Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 147
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 030
Независимо от възрастта - малки, големи ученици или дори студенти, не може да бъдата затворени само в "стерилна среда" /ако изобщо успеят да дезинфекцират сградите/.  Те щъкат и навън. Един път са събрани много на едно място и втори път кой какво обменил, го разнася където мине.
Знам, че и във ваканция ще щъкат, но поне няма да има голяма група за обмен на вируси.

Моето, например, не щъка никъде в момента. И пак не ходим на гости по баби. Въпреки, че към момента сме здрави. Понеже не е ясно кой какво носи.
Ау, смениха ни обявлението на страницата - получили са нишан да вземат да ни поканят накрая и нас в понеделник на училище, с уговорката, че "болни деца не се допускат". Ясно, то ако са болни и без друго поне моите не ходят там. Независимо в пандемична обстановка ли е светът илине. Понеже пандемия беше обявена вече. Или и това не е ясно? Проблемът е с носещите зараза, които не са "болни".

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 14:50 от Judy

# 18 031
В шведския форум има неофициално инфо, че сега на пресконференцията в 14.00 часа местно време ще обявят затварянето на училища и детски градини. Ще потвърдя или отрека след като изслушам пресконференцията.

# 18 032
Синовете ми са студенти в различни държави и двамата съобщават, че лекциите се записват на видео и се качват в университетската мрежа, та студентите да ги гледат вкъщи. Никой не ходи на лекции и упражнения, всичко се прави дигитално, видеозаписи и т.н.

# 18 033
  • Bulgaria
"Съпрузите от село Василовци, които се оказаха първите заразени с коронавирус у нас, са заминали при сина си в София на 1 март. Ден преди това са присъствали на честване на кръгла годишнина на брата на 74-годишния мъж, като тържеството е било в град Лом. В момента полицията издирва участниците в честването, разпитва ги и заедно със здравните власти ги поставя под домашна карантина. Дъщерята на пострадалото семейство е работила в Италия, завърнала се е у нас, вероятно е пресъствала на честването, но живее в друг регион и кметът на Брусарци няма информация дали е изследвана за KOVID-19."

http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2166023
https://www.kmeta.bg/brusarci-pod-karantina-i-bez-pazar-zaradi-p … WOAMPV97SMEG4r7YQ

# 18 034
  • София
А аз искам да споделя и още нещо, което е важно, но не се обсъжда.
Аз съм майка на дете с тежки увреждания. На 18г е, тоест си е на практика възрастен човек. Има клапа в главата, както и епилепсия. Посещава помощно училище.
Деца като моето са в абсолютен риск. А те не са малко, никак даже.
Голяма част от тях, ако здрав човек кара лек вирус, те стигат до пневмония.
Представете си какво би бил този вирус за тях.
И въпреки това и нашите деца са длъжни сега да ходят на училище. Нищо, че са в помощно такова.
Нали се сещате колко родители ще ги заведат?!
Безотговорно не, направо убийствен безотговорно е да не освободят тези деца.
Аз лично, не проверки от социалните да ми правят, не от програмата за асистент, сам ББ да слезе от трона си и да ме кара да водя детето си, ще го заплюя в лицето. 😑
И за здравото ми дете ме е страх много. И мисля, че е наложителна ваканция.
Въобщееее...
Сега сме на село, на въздух, но мисълта, че от понеделник трябва да сме в София, в метрото, в училище....

# 18 035
  • Варна
Описаното няма никакво значение, щом има директен контакт с толкова много деца. През очи, нос, уста, всичко влиза свободно направо от другото дете, не през докоснати предмети.

През същите места може да влезе и когато отиде при прабаба си, която както описах, не желае да спазва каквито и да е ограничения. Или ако пипне нещо след нея... Или когато баща му го донесе у дома.
Не твърдя, че постъпвам правилно, а че съм безсилна да променя ситуацията с бабата и работните ангажименти на ММ. Общо взето постоянно мърморя и повтарям едно и също... Ефект - никакъв.

Валенцето, разбира се, че няма да го водиш.
И аз имам близко дете, което има здравословен проблем и се надявам да не го пуснат на училище.

# 18 036
Скрит текст:
Независимо от възрастта - малки, големи ученици или дори студенти, не може да бъдата затворени само в "стерилна среда" /ако изобщо успеят да дезинфекцират сградите/.  Те щъкат и навън. Един път са събрани много на едно място и втори път кой какво обменил, го разнася където мине.
Знам, че и във ваканция ще щъкат, но поне няма да има голяма група за обмен на вируси.

