Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 217
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 815
News.bg: Удължават грипната ваканция в София до 15 март.
https://news.bg/regions/udalzhavat-gripnata-vakantsiya-v-sofiya-do-15-mart.html

Вярно ли е? А в Габрово и Плевен защо не е удължена...знае ли някой?

# 16 816
  • Bulgaria
Това е информацията, която дава кметът на гр. Лом относно двамата души заразени с коронавирус в Пирогов. Има и аудиозапис.

https://bnr.bg/vidin/post/101239069/lom

А това е информацията от областния управител:

„Не се издирват контактни на семейството заразено с корона вирус , за което се твърди , че е от ломско село”, заяви за „Новините от Монтана” областният управител Росен Белчев. Той уточни, че няма официална информация, че 74-годишният мъж и 66-годишната му съпруга, които се лекуват в „Пирогов” са пребивавали скоро в ломско. „Възможно е в селото да е постоянният им адрес, вписан в личните им карти”, допусна обл. управител.

# 16 817
Именно, за да не се достига до затваряне на държавата трябват своевременни мерки.
Човешката злоба е безгранична, затварянето на какъвто и да сектор, води до последици за всички, но трябва да се сведат негативите за цялата икономика до минимум.  От моята камбанария, признавам, ударът във финансово отношение е и ще бъде жесток, но въпреки това, смятам, че ако е необходимо, ще преустановя работа за нужния период, макар да знам, колко непоправими последици ще търпя. Предпочитам го пред, това да загубя някой близък.
Merri_An, осъзнавам го, напълно. Именно това е жалкото, че можехме да го ограничим, ако навреме бяхме спазили препоръките за ограничения на пътувания. Всеки от нас има поне двама познати, които са казали: "Мен няма кой да ме спре да отида, след като съм си резервирал и платил". А колко познати имаме, които направиха обратното?  Плашеща равносметка Sad
 Още при първите заченки на разпространението в Европа, трябваше да се преосмислят начините на контрол и превенция. Сега просто седим и чакаме.
Мога да дам един пример, който ми направи положително впечатление. За една малка общност, която видейки, случващото се в съседство, хората масово изразиха недоволството си, от липсата на мерки, за ограничения. Нямаше подигравателен тон, всички изразяваха своята загриженост, поради факта, че са именно малка общност и са много уязвими. Не че не ги повлече и тях, но хората показаха, че ще са единни и приемат нещата насериозно. Умишлено няма да споменавам конкретната държава. Но според мен такъв пример ни трябва, а не, дайте да затворим държавата, дайте да се напием и всякакви подобни пренебрежителни действия.

# 16 818
Заради неадекватните ни политици, сега милите ни баби и дядовци, които през живота си не са стъпвали в чужбина, ще бъдат между живота и смъртта! Предстои. И те самите ни предупредиха с тези 60-70% заболеваемост. Истината е, че хората са сами срещу тази епидемия и икономическите интереси винаги ще стоят отгоре, дори над живота на хората.

# 16 819
За Габрово и Плевен има издадена заповед на министъра на здравеопазването за преустановяване на учебните занятия до второ нареждане.

# 16 820
За Габрово и Плевен има издадена заповед на министъра на здравеопазването за преустановяване на учебните занятия до второ нареждане.

До 11.03. е. Тоест обратното - ако няма нова запжовед за удължаване-утре са на школо.

# 16 821
Япония затвори училищата за цял месец още в края на февруари. Сега цифрите са им несравними с повечето европейски държави, да не говорим за Италия. При все, че са толкова гъсто населени на толкова малка площ, което е основна предпоставка за разпространение на вирус. Изключително мъдра и дисциплинирана нация!

# 16 822
News.bg: Удължават грипната ваканция в София до 15 март.
https://news.bg/regions/udalzhavat-gripnata-vakantsiya-v-sofiya-do-15-mart.html

Имаше заповед за двата града, че се удължава до второ нареждане. Не са на училище.

# 16 823
  • Другата България
По последни данни заразените в Пирогов не са от община Лом.
Предполагам някъде и официално може да го има.
Потребителката с притесненията за Северозапада засега може да е спокойна.

Едит: Видях, че вече и линк е даден по-горе, извинявам се за дублирането на информация.

# 16 824
Заради неадекватните ни политици, сега милите ни баби и дядовци, които през живота си не са стъпвали в чужбина, ще бъдат между живота и смъртта! Предстои. И те самите ни предупредиха с тези 60-70% заболеваемост. Истината е, че хората са сами срещу тази епидемия и икономическите интереси винаги ще стоят отгоре, дори над живота на хората.

60-70% заболеваемост като се има предвид, че по някаква причина децата до 18 години са само 2,5% от процента заболели, а пък числеността им в общата популация е доста голяма, са си направо 80-90% заболеваемост за пълнолетните индивиди.

# 16 825
Идеалният вариант е хората да си самоналожат ограничения, не да чакаме драконовски мерки и репресии, като стане вече наистина неприятно. Но най-важното са самите хора, а още има много несъзнателни...ей това е адски дразнещо, недосетливите, дето не могат да си наложат малка промяна на поведението.

