Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 220
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 730
А иначе, в болниците обикновено има централна кислородна система, така че не се притеснявайте за това.
Централната кислородна система единствено подава кислород и помага само ако си в състояние да го вдишваш. Апаратите принудително ти помпат въздух в дробовете.

Вградена кислородна система има само в някои отделения. Сега опитах да потърся в кои болници има от тези апарати  ЕКМО  (Екстракорпоралната (извънтелесна) мембранна оксигенация) или ECMO, които насищат кръвта с кислород извън тялото и са животоспасяващи. Попаднах на една обществена поръчка на варненска болница, а кардиолози казват, че се борят за доставка. Май нямаме такива у нас, или ако има, са единични.

Италианският лекар казва, че се развиват интерстициални пневмонии. В Инспиро можете да прочетете за тях.
Предупреждавам, четивото е медицинско и не е подходящо за хора с лабилна психика.
https://inspiro-bg.com/ostrata-interstitsialna-pnevmoniya-v-dalgo-prenebregvana/

# 17 731
Мъжът на починалата жена се е влошил и вече и той е на апаратно дишане.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/myzhyt-na-pochinalata-zhen … -vloshava-2216289

# 17 732
Виждам, че тиквеното правителство няма да направи абсолютно нищо на своя глава, а ще гледа и копира Европа. Дано поне там имат малко повече разум и обявят карантина, та Бойо като няма накъде и той да приглася. В този ред на мисли се чудя защо хората не започнат сами да се карантинират. Най-напред учениците. Толкова ли е трудно да се обадиш, че детето ти остава у дома и толкова. Колкото повече отказали да ходят, толкова по-бързо ще дойде решението всички да останат у дома. Решение за учене има - онлайн обучение Само желаещи да учат да има.Joy

# 17 733
  • В.Търново
Нашия класен ръководител изисква от всеки родител за класа да осигури дезинфиктиращи препарати Жива Хекс и Живасепт Рапид и съответно децата да дезинфикцират понеделник сутринта класната стая.Редно ли е това?

# 17 734
  • София
Не, естествено. Но е разбираемо. Нямат.

# 17 735
# 17 736
Според канцлера затварянето на училищата в Австрия първоначално ще продължи до 3 април, началото на великденските празници.
Моля те, дай повече инфо?
От днес ли затвaрят училищата в Австрия?
Всички ли?
При мен  (Германия)  се затваря за няколко дена само училище с оказан/ хванат случай на позитивен тест на ученик.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 12:21 от Катерица

# 17 737
Нашия класен ръководител изисква от всеки родител за класа да осигури дезинфиктиращи препарати Жива Хекс и Живасепт Рапид и съответно децата да дезинфикцират понеделник сутринта класната стая.Редно ли е това?
Не е редно, що не загрееш фейса и страниците на кмета, рзи, мон и ББ? Може и по мейл после. Бих разпратила и на журналисти!
Първо тези препарати са изчерпани НАВСЯКЪДЕ, второ всички институции ограничиха приема на клиенти, осигурява се( уж) четирикратна дезинфекция дори на ГТ,  в кината през един, спират се всякакви събития, и изведнъж учениците САМИ да дезинфекцират. Малолетни, по 30 стая, със собствени средства. На колко наредби и заповеди противоречи това? Класния не е виновен, а малоумния директор, кмет, МОН и лично ББ, който упорито НЯМА никакви решения на нищо

# 17 738
Моля?! Как така ще ви карат да си носите препарати, че и децата да чистят?! Потресена съм!  Не беше ли целта да се предпазят децата? Като не могат да си осигурят препарати и чистачки да пускат децата ваканция.

# 17 739
Според канцлера затварянето на училищата в Австрия първоначално ще продължи до 3 април, началото на великденските празници.
се
Моля те, дай повече инфо?
От днес ли затвярят училищата в Австрия?
Всички ли?
При мен  (Германия)  се затваря за няколко дена само училище с оказан/ хванат случай на позитивен тест на ученик.

https://www.n-tv.de/panorama/Osterreich-schliesst-alle-Schulen-a … icle21634843.html

# 17 740
  • на пъпа на Златията

От 100 проби и то  от контактни с първите  няма положителни резултати . Браво!

Хора седнете и тропосайте маски . Това ви го говорих още като влязох в темата .
Говорих ви и за дом.ракия щото е по силна от продавания  алкохол по магазините .
Дайте на децата си в училище мокри кърпички .   Носете маските  даже и в къщи .
Нека се справим!

Що всички да се разболяват ако един в семейството го докопа от някъде .

Казаха ви че трябва да се свиква , защото е нясякъде около нас. .

Обадих се на ЛЛ  ,  ами хората са разбрани . Няма хора при него . Даже ме покани да отида но му казах че няма да отида . Каза ми какво да взема  та да държа вирусите далече от себе си . И майка ми не можеше да се движи и така се лекуваше при него и изкара 92 г .
Най евтиния антибиотик  тетрациклина  е станал 2,5 пъти по скъп  .
Та такива работи . Нека  да вземем  най елементарните стари мерки  а не нищо да не предприемаме и да казваме това не помага онова е помага .

# 17 741
Искам да попитам някой знае ли какво се случи във Варна? Знам, че резултатите няма жената уж били отрицателни (нищо, че новината е няколко часа преди резултата, а все обясняват как има трябват повече от 10 часа за проба.)
Мен ме интересува лекарят. Да не решат и нашите да се правят на Китай и да налагат рестрикции над тях.

# 17 742
За лекарствата се писа доста отдавна. Освен спекулата седи и проблема с производството на суровини в Китай и Индия, за парацетамол, няколко вида антибиотици, хормони и витамини.

# 17 743
Моля?! Как така ще ви карат да си носите препарати, че и децата да чистят?! Потресена съм!  Не беше ли целта да се предпазят децата? Като не могат да си осигурят препарати и чистачки да пускат децата ваканция.

В тоя случай съм за ваканция, но по принцип няма лошо децата да си чистят стаята. Япончетата първите 4 години ги учат общо взето на чувство за общност и хигиена и сега си берат плодовете, като овладяха епидемията много по-добре от други държави. Та няма лошо дори в нормална ситуация да си чистят стаята.

Ей сега ще настане време хората да се сетят, че не може само да се чака на "отгоре", има и лична отговорност.

# 17 744
Нищо ново във Варна, това с жената май беше поредната журналистическа алчност и неадекватност да натрапват новини на база предположения.

Общи условия

Активация на акаунт