Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 078
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 060
Изключително спешно и превантивно  е и то още сега да бъде обявена ваканция за деца,ученици и студенти.Моля се щабът и управляващите да се вразумят.Дано Господ Бог им помогне!

# 18 061
Може да се пишат и имейли до институциите за удължаване на ваканцията. Аз пратих два - до организационното ведомство на МОН и до Президента. Това да се пускат децата на училище в момента на всяка цена трябва да се спре - с бойкот, с петиции и с каквото се сети човек.

# 18 062
  • Варна
Имаше едно обяснение от вирусолог /не знам доколко е вярно, но звучи логично/, че капките не се носят във въздуха, а падат на повърхности. Може да се заразиш от друг, ако директно ти се изкашля/кихне в лицето, но е доста по-голям шансът сам да си внесеш заразата, ако пипаш повърхности, върху които са вече са попаднали, а после несъзнателно си пипаш лицето.
Само че Ковид 19 се пренася и  по аерозолен път, т.е. не е необходимо да има капка.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 15:04 от Не се сърди, човече

# 18 063
Може ли  email на ведомства,където да пишем.

# 18 064
  • София
Вирусът се разпостранява и от домашни любимци. Но те го прекарвари с леко неразположение. Какви превенции и хигиенни норми спазват собствениците им? Наторяват обилно детски площадки , паркове. Зоната за пешеходци е минирано с фекалии. Днес песа на една лелка се изпика пред входа на сладкарница, пълна с деца. Има ли санкции в нормалните държави с/у подобни собственици? Човешкият живот и здраве са приоритет.

В нормалните държави има санкции за подобни собственици и без коронавирус. Един мой приятел беше глобен солено в Берн, че не е почистил след кучето си. Сега носи фанатично торбички...
Аз черни статистики много не гледам - важно е "в нашия си двор" какво става. Но едно нещо живо ме интересува - има ли къде да се следи актуална информация докъде са медиците с изработването на лекарство или ваксина? Знае се, че тестват различни медикаменти и комбинации и че някои влияят добре на симптомите, но нещо по-конкретно (без конспирации, ако може)...

# 18 065
Вчера гледах как зареждат един уличен автомат за кафе. Служителите бяха без ръкавици, почистиха машината отвърте с парцал и кофа.....
Не искам да си представям ако някои от тях е заразен, какво би могло да се случи.

# 18 066
Вирусът се разпостранява и от домашни любимци. Но те го прекарвари с леко неразположение. Какви превенции и хигиенни норми спазват собствениците им? Наторяват обилно детски площадки , паркове. Зоната за пешеходци е минирано с фекалии. Днес песа на една лелка се изпика пред входа на сладкарница, пълна с деца. Има ли санкции в нормалните държави с/у подобни собственици? Човешкият живот и здраве са приоритет.

Моля за статия или научни доказателства за тази поредна глупост, целяща паника. Вие замисляте ли се до какво могат за доведат подобни недоказани твърдения?

# 18 067
В Италия затварят всякакви  магазини, освен хранителни и аптеки. Няма да работят и фризьорски, козметични салони и т.н.
Честно, това е равносилно на трета световна война. Пълен ступор на всичко и очакване...Дано пикът е скоро и почне спад. Аз все пак го вярвам някак.

# 18 068
Училищата по всяка вероятност ще бъдат затворени. Това е най-лесното, което може да бъде решено. Как обаче родителите ще си затворите тинейджърите вкъщи, без да посещават моловете и заведенията се питам аз? Мислете за това, а иначе аз съм обедена,че щом Европа си затваря училищата, България е копи-пейст веднага.

# 18 069
В Испания броят на починалите от коронавирус рязко се увеличава: междувременно са регистрирани 84 смъртни случая. Според Министерството на здравеопазването в сряда са били 47.

# 18 070
А аз искам да споделя и още нещо, което е важно, но не се обсъжда.
Скрит текст:
Аз съм майка на дете с тежки увреждания. На 18г е, тоест си е на практика възрастен човек. Има клапа в главата, както и епилепсия. Посещава помощно училище.
Деца като моето са в абсолютен риск. А те не са малко, никак даже.
Голяма част от тях, ако здрав човек кара лек вирус, те стигат до пневмония.
Представете си какво би бил този вирус за тях.
И въпреки това и нашите деца са длъжни сега да ходят на училище. Нищо, че са в помощно такова.
Нали се сещате колко родители ще ги заведат?!
Безотговорно не, направо убийствен безотговорно е да не освободят тези деца.
Аз лично, не проверки от социалните да ми правят, не от програмата за асистент, сам ББ да слезе от трона си и да ме кара да водя детето си, ще го заплюя в лицето. 😑
И за здравото ми дете ме е страх много. И мисля, че е наложителна ваканция.
Въобщееее...
Сега сме на село, на въздух, но мисълта, че от понеделник трябва да сме в София, в метрото, в училище....

Ужасно. Длъжни ли са да ходят на училище? Не може ли да изберете да го държите у дома заради този вирус? С бележка от личен лекар? Деца като твоето наистина са в риск и дано ви се размине.

# 18 071
Споделям малко информация за нови, допълнителни мерки от Румъния и Полша - в момента се изтеглят от тамошните вериги всички тестери на продукти, в опит да се ограничи разпространението на вируса по още един начин, а тестерите ще бъдат изгорени.

# 18 072
Скрит текст:
Германците са дисциплинирани по БТВ го каза медицинско лице - като им кажеш не трябва нещо да се прави, те го спазват. Имат дисциплина.Това е разликата.
В съвременните общества,не дисциплината,а само страха може да ни накара да спазваме нещо.Дисциплина има само,ако си китаец.А по голям страх от това,да не се случи нещо лошо на близките ти,има ли?

Извинявам се, че ще го напиша това, но мнението ви е доста ограничено неинформирано.

Точно в Китай заваряваха входните врати на хората и ги снимаха как ги разхождат с каишка, защото твърде много от тях са недисциплинирани. В страни с диктаторство на върха хората чакат страната да ги оправи. Това как се отразява на поданиците на Тръмп сега, а? Така не се прави в "съвременните" демократични общества.

Гугълнете кмета на Ню Йорк - Андрю Куомо. Не чака държавата, а даде конкретни заръки той какво ще направи за града си и какво нюйоркчани да направят за града си. Споделена отговорност му се казва на това.

От вас зависи дали ще сте от хората в съвременните общества или ще си мечтаете партията да дойде да ви спаси.

# 18 073
А.. Защо сладкарница та е пълна с деца???

# 18 074
  • Варна
Човече,
Скрит текст:
бабата като се качи в два автобуса днес и обиколи три хипермаркета, всичките пълни с кашлящи баби и дядовци, може и да надмине бройката.
В сферата на шегата, макар никак да не ми е смешно.
Днес каза да ѝ сложа дезинфектант само на левия показалец, щото само него била ползвала, за да си обуе обувките.
Няма да описвам как се мият ръце... "Мият" е силна дума, всъщност.

Комшиите взимат мерки...
Скрит текст:
Лозенград

Има и от други места и градове, но да не товаря излишно темата.

Не виждам разлика на камерите на живо от Италия спрямо вчера. Същото, макар и минимално, движение.

И аз искам да видя реално доказателство за домашните любимци. Не за друго, ами да знам следващата вълна изхвърлени такива по улиците на какво ще се дължи.

Общи условия

Активация на акаунт