Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 220
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 075
Един вид сега ще се види демократичността в нашето общество дали го е възпитала да е съвременно...

# 18 076
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Днес песа на една лелка се изпика пред входа на сладкарница, пълна с деца. Има ли санкции в нормалните държави с/у подобни собственици...
В Италия има жестоки финансови санкции и хич няма да му е “розово” положението на този собственик!
Ще редактирам: жива душа няма по улиците. Магазините за хранителни стоки няма да затварят. Промишлени стоки на който му притрябват ...ще се задоволи с асортимента на големите магазини и вериги.
За две седмици ще е така. По ТВ “върви“ информационна кампания да не се излиза навън. Допускат се излизания само за пазаруване, от/до работа и по здравословни причини.
Вчера някакво семейство с деца ходило в мола “на кафе” и глобили родителите.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 15:17 от dias

# 18 077
Може ли  email на ведомства,където да пишем.

Аз писах на тези имейли:
http://www.mh.government.bg/bg/kontakti/

# 18 078
По-възрастните хора са особено изложени на риск от развитие на Covid-19. Имунната им система е по-слаба от тази на по-младите хора и много от тях имат предишни заболявания. Ако не се вземат предпазни мерки, възрастните граждани могат да бъдат изправени пред смъртност между 20 и 25 процента - според вирусологът от Charité Кристиан Дростен

Таке е, отделно не трябва да се подценява и киселинността на организма. Видяхме, че и един 98-годишен оздравя в Китай. Старите хора, хората с висока квърна захар, със сърдечно-съдови проблеми и всички консумиращи предимно киселинообразуващи храни  (захар, безалкохолни, хляб, тестени, месо, сирене, кашкавал, особено зрелите, кафе, цигари, алкохол и прочие) са с ниско, т.е. киселинно Ph. Има много данни, че повечето вируси обичат киселинната среда. В по-алкалната среда не могат да се размножават и умират по-лесно. Много хора борят дори рак на този принцип. Може би там е разковничето за децата - смята се, че телата на най-малките са с по-високо Ph, т.е. по-алкални. Да, тази информация е само едно предположение, но си струва да се има в предвид - в дневната диета да преобладават алкалните храни (без киселинни също не е полезно).

# 18 079
  • София
Скрит текст:
А аз искам да споделя и още нещо, което е важно, но не се обсъжда.
Аз съм майка на дете с тежки увреждания. На 18г е, тоест си е на практика възрастен човек. Има клапа в главата, както и епилепсия. Посещава помощно училище.
Деца като моето са в абсолютен риск. А те не са малко, никак даже.
Голяма част от тях, ако здрав човек кара лек вирус, те стигат до пневмония.
Представете си какво би бил този вирус за тях.
И въпреки това и нашите деца са длъжни сега да ходят на училище. Нищо, че са в помощно такова.
Нали се сещате колко родители ще ги заведат?!
Безотговорно не, направо убийствен безотговорно е да не освободят тези деца.
Аз лично, не проверки от социалните да ми правят, не от програмата за асистент, сам ББ да слезе от трона си и да ме кара да водя детето си, ще го заплюя в лицето. 😑
И за здравото ми дете ме е страх много. И мисля, че е наложителна ваканция.
Въобщееее...
Сега сме на село, на въздух, но мисълта, че от понеделник трябва да сме в София, в метрото, в училище....
Подобно на нашия случай( ние сме само с епилепсия ) по думите на докторите ( не нашите разбирасе) сме я отключили след вирус. Той ходи в обикновенно училище ,но на последния преглед ни забраниха да плува в басейни с хлор и да е около препарати с хлор.Те училищата с какво ли правят дезинфекция незнам. Но всеки казва със съпътстващи заболявания е проблема. А защо не казват колко са децата с епилепсия в БГ . Жив пример е моя син ,нямат си и представа околните ,че е с това заболяване. Писах сутринта на Нова ,но не зададоха моя въпрос в ефира.
И ако тези деца ги хване незнам .След последния вирус се влошихме .
Аз ви подкрепям. Аз също нямам намерение да го пусна в понеделник. Да дойде и при мен Бойко и да ми каже пред камера ,че не в опасно за  сина ми .И дали техните деца ще ходят на училище.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 15:23 от Не се сърди, човече

# 18 080
Може ли  email на ведомства,където да пишем.
s.meloyan@mon.bg; priemna@president.bg
До тези два писах.

# 18 081
Имаше едно обяснение от вирусолог /не знам доколко е вярно, но звучи логично/, че капките не се носят във въздуха, а падат на повърхности. Може да се заразиш от друг, ако директно ти се изкашля/кихне в лицето, но е доста по-голям шансът сам да си внесеш заразата, ако пипаш повърхности, върху които са вече са попаднали, а после несъзнателно си пипаш лицето.
При кашляне и кихане се отделят различни по размер капки. По-едрите ще паднат наблизо, ама ситните ще останат дълго във въздуха и ще отидат далеч.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 15:24 от Не се сърди, човече

# 18 082
Един вид сега ще се види демократичността в нашето общество дали го е възпитала да е съвременно...

Както писах и преди - имаме два вида общество в България и тези два вида общество не се смесваме добре. Културата ни е различна. Затова и едни си имаме хигиенни навици по принцип, а други сега учат как се мият ръцете от ютуб видеа ..

# 18 083
Може да е писано по-горе някъде, но...значи ли, че вирусът в най-добрите случаи минава за към 45 дни?

# 18 084
  • Брюксел / София
Затварят Европейските училища в Брюксел за две седмици от 16/03 до 29/03.

# 18 085
В Испания броят на починалите от коронавирус рязко се увеличава: междувременно са регистрирани 84 смъртни случая. Според Министерството на здравеопазването в сряда са били 47.
Много Започва да ме притеснява това за Испания.
Трябва да се местя да живея там началото на май месец, дано се оправи ситуацията .
Тук ще напусна работата си , дано не се окаже късата клечка :....

# 18 086
Вече е официално за Норвегия - всички училища, университети и градини се затварят. Хората да не се прегръщат и ръкостискат, а да пазят разстояние помеждуси. Родителите, които работят на критични позиции за обществото, ще имат възможност децата им да са на градина и училище в контролирана обстановка.

# 18 087

Според "Радио Марка" изглежда, че Уефа засега спира всички състезания на Европейската купа. Конкретно това означава: Шампионската лига и Лига Европа ще бъдат прекъснати!

# 18 088
Само че Ковид 19 се пренася и  по аерозолен път, т.е. не е необходимо да има капка.

Възможно е рискът да е по-малък. Според доклада на СЗО за Китай аерозолния път не играе голяма роля в разпространението. Въпреки, че пък  последните дни чета разни изследвания за между 3 и 42 часа. Вероятно за капковия път и повърхностите има по-голяма яснота.

# 18 089
Отново смъртни случаи на иранци, препили с алкохол в опит да преборят COVID-19. Там ситуацията е затруднена освен поради факта, че липсват ресурси, че правителството дълго време беше незаинтересовано, ами и факта, че са ниско образовани и податливи на манипулации - че Аллах ще ги излекува, че алкохола ще убие вируса. Какви ли са реалните размери на засегнати в Иран се чудя, със сигурност са повече от Италия.

Общи условия

Активация на акаунт