Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 816
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 320
  • Bulgaria
Това за ломското село сериозно ли е, не си спомням да го чух по тв.

И аз тук го чух за първи път и се разрових да проверя. Има такава статия, но пише, че са пристигнали преди 2 седмици в София. Поне аз си мисля, че е по-вероятно да са се заразили в София. Макар че и в северозапада има доста прибрали се от Италия.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8285554?fbclid=IwAR2gTwMPp … K1zm7VVik8WD07IMg

# 16 321
И аз не чух нищо за ломското село, ама детето тук ме занимава и не можах хубаво да разбера, стори ми се че казаха,че дядото е от 2 дни в Пирогов с усложнения, а бабата при приемането още е била в критично състояние. Ако са минали през спешното, направо не ми се мисли.

# 16 322
  • Другата България
Мери за сина не казаха да е болен, чух само за дядото, който е приет преди 2 дни с усложнения, жената мисля, че от вчера. Споменаха само,че сина е работи в Илианци. Никой не каза да е болен и той. Дори да е донесено от ломско село със сигурност вече си го имаме в София, Пирогов е една от най-посещаваните болници. Е затова Ви казах,ако нямате симптоми, въобще не ходете до болницата, ако не Ви е супер спешно.
Благодаря ти, но аз разбрах от написаното, че за ломското село е прочетено днес по-рано през деня. Че болните са оттам.
Божие, развален телефон! Синът по неофициални данни работил в Илиянци, но никой не е казвал, че е болен.Баката вчера е приет в Пирогов, а днес и майката, в тежко състояние, веднага интубирана...Не съм чула да са от Ломско село. Като виждам как за минути една новина се "украси" как да вярвам на всяка новина в пространството!
Именно, именно, затова говоря от пета страница на темата. Не ми се връща да търся потребителя, но то беше преди минути, написа, че го е прочел в нета днес през деня. Че болните са от Ломско село. И аз държа да го прочета и аз. Ето, че вече жената и име си има....казах ви аз, хулите МВР, но явно в темата има агенти под прикритие.

Пак ще кажа, че в Лом наистина има двама под карантина.
Едит: Прочетох го. Благодаря на потребителката, която даде линк към 24 часа. Сега ще се търси пациент 0 и в Северозапада. Спокойно София, може огнището да не е при вас, да видим все пак къде е ключето от бараката.

# 16 323
  • В офиса
Цитат
Пробите на двама пациенти на УМБАЛСМ „Пирогов“ са с положителни резултати за COVID-19

Пробите на двама пациенти на УМБАЛСМ „Пирогов“ са с положителни резултати за COVID-19. Касае се за мъж и жена, съпрузи. Мъжът, който е на 74 години, е постъпил в лечебното заведение с обострена дихателна недостатъчност, като за него има данни за предишно белодробно страдание. Жената, която е на 66 години, е хоспитализирана днес - в тежко състояние, което е наложило спешно интубиране.

До момента са установени 89 контактни лица на двамата. Започва процедура по тяхното изследване и карантиниране.

В момента в УМБАЛСМ „Пирогов“ е и директорът на Софийската регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев, който съвместно с директора на болницата проф. Асен Балтов въвеждат допълнителни мерки с оглед потвърдените два случая на COVID-19. Вътрешното отделение на лечебното заведение вече е изолирано.
Toва е официалното изявление на Министерството на здравеопазването. Болницата е една - Пирогов.

# 16 324
Добре, де, младите да пазели възрастните. Как да стане като половината население в България, живеят по три поколение в една къща. Тука не е Европа.

# 16 325
Ето до това води психозата. Истерични изблици при всяко кихане на обществено място. Вече имам хора около мен, които се дебнат с повишено внимание към всяко прочистване на гърлото. Сериозно ме притеснява всеобщата психоза. Като филм  ми е.
Не знам дали гледахте сестрите във ВМА (Ако не се лъжа там) как се жалваха, че нямали никакво предпазно оборудване и днес трябвало да приемат и прегледат няколко случая с направен тест, на които се чакат резултатите..
Белодробна болница, не ВМА
Като не сте разбрали, защо пишете

Не запомних точно болницата И съм се извинила в скоби, но не това е важно, а другата част, не мислите ли?

# 16 326
Чудно...днес бяхме с мъжа ми на Илиенци. Защо не изкоментираха нищо за взимане на мерки там? Дали ще го затворят? То там си е като малко село,щом има двама потвърдени заразени,значи са много повече.

