Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 736
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 210
Като е фейк, дайте официално инфо, че е фейк.

# 21 211
Добре де, може ли линк към опровержението за ибупрофена? Защото новина, която идва от министър на здравеопазването, за мен не фейк източник, ако ще и да е невярна информацията.

# 21 212
  • София
Парацетамол има, достатъчно е да се види онлайн, че е наличен. Да не говорим, че има и други търговски имена, да не става лекарството и то като тоалетната хартия, аман от лудости. В моя квартал, Младост 1,виждам за първи път хора с маски, в кварталните магазини хората стоят на разстояние един от друг. Определено има надежда, всичко, което напомня на хората, че трябва да се пазят и да пазят отсрещния е необходимо, та дори и рамките във фейса  на личните профили. Колкото повече сме хората, които даваме пример с поведение, толкова и последователи ще имаме, защото и това е като възпитанието-личен пример. Няма срамно да си с маска, шал, да сложиш ръкавици, да си изчистиш ръцете. Не е параноя ,а гражданско самосъзнание и отговорност. И това поведение трябва да се запази не само в борбата с този вирус, но и през зимните сезони, когато върлува грип.

# 21 213
  • Буркина Фасо
днес двама починали. за мен е интересно да се разбере от какво са починали ?
знае се, че те са имали десетки други болежки, но някак си е удобно да се каже, че короната ги е умъртвила.
и тук има нещо съмнително.

# 21 214
Във Франция излезе информация да не се пие ibuprofène и cortisone при висока температура. Предизвикват тежки усложнения при корона вируса.
Да се пие само paracétamol без лекарско предписание.
Казаха също, че вирусът е непознат и не трябва да се прилага самолечение с различни лекарства.
Имам приятелско семейство, военни лекари в Гърция. Днес ми каза, че са им казали за 10-тина лекарства, които при корона вирус могат да предизвикат много лоши последици и дори смърт. Ибупрофен и част от лекарствата за кръвно каза, но да чакам официално да го съобщят по всички медии пълният списък. Той смяташе, че до ден, два трябва да съобщят навсякъде. Ето че във Франция са казали за някои. Тук кога ли?

# 21 215
Добре де, може ли линк към опровержението за ибупрофена? Защото новина, която идва от министър на здравеопазването, за мен не фейк източник, ако ще и да е невярна информацията.

https://twitter.com/AlexMAdams2/status/1238840317572513792

Самият институт опровергава, че изобщо е правено подобно изследване.

# 21 216
  • Буркина Фасо
Аз пък се радвам, че има социални медии. За пръв път в човешката история новините за заразата се разпространяват по-бързо от нея.
като дойдат 5 и 6 G мобилни връзки заразата ще се знае преди да се е усетила, че се е създала:smiley:
съвсем нормално е в днешно време новините да се разпространяват за секунди. ама нищо необичайно е. вервай ми.

# 21 217
  • София
Хайде още ще се затягат мерките,в 20.00 ще ги разберем

# 21 218
Правилно ли разбирам, че приемат в болница само среднотежките и тежките случаи, а вс останали у дома докато се влошат невъзвратимо или организмът сам се справи и излекува.

Освен това, няма проби от Бургас и още мн други области. Изобщо в Бургас не знам дали имат тестове, понеже в изявлението на бургаския щаб казаха, че ЩЕ имат в понеделник

# 21 219
  • В.Търново
днес двама починали. за мен е интересно да се разбере от какво са починали ?
знае се, че те са имали десетки други болежки, но някак си е удобно да се каже, че короната ги е умъртвила.
и тук има нещо съмнително.

Защо се съмнявате?Хората са на възраст, имали са придружаващи заболявания.Влизат в рисковата група.
Кое е съмнителното?Че са семейство ли?Кое, не разбирам.

# 21 220

https://twitter.com/AlexMAdams2/status/1238840317572513792

Самият институт опровергава, че изобщо е правено подобно изследване.
Институтът опровергава, че ТОЙ е правил подобно изследване, а не самата информация. Но всеки е свободен да пие каквото си иска, разбира се.

# 21 221
  • на пъпа на Златията
==
Защо му е на някой толкова хляб??
==
Ми може да купува на комшйките  от блока които са бавно подвижни . И това е вариант . Вместо да се блъскат 20 човека за по 2 хляба  що да не  отслужиш на хората .

# 21 222
Днес бяхме канени на юбилей на нашите кумове,но отказахме преди два дни.Имаме възрастни родители.Сбирката е от хора от различни региони на България,включително от София.Преди малко кумата се обади да ни каже че ни чакат....Изумях...Не мога да повярвам...Заведението как да се съгласили...не знам...За мен е безумие..

# 21 223
  • София
Правилно ли разбирам, че приемат в болница само среднотежките и тежките случаи, а вс останали у дома докато се влошат невъзвратимо или организмът сам се справи и излекува.
Навсякъде така правят. Тук луксозно приемаха в болница и за карантина, докато нямаше случаи.

Дайте наистина сериозно опровержение на това за нурофена, защото линк към туитър някак... Министерство на здравеопазването във Франция не са цитирали изследвания. Просто излязоха с препоръка и пълен списък, който цитирах тук с линк към източника.

# 21 224
Според Med Uni Wien е фейк това за ибупрофена.

Общи условия

Активация на акаунт