# 16 826
Цитат
Корнелия Нинова, БСП:Добре е премиерът Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличава паниката в страната
11 Март 2020 | 11:41 | Агенция "Фокус"
София. Добре е премиерът Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличава паниката в страната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова

А дано Борисов се вслуша в думите на Корнелия Нинова, но доколкото си го знаем - едва ли.
Айде няма нужда точно комунист да дава мнение. Изпитали сме техния метод - без паника по време на аварията в Чернобил.

# 16 827
Хората почнаха да се осъзнават, ама ония горе не съвсем.

# 16 828
Скрит текст:
Госпожо, ще ми обясните ли къде греша? Намекът ви хапчетата е доста безпомощна и неуместна обида при стичащите се обстоятелства! Говори само за ниска култура от ваша страна както и докзателство за паническия страх, който всъщност ви е обвзел наблюдавайки вашия опит за отрицание на действителноста такава каквато е тя. Само изчакайте да ни съобщят за първият пукнал от този вирус в страната и ще видите какво ще настъпи... Не искам да съм лош пророк, но помнете ми думите. Освен това смея да кажа, че мога да твърдя твърденията си по-горе на базата на много изчетени медицински материали и прегледани клипове в тубата на много по настоящем болни, учени и лекари. Не е никаква конспирация, че става въпрос за СУПЕР-СПИН! Eто, щом не вярвате на мен, вижте в медиите - коронавирусът се бори с препарати против СПИН!
https://www.pinknews.co.uk/2020/03/09/coronavirus-covid-19-spain … r-kaletra-abbvie/
Удоволствие ли Ви прави да всявате паника?
Къде е вирус, къде е СПИН, та чак и СУПЕР СПИН?!
Достатъчно са ни опънати нервите, недейте излишно да плашите хората с теориите си.

Не всявам никаква паника, която вече да не е посята по-рано от световните мас медии. Върнете се обаче към първия ми пост в темата и ще разберете по-обосновано какво всъщност е положението. Това са неща, които може да проверите и сама. Вие моля да ми обясните къде греша или да представите контрааргументите, които са налице за успокоение. Всички имаме нужда от такова, но дали такова в действителност ще ни помогне (или успокои)? Според мен мълчанието и автоцензурата по темата като, че едва ли не като си мълчиш така "не дърпаш дявола а опашката" и помагаш за всеобщото благо. Е, не мисля. Напротив, колкото по-ясно стане какво ни чака, толкова по-подготвени и защитени (поне относително) смятам, че ще бъдем.

Първо, комунистически Китай изобщо не се е справил с вируса. Има много клипчета в тубата, които показват хора, които са заключени в домовете си без провизии и комунистическото правителство не им осигурява нито помощ, нито право да говорят за това. Милиони хора са затворени по домовете си! Мислите ли, че ще губят милиарди, ако това беше вирус като дребната шарка...
Второ, задайте си логичния въпрос, щеше ли цял свят да се шашка толкова, ако в действителност това не е новата чума на 21 век? Става въпрос не просто за обикновен грип, даже напротив, вируът няма нищо общо с такъв с изключение на симптомите, които предизвиква. Според учените става въпрос за кръстоска между СПИН и нещо друго. Както никога няма да се разбере как тръгва спина, така и корона вирусът. Нека името не ви заблуждава обаче! Щяха ли да го третират с препарати за СПИН, ако не беше спиноподобен вирус? Това е новият СУПЕР-СПИН, 100 пъти по-бързо убиващ от стария СПИН и този път се разпространява не само по полов път! Хората мрат като мухи и освен това учените виждат преповтаряне на вируса от вече преболедували го - т.е. той мутира много бързо и имунната система на човек не може да се справи с него. Само вижте към момента какво се случва! Статистиките ясно сочат, че умират масово хора и досега дори да считаме официалните данни, че около 200 хиляди са болни и са се "излекували" към 50 хиляди (въпреки че не се знае дали са се, защото както казах, вирусът може да се преповтори) тогава 75% още не са са излекували, а другите 25% може да преповторят и не се знае дали ще оцелеят повторно или ще изстинат. Ето, че даже премиерът каза, че 70% от жителите на земята се очаква да преболедуват! Значи не е за никакво подценяване болестта! Въобще вирусът е още много неизвестен, едва на 3 месеца и в никакъв случай не може да се самоуспокояваме така, че ще отмине като сезонен грип. Няма да има отърване. Ще е новата съвременна болест заедно със СПИНА и рака!

Уважаеми, тази "информация", която си събрал в чаршафите, дето ги постваш н-ти път вече,  е  минала през темата, че даже вече и забравена.  Уведомени са пишещите за тези "факти" - спокойно.

# 16 829
Грипната ваканция за учениците в София се удължава до 15 март

Допълнителните дни са във връзка със заболеваемостта от грип В на територията на общината, обяви кметът Йорданка Фандъкова.

https://www.vesti.bg/bulgaria/obiaviha-izvynredni-merki-sreshtu- … bylgariia-6106755

От източника става ясно, че мерките за коронавируса са отделни, от удължаването на грипната ваканция до 15 март. Да видим...

Общи условия

Активация на акаунт