Моето, например, не щъка никъде в момента. И пак не ходим на гости по баби. Въпреки, че към момента сме здрави. Понеже не е ясно кой какво носи.
Това е чудесно. Знаеш обаче, че не всички са достатъчно дисциплинирани, просто избирам по малкото зло.

В момента времето е много слънчево и топло, пенсионерите са преобладаваща част от ходещите по улиците и магазините и вероятно се запасяват с храна и тоалетна хартия.

# 18 037
Скрит текст:
Какво ще се случи ако си задържим в къщи децата  и не ги пускаме на училище? Ще им пишат неизвинени отсъствия или ще ги изключат?
Ще бъдат обучавани дистанционно! Вече в много държави се практикува успешно.

Кауза пердута. В темата за детска градина или гледане вкъщи ни разпердушиниха всички, които писахме, че в градината най-много да хване детето ти всякакви болести, но не и да е добре обучено.

# 18 038
А аз искам да споделя и още нещо, което е важно, но не се обсъжда.
Аз съм майка на дете с тежки увреждания. На 18г е, тоест си е на практика възрастен човек. Има клапа в главата, както и епилепсия. Посещава помощно училище.
Деца като моето са в абсолютен риск. А те не са малко, никак даже.
Голяма част от тях, ако здрав човек кара лек вирус, те стигат до пневмония.
Представете си какво би бил този вирус за тях.
И въпреки това и нашите деца са длъжни сега да ходят на училище. Нищо, че са в помощно такова.
Нали се сещате колко родители ще ги заведат?!
Безотговорно не, направо убийствен безотговорно е да не освободят тези деца.
Аз лично, не проверки от социалните да ми правят, не от програмата за асистент, сам ББ да слезе от трона си и да ме кара да водя детето си, ще го заплюя в лицето. 😑
И за здравото ми дете ме е страх много. И мисля, че е наложителна ваканция.
Въобщееее...
Сега сме на село, на въздух, но мисълта, че от понеделник трябва да сме в София, в метрото, в училище....

А то точно здравото, ако лепне това нещо, ще го донесе на другото...

# 18 039
  • София
Днес си дадох сметка, че докато само едни спазваме инструкции, ползваме шал или маска, а другите не, то и резултатът ще е никакъв. Тия приказки, че маската не предпазва е очевидна лъжа, при положение, че цял свят я ползва. Е, и днес един вирусолог каза по телевизията, че помага. Та слагайте шаловете, поне да дадем пример на останалите, че не е нито срамно, нито параноично. Не трябва да допускаме втора Италия.

# 18 040
Нашия класен ръководител изисква от всеки родител за класа да осигури дезинфиктиращи препарати Жива Хекс и Живасепт Рапид и съответно децата да дезинфикцират понеделник сутринта класната стая.Редно ли е това?

От тези двата, само Живасепт Рапид притежава действие срещу вируси.
https://zhivas.com/dezinfektsiya
Цитат
Спектър на действие:

ЖИВАХЕКС (спрей) - притежава бактерицидно (вкл MRSA), микобактерицидно и фунгицидно
действие.

ЖИВАСЕПТ РАПИД - Бактерицидно (включително MRSA), микобактерицидно (включително туберкулоцидно),
вирусоцидно (HBV/HIV/HCV, Influenza, Rota viruses) и фунгицидно действие.

# 18 041
Не става въпрос да стои полицай до всеки които влиза в България,ноооо това не трябва да се допуска.
Днес в класа на по голямата са тествали онлайн връзка за да могат да учат от вкъщи.
Обадих се и на този телефон които са дали за въпроси относно Коронавируса,ами госпожата си личеше,че й е писнало да се обяснява.
Бог да ни пази!

# 18 042
  • София
Знам, Джуди, за това се надявам да пуснат всички.
Но в специализираните заведения се пишат отсъствия, социалните правят чести проверки. Редно е в този момент да дадат право на избор на родителите.

# 18 043
Така е, недисциплинираните ученици ходят навсякъде и могат да лепнат нещо, затова дисциплинирано ги затваряме 9+ часа( щото понякога имат 4 блока) по 30 в стая, СЪС ЗАБРАНА ДА ИЗЛИЗАТ НАВЪН ПРЕЗ ТЕЗИ ЧАСОВЕ, та да може хууубавичко да си обменят всичко
Аз съм с две висши, едното ЗДРАВЕН МЕНИДЖМЪНТ, и пак не виждам логиката
Съжалявам
Но не я виждам
Виждам политическо безсилие и инат
И потресваща глупост
Нима невръстните ни ученици ще спасят икномиката?!

# 18 044
А МОН знаят ли, че ще има дистанционно обучение? Защото ми се струва, че не са подготвени за екстремни условия. Дай им само да сменят учебници и системи всяка година.

Общи условия

Активация на акаунт