Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 041
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 680
сега хотелите какво ще ги правят?

реално позволено ли е да се движи човек навън, да стигне до работата или където иска или по преценка на око от г-н Полицай? или това е нарушаване на карантина?

изипей ще работят ли?

# 19 681
Хранителни магазини, аптеки и дрогерии? А бензиностанциите? А услугите - поща, Еконт, спиди и т.н.? Ако искаш да си поръчаш нещо онлайн кой ще ти го донесе? Вятъра ли?

# 19 682
Стига с това поразяване на белия дроб!
Усложненията се причиняват от свръхреакция на имунната система.
Свръхсекрецията задръства дробовете.

а секрецията се случва където е вируса - демек - в дроба Simple Smile
Явно си нямате никаква идея как се случват нещата и дори да имам желание да се опитам да обясня, няма да ме разберете.

# 19 683
Моят син днес отиде на училище. Ми почти на 19 години е-не можах да го спра. Обяснява ми, че се кашля, киха и така нататък. Аз от 1 седмица съм се евакуирала, но на терасата излизам. На площадките около блоковете пълно с деца. Е те поне са малки. родителите могат да ги контролират и да не ги пускат.
 Аз напуснах работа през декември и си стоя вкъщи, но мъжът ми е пожарникар и дори смятам, че ще им спрат отпуската. Всеки ден носят болни, не им дават ръкавици, нито маски. Викат ги да носят и мъртви хора. Викат ги и при катастрофи......Е какъв е смисъла, че аз и детето сме се барикадирали. Та нали той може да ни зарази. При родителите ми не ходя. Възрастни са, страх ме е. Нося до блока храна с колата. Баща ми слиза да я вземе. Инструктирани са да я претоплят до завиране....Възможно е да съм се панирала повече отколкото е необходимо, Днес от внушение се и разкашлях. А аз по принцип си кашлям на нервна почва. заболяха ме и гърдите......може и невралгия някаква да е, но си внуших, че е корона и се тъпчя с успокоителни и рева.....

# 19 684
  • Бургас
Детските градини се затварят, явно никой не чете! Лекарите не за първи път нямат възможност да си останат у дома. Тази тема ясно е пълна със загрижени медицински работници, аптекари, пожарникари, полицаи и служители в магазини. Друго обяснение за неразбирането нямам.
Работя в счетоводна кантора, а кажи ми как точно ще ни пуснат в отпуск, предвид че годишното счетоводно приключване е до 30 март?!

# 19 685
Още една чудесна новина : критичните случаи са паднали на 9%. Три процента надолу за 4 дни.

# 19 686
Какво стана, Бочко нямаше ли да приказва от 16:30ч?

# 19 687
  • София
Колко ли време могат да издържат големите хранителни магазини на това безумно пазаруване?

# 19 688
  • Bulgaria
Колко ли време могат да издържат големите хранителни магазини на това безумно пазаруване?

Докато не си пазят служителите... не много дълго. Аз също мисля, че нямаме неизчерпаем ресурс в тази връзка.

# 19 689
Та доколко мислите, че коронавируса си е наша (човешка) вина и сега си сърбаме попарата?
Пп. тоалетната хартия съвсем не ме интересува.

# 19 690
Добре, де аз видях пълни колички, ама нали трябва да го консумират това... утре няма пак да пълнят...

# 19 691
от тъпотията just a flu, сега трендва друга простотия - стоки ще има, спокойно. отново не е ясно откъде точно се знае че стоки ще има, но пък се знае, сигурно е. отново няма нужда от "паника" Laughing

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 17:03 от Mr. Peanutbutter

# 19 692
  • София
До понеделник ще утихне паниката. Така прогнозирам. А запаси имат, нищо по-различно от празничното опразване на рафтовете, например.

# 19 693
[quote author=alinnna link=topic=1174414.msg40360404#msg40360404 d)
... но мъжът ми е пожарникар и дори смятам, че ще им спрат отпуската. Всеки ден носят болни, не им дават ръкавици, нито маски. Викат ги да носят и мъртви хора. Викат ги и при катастрофи......
[/quote] Е добре де,  лошо положение е това, но той не може ли да си закупи нещата? Ръкавици има все още навсякъде, маски също казват че пускат по аптеките. Ако няма, може и в железарията. Иначе е неприятно че държавата не помислила за това. Трябва да им се напомни....

# 19 694
  • София
Местното производство дали може да задоволи хранителните нужди на населението?

Страхувам се само, че в един момент магазините няма да издържат на натиска и ще останем без елементарни продукти.

Общи условия

Активация на акаунт