Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 979
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 650
Увеличават драстично наказанията в НК, всички парламентарни групи са се обединили и ще се гласува.

# 19 651
Мляко, яйца, кисело мляко и месо може да траят доста дълго. Месото в камерата, млякото има дълъг срок също. Дори и с по-трайните плодове може всичко това да се напазарува веднъж седмично.

# 19 652
Чудесна новина от Италия. Първият санитарен кордон е сработил и от региона на Кодоньо няма нито един нов случай.

# 19 653
  • Торонто
Има филм "Вирус" от 2 013. Някой гледал ли го  е? Аз не. Но е нещо подобно на коронавирус.
Contagion ли имаш предвид?
Аз го гледах, не съм много впечателена, но да, подобно е.
"Зараза" много повече ми харесва.

# 19 654
Какви са наказанията че не ги чух,хванах края

# 19 655
https://mysofia.bg/news/zatvaryat-uchilishsta-detski-gradini-tea … ranti-do-29-mart/
Нали беше една седмица в София, сега до 29ти?

# 19 656
Мляко, яйца, кисело мляко и месо може да траят доста дълго. Месото в камерата, млякото има дълъг срок също. Дори и с по-трайните плодове може всичко това да се напазарува веднъж седмично.

Особено UHT млякото, което може да се съхранява извън хладилник.
След отваряне се слага в хладилника.

# 19 657
  • София
Фантастико ще пуска между 5 и 30 човека наведнъж да пазаруват от днес. Всички постерминали и банкомат не работят... Дано поне банките работят. Като пред война сме...

# 19 658
Не е толкова до паника и запасяване, колкото да намалиш излагането на потенциална зараза, щото точно супермаркетите са рискови - всеки пипа, бута се, а вентилацията хубаво разбърква въздуха.

# 19 659
Вярвате ли в завишения контрол в детските градини? Май на някои не му се седи вкъщи и не му се поема отговорност. Децата разнасят вируса безсимптомно, на какъв контрол подлежи това?
Ама аз ли не разбрах, тъй като в заповедта пише така:
Преустановяват се посещенията на децата в детските ясли и детските градини;
или това не означава затваряне

# 19 660
  • Другата България
Детските градини се затварят, явно никой не чете! Лекарите не за първи път нямат възможност да си останат у дома. Тази тема ясно е пълна със загрижени медицински работници, аптекари, пожарникари, полицаи и служители в магазини. Друго обяснение за не разбирането нямам.
В това можеш да си напълно сигурна!
Но пък за сметка на това се пише, и то как! От вчера вечерта до преди малко имах 1133 непрочетени отговора!
Кога да се чете, кой да чете, то ако се четеше, нямаше да се пита по над сто пъти едно и също, да се публикува едно и също, да се отговаря едно и също, и накрая да се окаже, че точно това същото нещо не е разбрано защото...не е прочетено. Разбирачи много, и то от всичко, то и в определени моменти няма и как да се следи всичко написано, трябва да си постоянно тук, и явно и такива хора има.
Та не са загрижените проблема, на друго място е.
Увеличават драстично наказанията в НК, всички парламентарни групи са се обединили и ще се гласува.
Това трябваше да се направи преди месец. Много закъсняла мярка.

# 19 661
Някой знае ли има ли места където са упоменати търговските обекти..? В смисъл само големите, където има капацитет за струпване на много хора или ще бъдат включени и тези с малкия бизнес ? Видях, че пише ВСИЧКИ търговски обекти, но някак ми се струва нереално...в смисъл една фирма за доставка на телевизия и интернет където има и каса, води ли се търговски обект и затваря ли ? А ако бабата от някое село не може да иде да си плати телевизията, означава ли че ще седи без нея ? въобще много такива въпроси се чудя....

# 19 662
Чудесна новина от Италия. Първият санитарен кордон е сработил и от региона на Кодоньо няма нито един нов случай.

Хайде мили хора, малко дисциплина трябва и ще можем да го пресечем това нещо. Нещата са в наши ръце.

# 19 663
Къде може да се подаде сигнал към РЗИ и те ли проверяват дали се спазва карантина? Яко съм яхнала метлата и започвам да докладвам. Сега и с ИП да ги видим дали ще са толкова смели ненапътувалите се туристи.

# 19 664
  • В полите на Пирин планина
А примерно бензиностанциите ще се затварят ли? Магазини за техника, за козметика, за дрехи?

Общи условия

Активация на акаунт