Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 865
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 035
Скрит текст:
Аз също знам, че ще има пандемия от повече от месец и ви уверявам, че далеч не съм само аз. Още тогава един куп сериозни експерти предупреждаваха, че вирусът е пандемичен и той действително изглеждаше точно такъв. И въпреки това и на мен ми е сюреалистично. А най-сюреалистично ми беше поведението на политиците, никога и в най-шантавите ми фантазии не съм си представяла, че ще се втурнат да лъжат така за предстоящо бедствие от такива мащаби. Вместо да подготвят хората, да им кажат да се пазят, то не бяха шеги, закачки, омаловажаване, събирания, ваканции, фестивали. Два месеца имахме, хора, два месеца, които Китай ни подари с цената на неимоверни усилия - почти 1 милиард души бяха под карантина. През тези два месеца трябваше трескаво да се подготвяме и сега да сме готови, а не тепърва да се чудим и да решаваме.
[/spoiler]

Да не забравяме преди политиците да наредим СЗО! Помним и техните първи изавления, становища, "препоръки".

# 19 036
# 19 037
Така казаха по БТВ ,1 минута преди пресконференцията.Аз поне така разбрах.

# 19 038
Мутафчийски има страхотна психика!!! Истински генерал!!! В него вярвам! Добре, че е той!!!

Е, проф. д-р Мутафчийски е лекар. Генералското звание му е дадено, понеже работи във ВМА. Ако беше в друга болница, нямаше да има звание.

# 19 039
  • София
От брифинга днес - 3 деца са заразени - на 4, 7 и 11 години. Без никакви симптоми са, били са контактни на починалата.
Общо 11 от присъствалите 24 на празненството са носители + семейството в Пирогов.

# 19 040
  • Варна
Китай имат политика да въвеждат кремирането. Много хора са и е по-практично. Пък и по време на карантина как да погребват? След кремация може да се положи урната по всяко време.
Софиянците от другите населени места ще си стоят в София, къде ще се положат по-добри грижи?

# 19 041
  • Пловдив
Ами то в тоя случай никой няма да си пусне детето на училище...не, че иначе щяха, де...

# 19 042
Абсолютно сте прави,но има хора ,чиито   възрастни родители  са далеч и на които няма кой да им купи хляб ,има деца ученици,студенти в др градове.
Ще настане масова психоза.
Абе малко сложно става-хем всеки иска да е близо до родителите и децата,хем така се излагаме на риск едни други.
Очаквам да затворят градовете.
ВСИЧКИ ИМАМЕ РОДНИНИ. Някой са извън България. Ако хукнем всички да си ги прибираме ще създадем такава криза, че децата на нашите внуци ще страдат. Стойте мирни вече!
Скрит текст:
Извинявам се, но се ядосвам вече. Баба ми, която е на 86 г. е САМА във Стокхолм. Мислиш ли, че на другите не ни е свито всичко вътре. Но не сме хукнали насам и натам.
Скрит текст:

Със пътуването до възрастни роднини ще ги поставим е риск. Няма как да си сигурна, че ти не си болна и ще ги заразиш.

# 19 043
Аз ще си ушия маска от три пласта. Сериозна съм. Само трябва да намеря в тубата подробности

# 19 044
  • град-държава
Тези резултати само за София ли са, или за цялата страна?

# 19 045
МОН за понеделник казаха ли нещо???? Или на час по лъжичка...тиквеници...

# 19 046
Поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението днес 13.03. 2020 на всички места, където няма грипна ваканция в момента, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите.

# 19 047
  • София
Тези резултати само за София ли са, или за цялата страна?
Aко въпросът е към мен - това са част от вчерашните случаи. Няма нови резултати за момента, във ВМА имали около 30 проби да се направят, по другите лаборатории не казаха колко са. След няколко часа щели да са готови.

# 19 048
предполагам, че в един близък момент ще се реши кое е по-важно - икономиката и добруването на повечето или живота на единици.

За България това са над 150 хиляди души, за целия свят над 150 милиона и то при оптимистичен вариант. Единици, да. Както каза проф. Константинов жертвите ще бъдат повече, отколкото през Втората Световна Война.

Стига сте ревали за тая икономика, като премине това нещо ще излезнем по-силни, по-калени и по-отговорни и ще си възстановим икономиката, тя се прави от хора, които са живи и здрави. Но не може да се оставим на естествения подбор, а до няколко месеца може да имаме и лекарства, в момента хиляди учени и лаборатории работят по света, както никога досега.

# 19 049
  • София
А разрешено ли е л.л да ти издаде болничен без да си ходил реално при него в такъв случай?

Общи условия

Активация на акаунт