Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 041
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 560
В Австрия чакаме новите мерки на правителството до минути.
Очаква се затваряне на всички магазини, освен на хранителните и дрогериите и спиране на учебния процес , с уточнението, че училищата ще останат отворени за децата, чиито родители нямат избор.

# 19 561
Съобщиха ли за някакви приети от щаба мерки след приемането на Извънредното положение?

# 19 562
Какво включват извънредните мерки ? Границите затварят ли се?

# 19 563
Що да не купуват тоалетна хартия, нали няма да иде зян? А и вече няма вестници, с тая гланцирана на брошурите ще е кофти...

А в препаратите за почистване на прозорци колко е спиртът, не става ли за дезинфекция, поне като няма друго...
За дезинфекция може и алкохол. Всеки има поне едно шише излишен алкохол вкъщи.

# 19 564
Според мен ако си купиш днес повече продукти за да не ходиш и утре или други ден е правилно. И малко повече дисциплина няма да навреди.

Да, аз така направих. Заредих хладилника и фризера за няколко дни напред и сега ще гледаме Нетфликс цяла седмица. Мъжът ми ще работи от вкъщи, а аз - 3 седмици отпуска. Нататък ще видим.

# 19 565
Имаше едно обяснение от вирусолог /не знам доколко е вярно, но звучи логично/, че капките не се носят във въздуха, а падат на повърхности. Може да се заразиш от друг, ако директно ти се изкашля/кихне в лицето, но е доста по-голям шансът сам да си внесеш заразата, ако пипаш повърхности, върху които са вече са попаднали, а после несъзнателно си пипаш лицето.
Само че Ковид 19 се пренася и  по аерозолен път, т.е. не е необходимо да има капка.

не мога да разбера тоя вирус как ще ме зарази ако се пипна по бузата. Нали заразявал само белия дроб. За да попадне там трябва или да го изядеш и от гърлото да се придвижи до дроба, което е странно как ще стане ако не се задавиш. Или от носната лигавица да се придвижи надолу по някакъв начин. Ако ти е на ръката трябва сигурно да го вдишнеш докато си пипаш носа. За кихането и кашлянето - странно ми е на всички болни ли някой им е кихнал в лицето. За мен наистина тоя вирус най-често се предава аерозолно, иначе не разбирам как толкова бързо ще се пренася и ще стига до белия дроб.

# 19 566
Скрит текст:
Само се обсъждаше, че има тест в лаборатория, която не е надеждна.

Lady, използвам да те цитирам, защото така тръгват слуховете. Нищо ненадеждно няма в Рамус. Ако трябваше да се вслушваме във всеки, на който са му объркали уж изследванията, не трябваше да има изобщо лаборатории. Аз пък съм изключително доволна от Рамус и ходя само там, да не говорим, че по едно време беше единствената, която работеше в неделя в София. Редица пъти са ме лекували и мен, и децата по изследвания на Рамус. Една от най-известните частни клиники за деца също работят с тях, сигурна съм, че има защо. Което не значи, че новият тест е надежден. Но ако не е надежден, не е заради лабораторията.

и защо мислиш, че твоето мнение е меродавно? на мен лично Сигридов ми каза да не си правя изследвания там, защото имало много грешки. като ми видя едно изследване, каза - абсурд да е така, правим ново на друго място. ако им се бях доверила, можеше и да е фатално. така че всеки сам да си прави преценка, опити всякакви.

# 19 567
  • Бургас
със сигурност всеки има, а за излишен - не съм толкова сигурна

# 19 568
Стига с това поразяване на белия дроб!
Усложненията се причиняват от свръхреакция на имунната система.
Свръхсекрецията задръства дробовете.

# 19 569
  • Bulgaria
Пуснаха много по-бърз тест за коронавируса, който тества пациентите 10 пъти по-бързо, ще бъде пуснат на пазара.

https://www.actualno.com/healthy/pusnaha-mnogo-po-byrz-test-za-k … gFbBVGGqKd2ekrzEY

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-13/roche-gets-cl … s-10-times-faster

# 19 570
https://gospodari.com/%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b8%d1%8f%d1%82 … 1%80%d0%be%d0%bd/

Първият британец, разболял се от коронавирус в Ухан, разказва през какво е преминал (видео и снимки)

# 19 571
От Понеделник затварят училищата в NRW, което означава до края на Великденската ваканция- 18.04.

Не е задължително да са засегнати белите дробове от Короната, както знаем ,някои хора дори хабер си нямат, че са заразни и заразени.

# 19 572
На Метро беше страшно по 3-4 колички....и нещо става-сигурно аз не съм разбрала защо,но се изкупува тоалетна хартия.И в Лидъл беше полупразно..

Ти ме разсмя, бе, душа! Grinning Аз бях тая дето каза, че тоалетната хартия ще свърши първа. Същата аз тази сутрин, докато нямаше жива душа в Кауфа си закупих 100 бр. тоалетна хартия. Явно след извънредното положение, хората се приготвят за война, наистина. Grinning

При нас в Кърджали утре се очаква да заредят маски във всички аптеки.

# 19 573
  • София

А, да бе! Как ли пък няма да хабим алкохола...

# 19 574
И аз чакам някой да разясни сагата с тоалетната хартия, която владее цяла Европа.
В Япония някакъв по телевизията казал, че маските и тоалетната хартия се произвеждат от една и съща суровина. Изпаднали в паника и изкупили тоалетната хартия, след това заразата се пренесла в Австралия, а от там в Англия и тн.
Това го предположих и аз в темата преди време. Нямаше просто друга логика.

Общи условия

Активация на акаунт