Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 078
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 500
Не знам за Корона вируса, но паниката и истерията ще уморят повече хора. Минах през Лидл - изпразнен и хора спрепълнени колички се чудят какво още да сложат отгоре. Ако затворят веригите такава спекула ще настане, че не ми се мисли.
Същото е и в Кауфланд към момента, тълпи с колички, всеки пипа ябълки, картофи, 5 каси на пълни обороти, повечето са пенсионери, вчера беше същото, един си трие носа , друг очите, каква карантина ми налагат и за каква чрезвичайна обстановка говорят, глупости на търкалета ...Квото е имало да ни хваща отдавна ни е хванало.Ненормална работа.

# 19 501
  • Пловдив
Защо ние трябва да плащаме 120 лв за корона изследване? Държавата да ги поема тези разходи.

Плащаш тест по желание. Тестовете на контактните и съмнителните пациенти не се плащат.

# 19 502
  • Пловдив
Ще ги изкупуват! Когато писах всеки предвидливо да си купи маааалко повече продукти още преди 1 седмица, да да не получи сегашния хаос, тук пак имаше филосовски разсъждения и бяхме над нещата.....

# 19 503
На Метро беше страшно по 3-4 колички....и нещо става-сигурно аз не съм разбрала защо,но се изкупува тоалетна хартия.И в Лидъл беше полупразно..

# 19 504
  • тук и там
Като говорим за подготовка-аз не мисля ,че има добре подготвени държави изобщо някъде..Просто едните разполагат с повече ресурс да се справят с положението.

# 19 505
Четете интервюто с проф. Еделев. В Русия са взети сериозни мерки - 3 м разстояние на работа, кварцови лампи в производствени помещения, дезинфекция. Лекуват с лекарства против СПИН.
Препоръчва да се храним с гореща супа и печени храни, никакво суши или друга сурова храна в ресторант.

Кварцови лампи ... ти да видиш? Първо - как смогнаха и снабдиха /всички?/ производствени помещения, второ -  да оцелееш от Короната, за да умреш от меланома не ми се вижда добра алтернатива.
Това са мерки "на хартия", както ще бъдат и 90% от нашите

Виж им статистиката и тогава ги подценявай! Ясни и точни указания са дали на населението, не като тук да ни успиват, че е "само един грип"! И не крият, че има заболели не след 14 дни, а месец след контакт със заразен.

# 19 506
Божеее, 5 стека цигари купи една жена... Поне за месец да имала... Изтрещялки

# 19 507
103-годишна китайка без хронични заболявания оздравяла от коронавирус, казаха преди малко по новините по радиото.
Понеже нямам възможност активно да следя в момента - стана ли ясно какви мерки ще се вземат?

# 19 508
Такова пазаруване след обявяването на извънредно положение се очакваше. Сега пазаруват трескаво тези, които до последно бяха ларж. Според мен обаче това ще трае до понеделник някъде и след това нещата ще се нормализират. А магазините ще презаредят.

# 19 509
  • Bulgaria
Все още се намират и разумни мнения във фейсбук. И неразумни хора, които така и не разбраха, че сега не е най-подходящият момент да отидеш на кино, на ресторант, на кафе или на шопинг в мола.

# 19 510
Защо ние трябва да плащаме 120 лв за корона изследване? Държавата да ги поема тези разходи.
Това кой го каза? Стига глупости!

# 19 511
Като говорим за подготовка-аз не мисля ,че има добре подготвени държави изобщо някъде..Просто едните разполагат с повече ресурс да се справят с положението.

Не, няма. Уж добре подготвените западни държави закъсняха, но те са с повече ресурси да намалят пораженията от по-бедните.

Няма смисъл от презареждане, освен ако човек не си е решил да стои под карантина вкъщи седмица-две. Храната в магазините няма да свърши (скоро), пък и много стоки се развалят бързо. Но със сигурност е добра идея да имаш храна за седмица-две вкъщи и да не излизаш.

Пазете възрастните хора, които са най-честите жертви с фатален край.

# 19 512
  • Бургас
Родителите организирайте си отпуск или чакайте решението на правителството.
За отпуск молиш, с МОЛБА за отпуск. Може да ти разрешат, може би не. Обаче много хора /основно млади семейства с малки деца/ им се налаг да си платят в края на месеца наема или ипотечният кредит. Така, че на работа ни се налага да ходим.

п.п. обадиха ми се от градината, да ми кажат, че със заповед на кмета /Бургас/ затварят всички училища и детски градини за 1 месец.... дали ще е така не зная, но не ми е възможно да тосъствам от работа ЕДИН календарен месец. Вярвам, че това за много хора ще е проблем.

На Метро беше страшно по 3-4 колички....и нещо става-сигурно аз не съм разбрала защо,но се изкупува тоалетна хартия.
поср*ха се от страх

# 19 513
  • София
Пред Фантастико се вие стройна опашка, персоналът е вече с маски и ръкавици, пускат по 10-тина човека, другите чакат вън.

# 19 514
Министерството на външните работи обяви, че заради разпространението на COVID-19 в световен мащаб и обявената от Световната здравна организация пандемия, повишава индекса на риск при пътуване до 12 държави:

Иран - ниво на риск 5 (Предупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно напускане на страната);

Република Корея - ниво 4 (Предупреждение за преустановяване на пътуванията в цялата страна (освен при крайна необходимост);

Испания - ниво на риск 4 (Предупреждение за преустановяване на пътуванията в цялата страна (освен при крайна необходимост);

Франция - ниво на риск 3 (Препоръка да не се пътува в определени райони на страната освен при необходимост - регионите Гранд Ест, Ил дьо Франс, О дьо Франс, Оверн-Рона-Алпи, Бургундия-Франш-Конте, Прованс-Алпи-Лазурен бряг, остров Корсика, където са регистрирани най-голям брой случаи на коронавирус, като обстановката в цялата страна остава изключително динамична);

Германия - ниво на риск 3 (Препоръка да не се пътува в определени райони на страната освен при необходимост - провинциите Бавария, Баден Вюртемберг и Северен Рейн-Вестфалия, където са регистрирани най-голям брой случаи на коронавирус);

Япония - ниво на риск 3 (Препоръка да не се пътува в определени райони на страната освен при необходимост - префектурите Хокайдо, Аичи, Осака, Токио, Канагава, Хього, Чиба, където са регистрирани най-голям брой случаи на коронавирус.);

Швейцария - ниво на риск 2 (Повишено внимание - осведомете се подробно за актуалната обстановка в страната);

Норвегия - ниво на риск 2 ( Повишено внимание (осведомете се подробно за актуалната обстановка в страната);

Дания - ниво на риск 2 ( Повишено внимание (осведомете се подробно за актуалната обстановка в страната);

Швеция - ниво на риск 2 ( Повишено внимание (осведомете се подробно за актуалната обстановка в страната);

Нидерландия - ниво на риск 2 (Повишено внимание (осведомете се подробно за актуалната обстановка в страната);

САЩ - ниво на риск 2 ( Повишено внимание (осведомете се подробно за актуалната обстановка в страната)

Остават повишени нивата на риск при пътуване до Китай - ниво 5, Италия - ниво 4, уточниха от ведомството.

Общи условия

Активация на акаунт