Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 147
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 455
  • у дома...
Аз сутринта звънях в нашия Инспекторат по образованието -мънка ми лелята отсреща и нищо не каза!! Да сме чакали заповед от МОН. Според нея кметът не можел да решава за ваканции без заповед на РЗИ....и само си подхвърлят топката. И яснота никаква.
И сега кое да чакам - РЗИ, МОН или кметът да се размърдат ?!????
Кметът на населеното място може да даде от себе си три неприсъствени дни за учебната година. Чака се заповед от РЗИ и Областна администрация. Или Централизирано за цялата държава от МОН. Сега, в състояние на извънредно положение, как ще се процедира - Божа работа.

# 19 456
Няма още -обсъждат се в момента

# 19 457
  • София
Казаха категорично да не се дават деца на баби и други възрастни хора.
Това са препоръки за страните, в които не живеят по три поколения заедно. Тук е обратното и затова е толкова важно не да не се дават на бабите, а да не ходят по градини и училища, защото те с бабите ще се видят щом живеят заедно в много от случаите.

За моловете – това са магазини. Не вярвам наистина да иска някой да затворят магазините.

# 19 458
Нищо централизирано няма да кажат...щом в София вече са обявили 1 седмица ваканция. Всяка коза за свой крак. Бясна съм !!

# 19 459
Държавната администрация се готви за работа дистанционно. Инфото ми не е официално.

на нас пък изрично ни се обясни, че няма да стане.

# 19 460
Казаха категорично да не се дават деца на баби и други възрастни хора.

Какво правят тези, дето живеят по три поколения?

# 19 461
  • Bulgaria
От СЗО излезнаха с официално становище по темата как става заразяването и тук продължавате да си говорите, как въздуха ги заразявал. Заразяването според СЗО става чрез близък контакт. Много по-малко вероятно е да се заразите по друг начин.
Ми може би е хубава новина. Бях се разтревожила за повърхности, хранителни продукти и т.н.

А, аз отдавна си мисля, че това е така. Даже мисля, че го четох в статистиките от Китай. И там ли само са им повтаряли да си мият ръцете? Защо им въведоха маските задължително? Вероятно и затова се заразяват хората, които имат заедно продължителен контакт. Наистина се надявам, че шансът да те зарази непознат в магазина е минимален.

# 19 462
Проблема е, че сега тези деца най-вероятно остават на грижите на баба и дядо, а точно те са в групата на риска. Въпроса е да се взимат мерки на време, а не както в Италия или Испания в последния момент. Колкото по-рано, по-добре. Иначе ще стане по 1000 заразени на ден, както в Испания.

# 19 463
Държавната администрация се готви за работа дистанционно. Инфото ми не е официално.

на нас пък изрично ни се обясни, че няма да стане.
Няма да стане, но май защото няма да могат, а не защото не искат. Поне там, откъдето ми е инфото.

Тете, чакай малко, не се ядосвай предварително. Децата ще си останат вкъщи навсякъде, чак се чудя Фандъкова защо обявява за София и не чака шефа си.

# 19 464
Четете интервюто с проф. Еделев. В Русия са взети сериозни мерки - 3 м разстояние на работа, кварцови лампи в производствени помещения, дезинфекция. Лекуват с лекарства против СПИН.
Препоръчва да се храним с гореща супа и печени храни, никакво суши или друга сурова храна в ресторант.

# 19 465
  • София
Сега чета, че в Австрия оставят отворени училища и градини за децата на медицински персонал, шофьори на линейки и автобуси, които не бива да спират работа.

Тук с това град за град, седмица за седмица за учениците, е несериозно. Явно нямат готовност за дистанционно обучение и изобщо за сериозни мерки на мига. Дано да бъркам.

# 19 466
  • у дома...
Не всички части от държавната администрация могат да работят хоум офис. В повечето случаи това означава да приемам гражданите у дома, а не в общината.

# 19 467
  • София
Контактните хора под карантина имат ли право да отидат на вилата, където пак ще са изолирани, но поне ще са на чист въздух и ще могат да се разхождат в двора?

Ако в рамките на тези 14 дни не се проявят симптоми, това означава ли, че карантината отпада и човекът може да диша по-спокойно?

# 19 468
Сега чета, че в Австрия оставят отворени училища и градини за децата на медицински персонал, шофьори на линейки и автобуси, които не бива да спират работа.

Тук с това град за град, седмица за седмица за учениците, е несериозно. Явно нямат готовност за дистанционно обучение и изобщо за сериозни мерки на мига. Дано да бъркам.

И за мен е абсолютно несериозно и неадекватно. Могат да удължат уч. година, ако се налага, но всички деца да си останат у дома сега.

# 19 469
Не всички части от държавната администрация могат да работят хоум офис. В повечето случаи това означава да приемам гражданите у дома, а не в общината.
Ами няма да ги приемаш тези граждани 1 месец. Ще си седиш вкъщи при детето. И ти си човек и майка.

Общи условия

Активация на акаунт