Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 142
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 530
  • Варна
На нашето летище вече те карат да подпишеш, че ще си стоиш 14 дни вкъщи или ще платиш глоба 5000 лв
Много бързо са се организирали
Има ли значение от коя държава пристигаш или за всички се отнася?

# 19 531
На нашето летище вече те карат да подпишеш, че ще си стоиш 14 дни вкъщи или ще платиш глоба 5000 лв
Много бързо са се организирали
А кой ще следи, че го изпълняваш?

РЗИ. На колежка на майка ми, върнала се от Италия преди седмица и се обаждаха няколко пъти по телефона.
За сведение, жената и мъжът и са под карантина сега, добре са, живи, здрави, без оплаквания. На възраст над 60 г.

# 19 532
Егати истерията в Кауфланд! Хората май не са наясно, че да си с корона вирус, не значи, че си пътник!

# 19 533
Не си мислете, че само няколко възрастни ще пострадат, останалите ще минем метър с лека настинка.

В 80% "леки" случаи са включени също така двуседмична силна треска, както и пневмония, която може да бъде лекувана в домашни условия.
"Тежките" случаи са тези на командно дишане, а "критичните" с полиорганна недостатъчност.
Този вирус дори за младите във възрастта 20-29 г. е 10-20 пъти по-смъртоносен от сезонния грип. Единствено децата наистина карат леко за разлика от грипа, което ги прави идеалните разпространители.

Така че пазете се, пазейки себе си, пазите и всички останали. Дори да не сме в групата на най-застрашените, ако нещо ви извади от строя за дълго време, кой ще ви гледа децата, например?

# 19 534
  • София
Скрит текст:
Защо ние трябва да плащаме 120 лв за корона изследване? Държавата да ги поема тези разходи.
Това кой го каза? Стига глупости!

Назад беше написано.
Ако искаш по собствено желание да се изследваш - плащаш (засега само в Рамус).
Ако искаш Държавата - звъниш на личния лекар, той ти дава указания на кой телефон да звъннеш (има го на сайта на МЗ), казваш си симптомите. Ако те преценят, Елора, пращат ти екип да те изследва, след което, при положителен тест  - ако не са променени инструкциите, дори и да си сравнително ОК, те затварят в болница за 14 дни.
Шансът обаче въобще да ти пратят някой да те изследва е минимален. В други държави, а предполагам, че скоро и у нас ще тестват (безплатно за сметка на Държавата), само хората, които трябва да влязат в болница, т.е. - тежките симптоми.

# 19 535
Според мен ако си купиш днес повече продукти за да не ходиш и утре или други ден е правилно. И малко повече дисциплина няма да навреди.

# 19 536
И тук има истерия, нали виждам по постовете, че някои хора вярват, че са пътници.
Високият стрес може да предизвика срив на имунитета, така че по-леко.

# 19 537
  • В офиса
Каква е актуалната цифра на заразени в България до момента?

23, от които един починал, един в тежко състяние.
3,3 на милион от населението според единия брояч.
Т.е. ще имаме ъпдейти веднъж на ден?
Аз чух слухове, които вече са доста близо до мен, но за сега нямам причина да смятам, че са нищо освен слухове.
Ей, народът истеряса, значи.
Може да не си купиш днес продукти, а утре, или вдруги ден. Може да го направиш в началото, или в края на работното време, а не в 12 на обяд, или в 6 вечерта. Само тоалетната хартия ще свърши Simple Smile Пазарувайте от малки магазинчета. По-добре за вас и по-добре за бизнеса.

# 19 538
Хората се презапасяват, за да не се оотбиват всеки ден в магазина, променят си начина на живот, нали това се очаква - по-малко контакти. Не защото храната ще свърши, а за да не търчат за един ориз в разгара на епидемията. Повече хора разбраха сериозността на нещата.

# 19 539
По въпроса с Фантастико - полицията сутринта е изпратила нареждане до супермаркетите, че хората трябва да стоят на опашките на минимум метър един от друг. Тъй като не могат да го контролират, Фантастико са взели решение да пускат по 10 човека едновременно в магазина да пазаруват. Затова са опашките навън.

# 19 540
В Испания ни хранеха с "да няма паника" и вижте до къде я докарахме. Така, че учете се на чуждите грешки, не на своите.

# 19 541
Цялата седмица всеки ден по нещо съм си пазарувала. Основни неща. Работата ми е такава че не знам с какъв човек съм в контакт

# 19 542
103-годишна китайка без хронични заболявания оздравяла от коронавирус, казаха преди малко по новините по радиото.
Е те 103 годишните са в най-незастрашената група.

# 19 543
Работя в търговска фирма. Чакаме ръководството да ни спусне плана за работа предвид създалата се ситуация. Няма да спрем да работим, а тази седмица оборотите се качиха много. В магазините има много стока и ще издържат месеци напред. Но в пазаруването на количества стока не виждам презапасяване, а опция да се намалят контактите и ходенето до магазина, което е много смислено нещо.

# 19 544
  • София
Нямам представа защо навсякъде първо се изкупува тоалетната хартия. Ще я ядем ли, що ли?

Общи условия

Активация на акаунт