Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 078
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 045
  • София
Понеже голямата ми дъщеря е фенка на к-поп в момента ползвам нейните маски за многократна употреба, които пера 2 пъти дневно. От плътен плат са и изсъхват бързо. От този тип са:

https://www.google.com/search?rlz=1C1CHWA_enBG778BG778&sxsrf … A6BzsQsAR6BAgKEAE

Малко съм смешничка, но се надявам, че поне ме предпазват от нещо. Ако не от друго, от някоя и друга капка от кихавица или кашлица в транспорта.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 15:38 от Клер

# 18 046
Аз пък точно обратно... Пенсионери видях малко, но виж.. майки с деца от 1 до 10 години доста минаха.... На МОЛ. Имаме хранителен магазин, но едва ли само там ходят...

# 18 047
През същите места може да влезе и когато отиде при прабаба си, която както описах, не желае да спазва каквито и да е ограничения. Или ако пипне нещо след нея... Или когато баща му го донесе у дома.
Може, но вероятността е по-малка, защото бабата контактува със значително по-малко хора. В групата, ако са 20 деца, всяко от тях има пряко контакт с по двама родители, смятай...

# 18 048
Според мен училищата са най-малкия проблем в цялата ситуация. Ако трябва учебната година да бъде удължена или материала да се прехвърли за догодина, онлайн уроци.. Въобще много решения има.
Истинския проблем са родителите, хората на заплата, за които не се знае как ще се развие ситуацията. Чета, че много български тирове са блокирани на сръбско хърватската граница и не могат нито да продължат към Бг, защото Сърбия си е затворила границите за тях нито да се върнат в Италия. Словения също е затворила границите. Нали се сещате, че като няма поток заради затворени граници.. последствията от това могат да са затворени предприятия, безработни хора.. И това на фона на карантина, която ни очаква рано или късно. Много неизвестни има, какво ще стане не знам. Най-добре ЕС да взима мерки уеднаквени за всички държави и това е.

# 18 049
Току що говорих с човек от Украйна. При 1 (един!) официално обявен случай, от довечера в 22,00 часа закриват границите към ЕС - Румъния, Унгария, Полша. Учениците и студентите са във ваканция.
Браво на украинците!

# 18 050
  • София
Най-голямото огнище сега е в Европа.

Това са пълни глупости. Не най-голямото огнище е в Европа, а само от Европа дават що-годе достоверна информация - затова изглежда, че най-много заразени има в ЕВропа. Нали не смятате, че от Иран ще ви дадат вярна информация за епидемията? Simple Smile Или може би мислите, че Китай дава вярна инфорамация, или Русия, или Турция? Блажен човек сте вие тогава, защото блажени са верующите.

Аз не съм конспиратор, нито гадател, коментирах на база официални резултати.
И според мен в Иран положението е много по-тежко, но не можем да докажем и до утре да го нищим. Най-важното е да се ограничи заразата в Европа на първо време, това е най-важния приоритет. Иранците не можем да ги контролираме, особено пък когато топката е в нашия двор. А Русия както виждаш съм ги махнал от съжденията си за стъкмистиката.

# 18 051
Да не забравяме, че същите тези тирове носят стоки от и за отделните страни, да не се окажем с липса на основни неща....И аз мисля, че координирано трябва да се изолираме за известно време, ама кой да го реши това?

# 18 052
Нашия класен ръководител изисква от всеки родител за класа да осигури дезинфиктиращи препарати Жива Хекс и Живасепт Рапид и съответно децата да дезинфикцират понеделник сутринта класната стая.Редно ли е това?

От тези двата, само Живасепт Рапид притежава действие срещу вируси.
https://zhivas.com/dezinfektsiya
Цитат
Спектър на действие:

ЖИВАХЕКС (спрей) - притежава бактерицидно (вкл MRSA), микобактерицидно и фунгицидно
действие.

ЖИВАСЕПТ РАПИД - Бактерицидно (включително MRSA), микобактерицидно (включително туберкулоцидно),
вирусоцидно (HBV/HIV/HCV, Influenza, Rota viruses) и фунгицидно действие.
А откъде ще го намерите

# 18 053
Точно училищата са най-големият проблем. По-малко от децата проявяват симптоми и сеят заразата без да се усеща. Смяната на кабинетите и минаването на всички класове през салона, обменя всичко в училището м/у едно 500 деца. Малко са професиите, в които човек има контакт с толкова народ всекидневно.

# 18 054
В Европа вече доста държави затвориха училищата и университетите си, само ние ги отваряме при откриване на нови случаи.[/b]
Подкрепям!
Няма да останат необразовани децата ни, по-добре да са живи и здрави!
Както и да печелим време, и максимално да ограничим контактите с оглед минимизиране риска от зараза.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 15:01 от Не се сърди, човече

# 18 055
  • Варна
Вирусът се разпостранява и от домашни любимци. Но те го прекарвари с леко неразположение. Какви превенции и хигиенни норми спазват собствениците им? Наторяват обилно детски площадки , паркове. Зоната за пешеходци е минирана с фекалии. Днес песа на една лелка се изпика пред входа на сладкарница, пълна с деца. Има ли санкции в нормалните държави с/у подобни собственици? Човешкият живот и здраве са приоритет.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 16:42 от Viviana91

# 18 056
Току що говорих с човек от Украйна. При 1 (един!) официално обявен случай, от довечера в 22,00 часа закриват границите към ЕС - Румъния, Унгария, Полша. Учениците и студентите са във ваканция.
То и по испанските новини "осъждаха", че Русия затвори граници с Китай, а гледай сега колко граници затварят. Например Испания-Италия.

# 18 057
# 18 058
Не разбирам, защо ако има кашлящи деца в затворени помещения е толкова важно че са си измили ръцете.

Имаше едно обяснение от вирусолог /не знам доколко е вярно, но звучи логично/, че капките не се носят във въздуха, а падат на повърхности. Може да се заразиш от друг, ако директно ти се изкашля/кихне в лицето, но е доста по-голям шансът сам да си внесеш заразата, ако пипаш повърхности, върху които са вече са попаднали, а после несъзнателно си пипаш лицето.

# 18 059
Как би се развила заразата в Австрия с настоящите предпазни мерки (на немски):
- след 21 ден от днес настъпва критична ситуация за тежките случаи
- на 45 ден се достига стадния имунитет и заразата ще затихне бързо
- следващите 5 дена са решаващи, защото ще се заразят индивидите, които ще определят този сценарий

https://www.focus.de/gesundheit/experten/wie-wir-es-schaffen-die … _id_11761682.html

Общи условия

Активация на акаунт