Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 220
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 350
Щом маските не помагат,защо сега говорят ако няма,да си шием сами?

# 19 351
Добър ден, всичко съм проспала...
Стана ли ясно за границите?
За тези 14, които избягали?
Учениците няма да учат, ами с абитуриентите какво ще стане?

# 19 352
  • София
И ние цяла сутрин говорим генерала да го правим премиер (не президент, че няма никакви правомощия). И за всички, които ни подценяват като нация - ето, имаме и свестни хора по върховете. Този човек кой знае от колко време не е спал, изглежда изрядно, не като на Бойко тридневната четина по лицето, говори стегнато и ясно.

# 19 353
Не е ясно за градините.

# 19 354
Петенцето, бих прибрала детето в България. Ако се разболее там, сам ли ще се справя?

# 19 355
По темата за тестовете - лаборатории "Рамус" вече правят тестове за коронавируса, 120 лева, резултатът е готов за 48 часа.

Лаборатории Рамус са мошеници и обирджии! Дадоха ми резултати на абсолютно здрав човек, когато цяла седмица бях с грипоподобни симптоми като парцал миналата година. Пуснах уж промоционален пакет изследвания. От тогава не стъпвам там! Въобще не им се връзвайте! Не ми върнаха парите.

# 19 356
Мен живо ме интересуват училищата и университетите, дали вече е взето решение?

За училищата - да, затварят ни за 2 седмици. Чакаме заповедта от МОН и/или от РУО на МОН.
Какви 2 седмици???Един месец е извънредното  положение.

Конкретно за един ВУЗ в Пловдив разбрах, че илизат във ваканция 2 седмици. За училищата още няма яснота точно колко ще е.

# 19 357
По темата за тестовете - лаборатории "Рамус" вече правят тестове за коронавируса, 120 лева, резултатът е готов за 48 часа.

Лаборатории Рамус са мошеници и обирджии! Дадоха ми резултати на абсолютно здрав човек, когато цяла седмица бях с грипоподобни симптоми като парцал миналата година. Пуснах уж промоционален пакет изследвания. От тогава не стъпвам там! Въобще не им се връзвайте! Не ми върнаха парите.

2 пъти ми се случва да получавам оттам абсолютно грешни резултати.

# 19 358
  • София
Maлко материали, които намерих:
https://www.thelancet.com/action/showPdf?pii=S2213-2600%2820%2930117-X
Nonetheless, the current literature does not support smoking as a predisposing factor in men or any subgroup for infection with SARS-CoV-2.
Пушенето не е потвърдено да е фактор, предразполагащ към по-лесно инфектиране.
Относно това, дали пушачите имат по-голяма вероятност да попаднат в интензивно отделение- въпреки, че има такива резултати, изводите не са значими статистически- за момента не е доказано твърдение.

По въпроса за влияние на температура и влажност:
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3550308
твърдят, че вируса се разпространява най-силно при температури между 5 и 11 градуса и влажност 47-49%. Очакват разпространението на вируса да намалее значително северно от 30 градуса северна ширина. През лятото има два сценария- да се разпространява слабо в тропиците и след това в късна есен да се разпространи пак на север. Втората възможност е да не успее да задържи разпространението си в тропиците и Южното полукълбо и да изчезне. От голямо значение е да се провеждат повече изследвания в тропичните държави за наличието му по време на лятото в Северното полукълбо.

Друга статия по същия въпрос: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3551767
we find, under a linear regression framework for 100 Chinese cities, high temperature and high relative humidity significantly reduce the transmission of COVID-19, respectively, even after controlling for population density and GDP per
capita of cities.

В 100 китайски града високата температура и висока относителна влажност съществено са редуцирали предаването на вируса.

Друго:  https://www.livescience.com/coronavirus-spread-after-recovery.html
вируса изглежда остава в малко количество в тялото продължително време, което е доста обичайно за много вируси.
The viruses that tend to hang around in people's systems also tend to be the viruses that the body develops a strong immune response against. "If the virus is staying in people's systems, then they may not be able to be reinfected," Johnson told Live Science.
 Вирусите, които остават в тялото водят до по-силен имунен отговор и така човек може да не се реинфектира.

Случаите в които пациенти пак им се е увеличавало нивото на вируса след изписване, се допуска че може и да са  в резултат на даваните антивирусни препарати.

# 19 359
Аз също смятам, още от настъпването на вируса в Европа, че г/д всички ще го минем. И по - скоро се подготвях за това. Въпрос на време беше.

Мутафчийски е страхотен, наистина!

Като погледнем нещата малко out of the box, беше необходимо да се случи нещо такова. Време е човекът да еволюира И духовно. А, когато сам не се е усетил да пренареди ценностите си, му се изпраща болестта, за да може чрез страдание да си научи урока. Дано това помогне. Ще продължават да ни се случват такива неща, докато не се осъзнаем. ..Вселенски закони.. Дано не прозвучах налудничево 😄

# 19 360
  • Бургас
Гледам на записа брифинга на оперативния щаб за коронавируса. Някой трябва да глобява за тъпи въпроси.
И умирам от кеф на отговора на Кантарджиев на въпроса за щама на вируса. Такъв отговор даде на въпроса, че тоз дето пита няма да повтори.

# 19 361
В 10 днес ни звъннаха да си вземем децата от училище. Отивам и какво да видя: децата от всички класове на двора, учителите вътре на съвет, с изключени телефони. Вън - анархия. Някои деца си тръгват, други се гонят, трети в стола наредени за закуски. Охраната горката в чудо се видя. Стоят родители и не знаят какво да правят и кога ще си вземат децата... Пълна неадекватност. Flushed

# 19 362
Хахаха Кантарджиев в като анимационен герой, много ме кефи Simple Smile Голям браз. Много ме забавлява с физиономиите си и усмивките под мустак.

# 19 363

Скрит текст:
Извънредно!

13.03.2020

Поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението днес, 13.03.2020 г., на всички места, където няма грипна ваканция в момента, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите.

От мон.бг.

Може ли при тази динамична ситуация да се стараем да бъдем в крак и да постваме актуални, а не вчерашни новини?

Вчерашни ли? Новината е с дата 13.03 на сайта на МОН.

# 19 364
Скрит текст:
Аз също смятам, още от настъпването на вируса в Европа, че г/д всички ще го минем. И по - скоро се подготвях за това. Въпрос на време беше.

Мутафчийски е страхотен, наистина!

Като погледнем нещата малко out of the box, беше необходимо да се случи нещо такова. Време е човекът да еволюира И духовно. А, когато сам не се е усетил да пренареди ценностите си, му се изпраща болестта, за да може чрез страдание да си научи урока. Дано това помогне. Ще продължават да ни се случват такива неща, докато не се осъзнаем. ..Вселенски закони.. Дано не прозвучах налудничево 😄

никак даже не е налудничево. не знам човекът докога си мислеше, че може да се гаври с природата и само да консумира....съжалявам за офф-а.

Общи условия

Активация на акаунт