Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 129
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 485
Държавната администрация се готви за работа дистанционно. Инфото ми не е официално.

на нас пък изрично ни се обясни, че няма да стане.
Няма да стане, но май защото няма да могат, а не защото не искат. Поне там, откъдето ми е инфото.

при нас може, но шефът не иска.

# 19 486
  • София
Според мен сред цялата информационна какафония се пропускат някои важни пунктове и особено симптоми и протичане на заболяването.
Оставам с впечатлението, че много хора смятат, че като пипнеш коронавирус, директно лягаш и умираш. Трябва да се разясни какъв процент пациенти прекарват заболяването като обикновена пневмония/ грип. Знам, че това не допада на паникьорите, но е време да се разсеят някой митове и легенди.
Добре е да се разясни, че така или иначе много хора ще прекарат или дори вече са прекарали коронавирус.
Тоталното затваряне вкъщи без никакво излизане, дори и кратка разходка от 10 минути, не се препоръчваше дори и в най-засегнатите области на Хубей. И звучи изключително нехигиенично и нездравословно.
Трябва ако ще през ПЕТ МИНУТИ някой да обяснява, че магазините няма да затворят и ще има стоки от първа необходимост. Иначе наистина настава масова психоза.

# 19 487
Аз пък съм се заредила с белина. Евтина, изобилна, разреждам я, не я люскам навсякъде, а само на определени места. Верно че миризмата е малко изнервяща, но пък по-добро от добрия стар хлор според мен няма, освен това има и остатъчно действие.

А я по този повод да попитам химиците в темата. Направи ми впечатление, че в магазина дезинфектантите и кърпичките масово бяха разграбени. Обаче едни шишенца с лакочистител стояха непокътнати. Хрумна ми дали не стават за дезинфекция, гледам съдържат ацетон, алкохол.

Ацетона не е ли много вреден, по-добре ракията. Аз си имам 2-3 литра чист спирт от варена ракийка и 20 литра ракийка, въобще не съм се притеснила. Проблема е, че вкъщи не чуват какво им говоря. Въпреки всички неща по ТВ, продължават да си приказват, как съм се филмирала заради един "грип".

П.П. Във фейсбук чета, че е хубаво да пием често вода и да не позволяваме гърлото да ни изсъхва. Не знам колко е вярно, ама аз от днес си пийвам по 2-3 глътки на 15-20 мин.
Да, а аз се заредих и с близалки.

# 19 488
  • I want it all and I want it now.
Гледам сайта на външно, забрани за пътувания няма, има предупреждения и индекси. Дали това са мерките или ще обяват по-късно до и от кои държави се забраняват пътуванията.
Като решат за мерките който вземат ще има и тази точка.

# 19 489
  • София
Боже, хора, не изкупувайте магазините... Това вече е абсолютно ненормално.

# 19 490
Има ли яснота- дали ако в момента се прибере в България студент от чужбина, той задължително ще бъде поставен под карантина, независимо от липсата на симптоми?

Зависи от къде пристига
Към момента карантината е доброволна

# 19 491
Има ли яснота- дали ако в момента се прибере в България студент от чужбина, той задължително ще бъде поставен под карантина, независимо от липсата на симптоми?
На предния ти въпрос май са 2 седмици. А на този, би било добре човек сам да си седи в къщи ако има съмнения.

# 19 492
То той сам трябва да се постави. Дори да идва от страна, където няма разпространение, той минава през летища. А те са си един голям инкубатор.

# 19 493
  • Пловдив
Тук казват, че ще се борим с вируса от 2 до 4 месеца. За седмица две нищо няма да решим.

Но ще разпределим болните във времето, за да издържи здравната система.
Едно е да имаш 100 болни за 3 седмици, друго е да се струпат 100 още в първата седмица.
Колко пъти още трябва да се обясни? Печели се време.

# 19 494
  • Bulgaria

Е, не. Най-добре да обиколи първо родата до 9-то коляно и тогава всичките да тичат в Пирогов....

# 19 495
Четете интервюто с проф. Еделев. В Русия са взети сериозни мерки - 3 м разстояние на работа, кварцови лампи в производствени помещения, дезинфекция. Лекуват с лекарства против СПИН.
Препоръчва да се храним с гореща супа и печени храни, никакво суши или друга сурова храна в ресторант.

Кварцови лампи ... ти да видиш? Първо - как смогнаха и снабдиха /всички?/ производствени помещения, второ -  да оцелееш от Короната, за да умреш от меланома не ми се вижда добра алтернатива.
Това са мерки "на хартия", както ще бъдат и 90% от нашите

# 19 496
  • I want it all and I want it now.
има голяма вероятност да остане под карантина след, като обяват мерките.

# 19 497
Защо ние трябва да плащаме 120 лв за корона изследване? Държавата да ги поема тези разходи.

# 19 498
Масово мрънкащи във Фб как щели да им отменят полетите или пък нямали да могат да посетят еди си кой ивент... Наистина съм без думи, за две-три седмици на никой нищо няма да му стане да не посещава ресторанти, молове и масови събирания, никой не говори да лягаме и да умираме. Ако всеки помисли за хората около него, вместо да собствения си кеф, може би Нещата ще се разминат по-леко и ще приключат по-бързо

Затова са мерките задължителни, да не зависи положението от мераците на мрънкащите.
Трябва да влезете в "Дневник" - от сутринта има няколко статии с жалби за смъртта на българската демокрация. До довечера сигурно и протест ще спретнат срещу извънредното положение.

Жълта преса не чета. ФБ нямам. И това не е случайно.
Когато има извънредна ситуация се налагат извънредни мерки и толкоз. Недовони винаги ще има. Доволни - също. Важното е реалният проблем да се реши с най-малко негативни последици за обществото.
Скрит текст:
А не за конкретната кифла, плачеща,че й изгаря билета до Китай /примерно/.

# 19 499
Ще бъде

Общи условия

Активация на акаунт