Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 835
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 305
Ама най-логичното нещо беше София да пламне от Илиянци. Китайската нова година беше на 12.02. Китайците започнаха да си идват около 5 - 10 дни след празненствата - значи около 17 - 22.02. Отидоха си по работните места - в Илиянци, в китайските магазини, в китайските ресторанти и т.н. И ето на - 20-ина дни по-късно се започна. А кой знае колко реално са болни. По телевизията пуснаха 1 репортаж, колкото да покажат, че китайците са дисциплинирани и ще стоят под карантина след влизането си в България, обаче надали всички са го направили. Просто това беше най-логичния начин да тръгне вируса у нас - написах го още, като пуснаха репортажа с китайците на летището. Затова изобщо не се учудвам.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 21:53 от Lady Cassiopeia Duval

# 16 306
Синът може и да работи в Илиенци, ни родителите му са дошли на гости при него от Ломско село преди 2; седмици.
Joy Ето че и МВР може да се учи от мамата.
Аз дори смятам, че единият от тези, които чакат в Лом резултатите си е братът на сина, тоест, другия син на семейството /ако са семейство двамата заразени, не съм стигнала до новини все още/.
Във фейсбук отдавна се говори, че има на Илиенци болни от коронавирус. Кой знае какви тестове са им правили. Или родителите, затова са дошли да работят, да заместват.

# 16 307
  • София
Чета, че в първо преди два дни мъжът сам отишъл в "университетската болница". Това е Св.Анна, вероятно? После жената приета в Пирогов. Или бъркам.
И Пирогов е университетска болница.
Ето това исках да знам, в две болници ли се развива действието или в една. Щом е една е добре. Това коя е болницата вече не е добре.
Стискаме палци да вземат мерки и да затворят и градините, не само училищата. Има мерки в другите страни, работа от вкъщи, а ако не може болнични, за да се гледат малките деца, за големите онлайн обучение и така. Не знам защо изобщо се колебаят. Видно е, че всички колебания другаде пак стигат до карантини, ограничения, затворени учебни заведения.

# 16 308
Синът може и да работи в Илиенци, ни родителите му са дошли на гости при него от Ломско село преди 2; седмици.
Аз дори смятам, че единият от тези, които чакат в Лом резултатите си е братът на сина, тоест, другия син на семейството /ако са семейство двамата заразени, не съм стигнала до новини все още/.
Новината за ломското село я прочетох в днес.бг

# 16 309
  • Варна
Професор Кантарджиев поясни ( по Канал 1), че вируса не е опасен за бременни жени. Обосновката е на китайски колеги, изследвали бременни. Мисля, че този факт е доста успокоителен.
Мокрите кърпички били аналог на маските.

# 16 310
Абсолютна идиотщина е непродължаването на ваканцията !!!! Щом в Плевен и Габрово са удължили, защо в София го подлагат под въпрос?

Не е удължена и там. Къде го четеш обратното ????

# 16 311
  • Пловдив
Като почнеш да се задушаваш, от психиката е. Ама защото на мен това няма да ми се случи, а този, който не може да диша е психар. Не е ли редно най-накрая, дори да не си много умен, да проумееш, че от това се умира като се задушиш. Чисто физиологически, а не психологически.

# 16 312
  • Другата България
Новината за ломското село я прочетох в днес.бг
Тоест, прочете новината предварително, преди преди малко да я обявят официално? Че двама стари хора от ломско село са отишли да заместват сина си на Илиенци, защото той е болен? Впоследствие той се оказва с корона, бащата също, а майката припада при новината и тогава се разбира, че е болна и тя?
Наистина се обърках. В случая съм сериозна.

# 16 313
вирус очевидно се живее?!? Това не означава, че проблем няма, но основният проблем е психологически.

Не е психологически, а чисто материален по повече от един начин.

# 16 314
Мери за сина не казаха да е болен, чух само за дядото, който е приет преди 2 дни с усложнения, жената мисля, че от вчера. Споменаха само,че сина е работи в Илианци. Никой не каза да е болен и той. Дори да е донесено от ломско село със сигурност вече си го имаме в София, Пирогов е една от най-посещаваните болници. Е затова Ви казах,ако нямате симптоми, въобще не ходете до болницата, ако не Ви е супер спешно.

# 16 315
Това за ломското село сериозно ли е, не си спомням да го чух по тв.

# 16 316
Божее, развален телефон! Синът по неофициални данни работил в Илиянци, но никой не е казвал, че е болен.Бащата вчера е приет в Пирогов, а днес и майката, в тежко състояние, веднага интубирана...Не съм чула да са от Ломско село. Като виждам как за минути една новина се "украси" как да вярвам на всяка новина в пространството!

# 16 317
Аха, с половин уста и за взимането на пробите...ама важно било...омммм.... срамота е... Sad

# 16 318
  • Другата България
Мери за сина не казаха да е болен, чух само за дядото, който е приет преди 2 дни с усложнения, жената мисля, че от вчера. Споменаха само,че сина е работи в Илианци. Никой не каза да е болен и той. Дори да е донесено от ломско село със сигурност вече си го имаме в София, Пирогов е една от най-посещаваните болници. Е затова Ви казах,ако нямате симптоми, въобще не ходете до болницата, ако не Ви е супер спешно.
Благодаря ти, но аз разбрах от написаното, че за ломското село е прочетено днес по-рано през деня. Че болните са оттам.

# 16 319
  • Пловдив
Ето до това води психозата. Истерични изблици при всяко кихане на обществено място. Вече имам хора около мен, които се дебнат с повишено внимание към всяко прочистване на гърлото. Сериозно ме притеснява всеобщата психоза. Като филм  ми е.
Не знам дали гледахте сестрите във ВМА (Ако не се лъжа там) как се жалваха, че нямали никакво предпазно оборудване и днес трябвало да приемат и прегледат няколко случая с направен тест, на които се чакат резултатите..
Белодробна болница, не ВМА
Като не сте разбрали, защо пишете

Общи условия

Активация на акаунт