# 16 327
Предполагам, че жената е приета във второ вътрешно отделение на Пирогов. Там поне беше майка и е за хора с проблеми с дихателна система, но и с други заболявания имаше де. Стаите са с много легла. Няма много стаи, но има много легла във всяка. Поне 10 са, ако не са направили преустройство, но не ми се вярва. Тоалетната е една и безобразна за всички. Баня нямаше. Лекарите са много добри обаче, дори в тези условия. Няма никакви условия за хигиена в общите помещения.
Семейството не е пътувало в чужбина, следователно тук са се заразили. Сега всички болни са с опасност, а това са с пневмонии хора със сериозни заболявания. Лекари и мед. персонал не ми се мисли, както и близките им.
Да спрат да лъжат, че млади хора минават леко. Като слушах от Италия хора , че и лекари сами казват колко млади хора са поразени и то тежко.

Жената е на 66г и в такова тежко състояние от вируса. Не казаха за нея да има някакви допълнителни заболявания, мъжът и имал. Че ние до 65 г трябва да работим за пенсия. На 66 излиза , че сме стари и ненужни, а пенсия...Тогава защо ми удържат осигуровки, щом вече на тези години няма да съм нужна да питам(( Млади сме до 65 да работим, на 66 вече ...айдеее

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 22:09 от Анонимен

# 16 328
Ама най-логичното нещо беше София да пламне от Илиянци. Китайската нова година беше на 12.02. Китайците започнаха да си идват около 5 - 10 дни след празненствата - значи около 17 - 22.02.

Малка корекция - на 25.01 настъпи лунната нова година. ✌️

# 16 329
Скрит текст:
Предполагам, че жената е приета във второ вътрешно отделение на Пирогов. Там поне беше майка и е за хора с проблеми с дихателна система, но и с други заболявания имаше де. Стаите са с много легла. Няма много стаи, но има много легла във всяка. Поне 10 са, ако не са направили преустройство, но не ми се вярва. Тоалетната е една и безобразна за всички. Баня нямаше. Лекарите са много добри обаче, дори в тези условия. Няма никакви условия за хигиена в общите помещения.
Семейството не е пътувало в чужбина, следователно тук са се заразили. Сега всички болни са с опасност, а това са с пневмонии хора със сериозни заболявания. Лекари и мед. персонал не ми се мисли, както и близките им.
Да спрат да лъжат, че млади хора минават леко. Като слушах от Италия хора , че и лекари сами казват колко млади хора са поразени и то тежко.

Кой казва, че младите го карали леко, казва се, че по рядко имат усложнения и достигат до критичната фаза, а не че всеки го кара с "леки неразположения".

# 16 330
В Италия взеха решение да се затвори Италия по настояване на медиците.
Дано, тези 11 специалисти да ги послушат, че май върви на каквото стане.

# 16 331
Хората наистина са от Ломско село. Мутафчиев го е казал

# 16 332
Факт е, че китайският лекар, който откри вируса и почина, беше на 30+ (32?). Водещо е общото състояние и имунитетът, предполага се при възрастни да са по-лоши.

# 16 333
Скрит текст:
Синът може и да работи в Илиенци, ни родителите му са дошли на гости при него от Ломско село преди 2; седмици.
Joy Ето че и МВР може да се учи от мамата.
Аз дори смятам, че единият от тези, които чакат в Лом резултатите си е братът на сина, тоест, другия син на семейството /ако са семейство двамата заразени, не съм стигнала до новини все още/.
Новината за ломското село я прочетох в днес.бг
Тоест, прочете новината предварително, преди преди малко да я обявят официално? Че двама стари хора от ломско село са отишли да заместват сина си на Илиенци, защото той е болен? Впоследствие той се оказва с корона, бащата също, а майката припада при новината и тогава се разбира, че е болна и тя?
Наистина се обърках. В случая съм сериозна.
Сериозно отговарям. След като чух за новите болни от ББ по канал 1, писах тук, после прочетох новините в някои информационни сайта и от dnes.bg прочетох, че са от Ломско село. Т.е. не е предварително

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 22:09 от Не се сърди, човече

# 16 334
Абсолютна идиотщина е непродължаването на ваканцията !!!! Щом в Плевен и Габрово са удължили, защо в София го подлагат под въпрос?

Не е удължена и там. Къде го четеш обратното ????

https://plevenzapleven.bg/blog/2020/03/08/%d1%83%d0%b4%d1%8a%d0% … %b0%d1%81-241355/

Общи условия

Активация на акаунт