Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 935
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 745
Е па дано да пуснем децата после да изчистят и болниците и ГТ, даже най-малките, щото не боледуват
Направо му пиши на ББ, точно в негов стил идея

# 17 746
Мъжът ми има заповед за работа от къщи за неопределен период от време, малко отдъхвам.
Някой спомена за полет от Милано снощи. Може ли повече информация? Бг, уиз и раян еър са с отменени полети. На коя компания са?

# 17 747
Нищо ново във Варна, това с жената май беше поредната журналистическа алчност и неадекватност да натрапват новини на база предположения.
Питам защото Мутафчийски го обърна на бъзик, че лекаря по очите познал и публикувал във фейса. Ако са наистина журналистически игрички е долно.

# 17 748
От съобщените мерки има ли препоръки за кръщанета и сватби?

# 17 749
Доц. Кунчев предупреди: Може да последват и други акции като тази на "Илиянци"

"Не става въпрос за вноса на стоки от Китай, тъй като доказано те нямат отношение към разпространението на вируса. По-скоро разпореждането на главния прокурор беше на базата на първичната информация, че синът на засегнатите двама пациенти е работел там. Впоследствие тя се оказа неточна, той е работил на гара "Илиянци". Но фактът, че това е място, където се събират много хора, прави една такава акция полезна - в смисъл проверка как работят хората там, дезинфекция и по възможност намаляване на струпването на големи групи хора". Може да се очакват и други подобни акции освен в "Илиянци".

# 17 750
Мислите ли, че журналистите насаждат паника сред обществото за рейтинг?Редно ли е в такива моменти? Не мога да ги понасям....адекватни ми изглеждат щаба и мисля, че правят всичко което е по силите им.

# 17 751
Е па дано да пуснем децата после да изчистят и болниците и ГТ, даже най-малките, щото не боледуват
Направо му пиши на ББ, точно в негов стил идея

Не, става въпрос за класната стая само. И точно с тоя манталитет детето да не пипне и да чисти, за да види как става, накрая се стига до това да порасне мърляч и да въди зарази. И да чака някой други да чисти преди и след него.

# 17 752
Такива са нашите журналисти, те вместо да снасят вярна информация, гледат как още толкова да задълбаят дупката. Непрекъснато се пише, как някъде някой паднал. Как еди къде си има съмнения и не знам си какво още. Нека пишат, само за хора с положителен тест, другото е излишна паника за населението, което без това се страхува. Хора осъзнайте,че това е ежедневно, не се случва само сега. Аз отдавна спрях да чета българска преса, тия съчинения може да ти докарат нервна криза.

# 17 753
Недоволна съм от работата на кризисния щаб и на правителството. Защо щабът не е подал информация за ориентировъчно количество маски и дезинфектанти към правителството? Съответно то досега да беше организирало производство от българските фирми. А не сега започват да шият маски, и то за медицинския персонал. Къде бяха януари и февруари? Спаха ли?
Има бълг. фирми, които произвеждат. Да направят държавна поръчка?
Не съм съгласна с аз да си купя. Аз купих, но друг не е. А те моите гелове свършиха. Пък искат детето на училище с гел.
А в интерес на държавата е, не само мой, да има в автобуси, училища, да се продават свободно.

# 17 754
Pure не съм съгласна, ограничиха мероприятия над 500 човека, призовават болните да си седят вкъщи,отпускат се допълнителни пари за подпомагане на здравеопазването, временно се отменя първият каренс ден при болнични.
Ти кои форуми четеш ?
Вчера имаше подробно предаване за вируса по свт, о там професорка обясни за маските и за това, че полза от тях няма, можеш да го видиш по свт плей.
Много  големи фирми минаха на работа от вкъщи освен ако не е крайно наложително.
Предполагам другата седмица ще затворят училища и градина.

Аз съм написала същото - че ако имаш симптоми да си останеш вкъщи, както и да си миеш ръцете, това са мерките засега.

Чета най-големия шведски форум flashback, който има 1 300 000 членове. Темата за коронавируса е вече 7 230 страници с над 86 000 коментари. Всички са на мнение, че мерките засега са никакви.
https://www.flashback.org/t3111908

За маските - още преди писах, че главният шведски епидемиолог каза още преди седмица, че едва ли не ти трябва докторска степен, за да си поставиш маската правилно. От 100 кладенеца вода носят, защото няма откъде да си купиш маски. То ако нямаше смисъл от маските, дали в Китай щяха да ги дебнат с дронове дали носят маски?!

# 17 755
Ама как лъжат.... Хванали някакво училище в Пазарджик с малко деца, май е начално. То дезификантни, то кърпички, то маски, то чудеса... тоалетните превъзходни, чистачките махат с парцали...защо не отидат в големи училища, дори в София или в другите градове и изненадващо. В стаите имало също оставени препарати за дезинфекция, децата не знам какво си...какви салфетки, те ще ги разпилеят за половин час и вдигат от земята. Направо си е нагласена работа.
Университетите защо не ги разпуснат. Студентите могат да учат от учебници и да се явят на изпит. Там поне може и не касае родителите да ходят на работа. Това са млади хора , също наблъскани на лекции.

# 17 756
  • Пловдив
И според мен е излишно това "Извънредно! Мъж в Търново (градът е произволно избран) със съмнение за коронавирус!!!". Да съобщават само доказаните случаи.

# 17 757
Първи смъртен случай в Гърция
В Гърция според Министерството на здравеопазването пациент е починал от последствията на коронавируна инфекция за първи път. Пациентът е 66-годишен с предишни заболявания, бил е на екскурзия до Израел и Египет през февруари.

# 17 758
Гледах всички кацнали самолети снощи на летище София. И няма такъв самолет от Милано. Недейте да подвеждате. Освен ако не манипулират системата им (в което силно се съмнявам), информацията е лъжлива.

# 17 759
Така и така мислех да пращам щерката с малко шишенце спирт и пулверизатор, за да си пръска чина и химикалите. Не смятам обаче да осигурявам спирт за цялата класна стая, най-малкото нямам толкова. Дезинфектант ще носи малка разфасовка - Бочко, защото само такъв имаше. От днес и аз си нося на работа спирт с пулверизатор и минавам клавиатура, мишка, брави. Вкъщи - също: брави, ключове, ел.ключове, джобовете на връхните дрехи.

Спирт и глицерин все още има, тия дни мисля да забъркам един домашен дезинфектант да видя какво ще се получи.

Общи условия

Активация на акаунт