Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 147
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 440
От СЗО излезнаха с официално становище по темата как става заразяването и тук продължавате да си говорите, как въздуха ги заразявал. Заразяването според СЗО става чрез близък контакт. Много по-малко вероятно е да се заразите по друг начин.

# 19 441
Аз също смятам, още от настъпването на вируса в Европа, че г/д всички ще го минем. И по - скоро се подготвях за това. Въпрос на време беше.

Мутафчийски е страхотен, наистина!

Като погледнем нещата малко out of the box, беше необходимо да се случи нещо такова. Време е човекът да еволюира И духовно. А, когато сам не се е усетил да пренареди ценностите си, му се изпраща болестта, за да може чрез страдание да си научи урока. Дано това помогне. Ще продължават да ни се случват такива неща, докато не се осъзнаем. ..Вселенски закони.. Дано не прозвучах налудничево 😄
Aз пък смятам че всичко е тотален фарс с  ясна прагматична цел, нищо свръхестесвено, духовно и езотерично няма ( над 100 милиарда вече са отпуснати целево от МВФ/СБ/ЕС за справяане с кризата във формата за заеми).Смятам че лидерите се подадоха на психозата и от страх да не загубят позициите си го обърнаха на популизъм за да угодят на милионите паникьосани мами.Имаме един смъртен случай на 7 милиона, и то на жена със сърдечна операция и с имунна недостатъчност .В световен мащаб имаме 5000 починали от вируса ...
В същото време за текущата година имаме 195 000 смъртни случая от малария, 335 000 смъртни от СПИН, смърт от заразни болести 2 600 000, смърт на деца под 5 години - 1 510 000, имаме 40 000 000 заразени със СПИН, само днес са починали близо 90 000 човека от сърдечна недостатъчност , диабет и т.н..
И стига сте венцехвалили Китай понеже виждате ли , те са страхотни , дисциплинирани, за месец овладяха всичко и т.н.  Те насраха положението и от техните извращения тръгна всичко. И питате ли се защо гигантите Пекин, Шанхай и Шенцен нямат проблем ? Четете ! Или пък вече за не знам си за кой пореден път виждам възклицанието - Мутафчииски е страхотен !
Еми знам че си търсите идоли , но човека просто си върши работата нормално, не виждам нищо необичайно или свише в поведението му за да му давам подобни квалификации.
Просто за мен лично вредата от паниката, депресията и психозата съпътствани с всичките икономически ограничения ми идват несъизмеримо повече отколкото ако си бяхме (както и най вероятно всички вече сме ) минали тая корона мирно и тихо и животът да си тече по старому.

# 19 442
1 седмица ученическа ваканция за София.
https://stolica.bg/stolichna-obshtina/fandakova-uchilishtata-na- … tsa-ot-ponedelnik
Изглежда всеки град по отделно решава.
А какво е казал министъра за останалите населени места? Всеки трябва да му се обажда и да разговаря персонално с него? Къде остават РИО, какви решения и на каква база ще ги вземат?
Фандъкова, като столичен кмет е по специална и има лични договорки, може би.
Пълно безумие.

# 19 443
  • Bulgaria
Заразените деца едва ли са от ромски произход, не че има значение, защото и те ходят на градина. Нали са от контактите на лекарката под карантина във ВМА?

Не, не са от лекарката, а от семейството в Пирогов. Аз така разбрах.

# 19 444
  • София
Това е в лабораторни условия в някакъв изолиран съд- в реалният живот има слънце.
Аз питах, да. Питах за разходки сред природата, то пък времето от утре до края на март става зимно

# 19 445
В Испания са почти 4000 заразени и чак сега масово затварят училища, театри и тн масови мероприятия. Питам се не можеха ли да го направят по-рано и да не стигаме до тук.

# 19 446
Maria 56,не цитирам,за да се получат много дълги постове..Да,психозата е голям проблем,но всеки нормален човек се страхува.Инстиктът за самосъхранение е силно развито чувство във всички ни.И има разлика между психоза и отговорност,колкото и да е тънка.А относно Мутафчийски,да,той просто си върши работата.Но е един от малкото,които го правят.В разлика от постоянните намеци и упреци ББ vs.Румен Радев.

# 19 447
Аз сутринта звънях в нашия Инспекторат по образованието -мънка ми лелята отсреща и нищо не каза!! Да сме чакали заповед от МОН. Според нея кметът не можел да решава за ваканции без заповед на РЗИ....и само си подхвърлят топката. И яснота никаква.
И сега кое да чакам - РЗИ, МОН или кметът да се размърдат ?!????

# 19 448
  • София
Добре де, ще разпуснат детските градини, но как ще си гледаме децата като сме на работа, а няма на кой да ги оставим?! Някой пимислил ли е за тези родители? КАК стои въпроса с фирмите, ще се работи ли ...няма ли?
Кой ги гледа, когато са болни например? Той ще ги гледа и сега. Навсякъде по света хората първо за това се панират и се питам тия деца като по други причини трябва да са вкъщи нямате ли някаква организация за тях – гледачки, баби, роднини, приятели, други родители...

# 19 449
  • София
В София затвориха училищата.
Купих си вит. Д. Едва намерих.
Кой ще гледа децата за мен е неуместен въпрос.  В момента животът блокира, има безброй други въпроси без отговор.

# 19 450
Казаха категорично да не се дават деца на баби и други възрастни хора.

# 19 451
От СЗО излезнаха с официално становище по темата как става заразяването и тук продължавате да си говорите, как въздуха ги заразявал. Заразяването според СЗО става чрез близък контакт. Много по-малко вероятно е да се заразите по друг начин.
Ми може би е хубава новина. Бях се разтревожила за повърхности, хранителни продукти и т.н.

# 19 452
Родителите организирайте си отпуск или чакайте решението на правителството. Вероятно ще има инструкции за деца и родители, явно без такива в тази държава, никой не може да свърши нищо. Каква работа, какво 5 лева, трябва масово да си седим по домовете и да ограничаваме контактите.

# 19 453
Аз лично имам особено мнение за моловете. Според мен умишлено не ги затварят, моловете и по - точно - собствениците им са галеници на властта, на 1 даже метро му пуснаха специално до него, вместо примерно до по-належаща дестинация. Та, ако се издаде разпореждане да се затварят, тогава наемателите са в правото си да не плащат наем поради факта, че дефакто няма право и достъп. А сега никой така или иначе не ходи там, но наемите си текат. Собственика на мола не е ощетен, цялата тежест на този период я изнася наемателите. Хем няма хора, хем дължат пари, които собственика рано или късно ще си прибере. Там неустойките са жестоки.

# 19 454
Гледам сайта на външно, забрани за пътувания няма, има предупреждения и индекси. Дали това са мерките или ще обяват по-късно до и от кои държави се забраняват пътуванията.

Общи условия

Активация на акаунт