Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 886
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 550
Брилянтно указание  на сайта на Националния център за заразни и паразитни болести . Сигурно 95% от заразените НЯМА да знаят са били  в близък контакт* с потвърден или вероятен случай на инфекция с Коронавирус 2019-nCoV, или сте пътували в област настоящо предаване в общността на вирус 2019-nCoV,
или сте работили или посещавали лечебно заведение, където са лекувани пациенти, инфектирани с вирус 2019-nCoV,
  , нито ще са     пътували в област настоящо предаване в общността на вирус 2019-nCoV,
или сте работили или посещавали лечебно заведение, където са лекувани пациенти, инфектирани с вирус 2019-nCoV,
. Така че спокойно се вдигат право при ЛЛ .

# 17 551
  • Индия/България
Малко е пресилено от Индия да се притеснявате за България все пак.
Родители, близки, приятели...разбира се, че се притеснявам. Един ден все пак ще се прибера. Невъзможно е да не ми пука. Но темата не е за това все пак.

# 17 552
Аз под "свиквайте" имах предвид, че очевидно голяма част от населението ще хване вируса. Поради което според мен няма смисъл целият живот да спре. Имам предвид неходенето на училище или на работа, както в момента смятат над 80% от колегите ми. С двуседмична ваканция или болничен нищо няма да избегнем, ако не става дума за карантина при контакт с доказано заразен. Това нещо просто е голямо.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 23:38 от Анонимен

# 17 553
Прочетете какво казва доц.Мангъров в една статия от днесв 24 часа:
Цитат
При всички корона вируси, не само при новия, се очаква продължително носителство на вируса. Той може да се задържи в телесните течности в продължение на няколко седмици след пълното оздравяване. Има го в секретите от дихателните пътища, в кръвта, в лимфата, в потта, във фекалиите, в спермата – във всички биологични течности.

От самото начало си задавам въпроса с какво ще ми помогне миенето на ръце, ако по въздушен път не мога да се предпазя. Излиза, че миенето и дезинфекцията имат наистина огромно значение. Защото болните лесно се разбират и могат да се изолират или да отбягваме контакти с видимо болни хора. Но безсимптомните и тези, които го карат леко и на крак, няма как да ги разберем. Вероятно и затова не откриваме нулевите пациенти. Но те си разнасят вируса със седмици. Така или иначе си мия ръцете и дезинфекцирам наред. Сега съм по-обнадеждена, че има смисъл и шанс да се опазиш, пък макар и без маска.

# 17 554
  • тук-там

Нормално е туристическите държави да са "първи". Франция е следващата.

Дания не е европейски туристически първенец. Нито Иран е световен. Хората го носят и си го предават, без значение туристи ли са или местният кмет.

Затова не е и сред първите.  Иран най-вероятно закъсняха с излизането на "светло".  Също като  Турция, на която и предстои, колкото и да си навират главите в пясъка.

# 17 555
  • Mediterraneo
Само за ден на специалната линия в областта, където живея в Испания, имаше над 18 хиляди обаждания! Изнемогват и тук и молят за самоконтрол един вид на хипохондриците.

# 17 556
  • на пъпа на Златията
==
Китайците изрично казаха, че не правят аутопсии, защото е много рисковано.
==
Какви китайци? Точно тях ли да питаме?
Тук е България .
Не зная  как  е сега ама едно време лекарите  склоняваха близките непременно да се направи аутопсия. Даже мисля че беше задължително .
Дали тогава не са знаели  че може да ги чака нещо неочаквано в тялото на човек .

# 17 557
  • София
А, да, точно хипохондрикът ще се самоконтролира! Че той защо е хипохондрик тогава! Все едно алкохолик да бъде призоваван да се самоконтролира и да не пие, как да стане тая работа? Simple Smile

# 17 558
  • София
А нали пациентът решава дали изобщо да предприеме някакви действия? За да стигне до действие, той се опитва да прецени състоянието си, а състоянието се преценява по симптомите. За да стигне изобщо до обаждане, той първо трябва да е достатъчно компетентен, за да се саморазпита за симптомите, да ги разпознае и ако реши, че просто има настинка, изобщо няма да се обади. Тоест пациентът си е диагностик. Е, как може да се разчита на това?

Аз дори да си разпозная симптомите и да имам сериозни съмнения, че съм заразена, няма да се обадя, защото не искам да попадна в болница. Ще си стоя вкъщи.

# 17 559
  • София
Нещо повече, тепърва предстои да видим прехвалената карантина на Китай свършила ли е чудеса. По този въпрос, честно казано, съм крайно скептична, ама крайно. Значи, има сериозна тежка епидемия, затваряме всички по къщите и епидемията чудодейно спира. И като излязат - сигурно вирусът се е изпарил даже... Забавил се бил вирусът, казват, но никой не казва - няма го...
В Италия положението не се подобрява особено, но пък ги цитираме под път и над път колко напреднали били и те. Смайващо чуждопоклонничество, което е подплатено със съвсем малко практика и цифри, това виждам аз.
А днес из гр'адския транспорт разни хора, предимно девойки, с маски "на герданче" - ту я слага да постои малко, ту я сваля да побъбри по телефона или да си хапне гевречето, смях в залата. Същите тия хипохондрици после викат "Нека фалират бизнесите, искаме карантина". Ама каква карантина, бе, душичко, ти не можеш един полиестерен парцал да сложиш, моля те...

# 17 560
ЛЛ няма да вдигат телефона и толкоз. И моят преди седмица не ми го вдигна, хем не знае хипохондрик ли съм, коя съм, отделно и той е германец, но не вдигна. И зъболекарят ми днес каза, че три дни звънял заради майка си, но без отговор.

Нещо повече, тепърва предстои да видим прехвалената карантина на Китай свършила ли е чудеса. По този въпрос, честно казано, съм крайно скептична, ама крайно. Значи, има сериозна тежка епидемия, затваряме всички по къщите и епидемията чудодейно спира. И като излязат - сигурно вирусът се е изпарил даже... Забавил се бил вирусът, казват, но никой не казва - няма го...
В Италия положението не се подобрява особено, но пък ги цитираме под път и над път колко напреднали били и те.

И аз грам не им вярвам, особено пък на италианец, при никакви обстоятелства не бих. Но и китайските резултати от мерките са ми повече от съмнителни.

# 17 561
.Другото което е ,че от както изолариха града където бяха първите заболели и бяха 14 дни под карантина ,за сега няма нови случай на вирус там
Е, това няма да го разберат някои хора тук, пък за политиците ни... ама нали не са албански балкански не знам какви си... но албанците ще дадат малко човешка фира, пък ние тук...спасяваме джобовете на някои.

# 17 562
А, да, точно хипохондрикът ще се самоконтролира! Че той защо е хипохондрик тогава! Все едно алкохолик да бъде призоваван да се самоконтролира и да не пие, как да стане тая работа? Simple Smile
Ами като го приканят на преглед в еди кой си кабинет сред една тълпа кихащи и кашлящи без маски, да заповяда. Ще му се излекува набързо хипохондрията.
Другият вариант е да го затворят в някакъв луксозен изолатор като оня мрънкащия от Бяла Слатина за две седмици.

# 17 563
  • София
Андариел, каква ти е целта в темата?
Освен обичайната - трупане на мнения в опозиция на хора,  които те приемат сериозно и хабят време и постове да ти обясняват неща, писани тук над хиляда пъти и обявени официално навсякъде?
Ходи където искаш и когато искаш, само не убеждавай останалите,  че това е правилно.

Участвам като всички други - обсъждам. Защо се нервиш така, какво сте обсъдили? Трябва ли да се съгласявам с нещо, само защото вие вече сте го обсъждали? КажИ ми с кое от написаното от мен не си съгласна и защо. Колко от болните и заразените са знаели изобщо, че да тръгнат да се обаждат или да не се обаждат? Надценявате населението като цяло, хората не са чак толкова в час, дори бих казала, че са доста нехайни.
мерси, мнения си имам достатъчно на брояча, не са ми целта числата.

# 17 564

Общи условия

Активация на акаунт