Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 300
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 020
Не знам в реала, обаче във виртуала яко кипи дейност. Ей сега е моментът някой ресторант да извлече дивиденти и популярност, като затвори и го обяви публично в социалните медии. Бе изобщо, винаги има креативно решение, не може да си действаш с рогата напред.

# 16 021

Много грозно! Отново!
Ако се бяхте осведомили, щяхте да знаете, че "даскалките" нямат думата кога да се учи и кога не.
Може би,ако нямахте подобно отношение към някои съсловия, щяхте да сте и малко по... грамотен/на.

Бъдете малко по-снисходителна, жената има рамене на главата. И на нея не и е лесно.

# 16 022
След като е безобиден грип, защо съдът и кметът излизат в безсрочна ваканционна, а децата не.

# 16 023
Съвети на момичето от Китай как да се предпазим от заразяване (на руски):
https://m.youtube.com/watch?v=9KzqmR5mXyU&feature=emb_logo&a … ;time_continue=87

# 16 024
  • MI
Как ги правите тези сметки?! Ето от вчера данните по региони:

Население малко над 10 млн. Най-много са случаите в Ломбардия на глава от населението, така че за най-лош сценарий гледайте там.

# 16 025
Абе вие какво искате , някой друг да отговаря за вашите решения ли ?
Искате Премиера  да  забранява ли, щото вие не можете  да си забраните .

Затова е държавният апарат, не може да се разчита единствено на съвестта на хората, един ще спре на червено, друг - няма.
Това са все неща, които бива да си ги говорим в  училище, но сме вече попораснали, забраните и рестрикциите са за всички, не само за съвестните.

# 16 026
  • Варна

Много грозно! Отново!
Ако се бяхте осведомили, щяхте да знаете, че "даскалките" нямат думата кога да се учи и кога не.
Може би,ако нямахте подобно отношение към някои съсловия, щяхте да сте и малко по... грамотен/на.

Бъдете малко по-снисходителна, жената има рамене на главата. И на нея не и е лесно.
О, извинете! Пропуснала съм тоз' момент. Още съм под шока от "някакъв натрий".

# 16 027
Не видях да коментирате това, което гледах преди малко в новините по бтв в 17 - лекари и сестри излезли пред входа на белодробна болница, в която карат тестваните, но все още без готови резултати пациенти. От линейките ги свалят екипирани като космонавти екипи и ги предават на лекари и сестри, които нямат елементарно защитно облекло. Покъртително. Или е стара новина това?
и аз гледах това. Доста притеснително.

# 16 028
Аз спирам да посещавам обществени места даже без петиция.

# 16 029
От двете злини трябва да се избере по-малката. Колкото повече се спазват мерките, толкова по-малка е вероятността да стане като в Италия. Съответно и последствията ще са по-меки. Докато ако се допусне да се развилнее наистина, тогава вече не само "заключените" вкъщи, ами всички ще са засегнати.
Някои работодатели минават на работа от къщи за служителите, други, както писа един познат вчера, им отменят командировки, независимо колко са важни.

И какво от това, че ще хванете вируса? Колко пъти да се обясни, че този вирус не е чума, изкарваш го за няколко дена и си си ок пак. Защо толкова се панирате да не го хванете? Не разбрахте ли, че смъртните случаи са само на възрастни хора, които ако не от този, така и така биха починали от друг вирус, просто, защото им е дошло времето?
Ти май нещо ти липсва. Или е човечност, или е мозък, но не мога да преценя.
Дали на 60 годишните им е дошло времето, как мислиш? Защото реално се разболяват най много хора на възраст м/у 39-70. И ако не можеш да дадеш ДОКАЗАТЕЛСТВА, че този "грип" не оставя последици за хората след излекуване ( а това и учените не могат още да го кажат) значи, че думите ти са опасни.
И въобще не ми се коментира колко умират 80 годишните. В България умират главно млади хора около 40-69 годишни. Има статистики за починалите по възраст. На няколко пъти в темата споменах, че половината население на България попада в рисковите групи, заради разпространените хронични заболявания.
И още нещо. Ти ако искаш да се разболяваш и да доказваш, че няма да умрем, отивай в Англия да ти правят изследвания, че даже и ще ти платят. Само преди да тръгнеш провери да не си болна, защото инсулинова резистентност и диабет се откриват най често много късно, та да не се окажеш и ти във рискова група.

# 16 030
373 диагностицирани в Англия от днес. Шест смъртни случаи. ММ казва, че от утре онези, които кашлят и кихат, ще бъдат с препоръка да се изолират у дома. Негов колега, китаец, който наскоро се е прибирал, не е на работа от миналата седмица. Никой не знае нищо, не си вдигал телефона... Паниката е все по-осезаема.

# 16 031
Не видях да коментирате това, което гледах преди малко в новините по бтв в 17 - лекари и сестри излезли пред входа на белодробна болница, в която карат тестваните, но все още без готови резултати пациенти. От линейките ги свалят екипирани като космонавти екипи и ги предават на лекари и сестри, които нямат елементарно защитно облекло. Покъртително. Или е стара новина това?

Разчитаме на помощ от Турция. Чакаме два тира със защитно облекло и маски да дойдат днес или утре. Турция ни помага на добра воля, въпреки, че имат забрана за износ на медицински стоки. Ако те не се бяха смилили щяхме да си останем голи. Все чакаме някой отнякъде да ни закърпи положението. Ако се оставим на себе си сме гола вода.

# 16 032
А тестваните дето не са в лошо.здравословно състояние чий го дирят в болница? Да може да пламне без нужда цялата болница ли?

# 16 033
  • на пъпа на Златията
==
"На даскалките им е удобно да си получават заплатиците ." - не се притеснявайте, много скоро ще секнат и вашите парици, тогава друга песничка ще запеете.  Wink
==
Ааа ,  аз  това съм си го предвидила  още преди 2-3 години  . Парици може да нямам ама гладна няма да стоя . .

# 16 034
И това натякване кому помага? "Аз съм си добре, ако ще да се срине и бизнес, и заплати, и държава,. Вие се оправяйте!" - бляк.

Темата заприлича на надхвалване кой ще оцелее след апокалипсиса. Вместо разумно да се говори за болестта и мерките, се почна едно ехидно отношение към всички, загрижени за бизнеса или заплатата си, как като видят труповете ще размислят - ама подготвените ще оцелеят на село и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт