20U085

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 18:22 от niljaniljo

# 16 043
  • Варна
3. Мобилни телефони.
5. Кухненски плотове.

Вие сте.
Само ръцете си. Wink

# 16 044
Британската авиокомпания Flybe вече фалира заради корона вируса.

# 16 045
  • София
Авиокомпанията беше в "инфарктно състояние" още от миналата година.

Всъщност, като се замисля, "коня е у реката".
Оттук насетне, не се сещам за реални мерки, които да могат да се предприемат. Та, остават само стандартните действия: хигиена, да се избягват места с много хора... И, малко самоосъзнаване, че сме общество, а не отделни единици.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 18:20 от molive

# 16 046
Ес взе да заприличва на Китай от началото на Февруари, забелязва се една Италия(Хубей) и останалите по редицата. Най-много са засегнатите страни до центъра на огнището. Сега вече Италия е под карантина, както стана с Хубей, след 2-3 седмици макс всички най-засегнати ще минат и те под карантина. Бизнеса си е бизнес, няма как да не пострада. Никой не е казал на никой да не работи, но нищо не може да задължи хората да ходят по ресторанти. Търговския бизнес най-много ще го закъса, на никой не му е приятно тази история. Все пак много хора работят в бранша и ще останат без работа. Следва производствата, които вече затварят някои цехове, заради липса на компоненти от Китай. Аз съм фрийлансър и вече забелязвам намалялата работа напоследък. Пазара се сви. Вирусът няма да ни избие всички, но се гответе за кризата, тя няма да ни подмине и бизнеса добре знае това. И моята храна на масата зависи от това какви поръчки имам, ама е на не съм седнала да се оплаквам! Каквото такова, нищо няма да променя с мрънкане.

# 16 047
По канал 1 в новините съобщиха сега , че са вдигнали на 4 степен за Италия предупреждение, но... да си стоели по къщите хората там, ако решат да си идват нямало проблем , стига да имало самолети да ги извозят.
Потресе ме някакъв шеф на туристическия бизнес у нас на асоциацията или  не знам точно .
1 Днес имало 3 самолета с пътници до Италия и 7 автобуса с туристи за там. Нямало проблем, животът си върви, не е забранено било
2 На морето ни се очаквали повече туристи този сезон. И сега...били ги обвинили преди несправедливо, че привличали младежи и имало алкохолен туризъм, ама сега се оказало, че младите и пиещите алкохол били защитени от короновируса и това било голям плюс за нас и туризма.
Повече какво да кажа за мерките и за хората .

# 16 048
3. Мобилни телефони.
5. Кухненски плотове.

Вие сте.
Само ръцете си. Wink

Аз си мия ръцете след всяко боравене с тях - около 20 пъти дневно. Още нямам клинични симптоми.

Ами нищо не правите. Колко му е, една салфетка с хидроалкохолен разтвор... отнема 2-3 минути.

# 16 049
7 автобуса от София?
Доколкото знам автобусите за Италия ги забраниха преди около 10 дни

Общи условия

Активация на акаунт