Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 936 980
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 545
  • София
Аз работя в магазин за облекло в мола. Работим 7 момичета в него. Оборотите в последната седмица са невероятно малки, има дни в които сме 4 човека на работа, а имаме една продажба. Няма смисъл да пръскаме с каквото и да е в магазина, тъй като вентилацията в The Mall е под всякаква критика, в трите ни пробни едва се диша и без това. Самите отвори на вентилационната система никога не са чистени... Предполагам, хората, които са идвали в мола знаят, че вратата на търговския център от години не работи автоматично и на ден я пипат хиляди хора... Моля се принудително да затворят моловете, защото няма изгледи работодателя ни да предприеме каквото и да е.

# 19 546
  • София - Рим и обратно
И аз чакам някой да разясни сагата с тоалетната хартия, която владее цяла Европа.

# 19 547
Някой знае ли как стои въпросът с пътуванията между близки градове от една община? Забранени ли са, има ли вероятност да ги забранят?

# 19 548
Само се обсъждаше, че има тест в лаборатория, която не е надеждна.

Lady, използвам да те цитирам, защото така тръгват слуховете. Нищо ненадеждно няма в Рамус. Ако трябваше да се вслушваме във всеки, на който са му объркали уж изследванията, не трябваше да има изобщо лаборатории. Аз пък съм изключително доволна от Рамус и ходя само там, да не говорим, че по едно време беше единствената, която работеше в неделя в София. Редица пъти са ме лекували и мен, и децата по изследвания на Рамус. Една от най-известните частни клиники за деца също работят с тях, сигурна съм, че има защо. Което не значи, че новият тест е надежден. Но ако не е надежден, не е заради лабораторията.

По опашките са тези, които се хилосваха до вчера. Ама че в няколко държави храната изчезна (макар и за дни), по бензиностанциите е нямало бензин и кеш по банкоматите, за мен е признак на изключителна липса на прозорливост да се юрнеш ей сега с цялата лудница и висенето по опашки. Не за друго, ама ако има риск да се разболееш, ей там е, докато чакаш с количката с връх.

# 19 549
  • София
И аз чакам някой да разясни сагата с тоалетната хартия, която владее цяла Европа.
В Япония някакъв по телевизията казал, че маските и тоалетната хартия се произвеждат от една и съща суровина. Изпаднали в паника и изкупили тоалетната хартия, след това заразата се пренесла в Австралия, а от там в Англия и тн.

# 19 550
  • София
Ами нормално- голям % от хората са доста неориентирани така да кажем ... да се запасяваш с тоалетна хартия е дъното. Между другото винаги съм подържал у нас тоалетна хартия за месец и като намалее попълвам.

# 19 551
Аз пък не разбирам драмата, че хората купуват много тоалетна хартия. Да купуват щом им се купува, стига да не се бият за нея.
От моя гледна точка е по-драматично, че има хора, купуващи по десет шишенца спирт, за да не се минат и да не ми да няма за тях после, ако си купят само две или три.

# 19 552
Ние от близо две седмици лека по-лека се запасявахме с продукти от първа необходимост - боб, леща, ориз, брашно. Само с плодове и зеленчуци не сме се запасявали, защото се развалят.

# 19 553
  • София
Вкъщи сме четима души (две деца), понякога малките като добарат ролката и тя...свърши. Поддържаме винаги пакет от 48, от големите, за да не купуваме всеки 2 дни от малките по 4 или 8, които пак са сравнително обемни пакети. Сега ми е неудобно да си взема, че големия пакет свършва- жена ми оня де вика, вземи, викам - айде след няколко дни, че имаме 5-10 рула Grinning

# 19 554
  • София
Що да не купуват тоалетна хартия, нали няма да иде зян? А и вече няма вестници, с тая гланцирана на брошурите ще е кофти...

А в препаратите за почистване на прозорци колко е спиртът, не става ли за дезинфекция, поне като няма друго...

# 19 555
# 19 556

А в препаратите за почистване на прозорци колко е спиртът, не става ли за дезинфекция, поне като няма друго...

Явно стават. В Германия и те почнаха да изчезват.
Изчезват след като изчезнат всички останали дезифенктанти, както е тази седмица. Вчера един аптекар каза, че очакват от Понеделник пак да им доставят всичко.

# 19 557
Тук рафта с антибактериален гел вечно е празен, всеки път искам да купя.  Продавачката ме посъветва да купя колония (това е като литров парфюм на базата на алкохол). Пълня малко шишенце и дъщеря ми си го взима за училище.

# 19 558
  • софия
Сега ходих в Лидл да си напазарувам и аз за няколко седмици напред и имаше доста празни рафтове. Повечето хора бяха с пълни колички и екипирани с маска и ръкавици. То и аз така бях де.

# 19 559
В Испания случаите вече са повече от 4000, за днес +927 нови случая и 92 смъртни случая

UPDATE: Coronavirus cases in Spain surpass 4,000 with 927 new cases so far today, death toll hits 92 https://t.co/eUoE2bjB9j

Общи условия

Активация на акаунт