Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 490
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 2 685
Абе в някои градове на Китай е събитие когато видят синьо небе. От години е така, дори в Пекин имаше график кои дни от седмицата можеш да влизаш според номера на автомобила четен/нечетен.

# 2 686
Конспиративната теория не ме впечатли. Приемам я като забавно четиво, но не и на сериозно.

# 2 687
Да, пишехм едно време преразказ с елементи на разсъждение. Интернет е пълен с такива неща и много хора им вярват.

# 2 688

Според тези данни Пекин и Ухан са били далече в класацията по замърсяване на въздуха, дори София видиш ли ги минава, я да видим сега колко теца има Пекин и колко София, централите е първото нещо което проверих и шанса да е от тях е много малък, разберете го това, освен това Китай е взимал мерки за тия замърсявания и положението им доста се е подобрило, далеч не са първенци по замърсяване.

# 2 689
Като чета всички тези теории на конспирации и настръхвам, че някой даже се успокоява, че "Китай си избива населението, добре че н1ма да дойде и у нас"
Безумната теотия как икономиката в Китай ще просперира, ако ги няма възрастните граничи с абсурда.
1. Не умират само възрастни и болни. Както многократно се подчерта, няма лечение, а само опити да се засили имунитета, за да се пребори сам. Възрастните и хронично болните са с по-слаб имунитет и затова повече от тях умират. Но измират и стотици млади.
2. Икономиката на Китай е съсипана, а и не само Китай. Не случайно борсите днес са нагоре, защото китайците обявиха по-малко смъртни случай. Ако  до месец-два нещата не се нормализират, скоро ще сме свидетели на нова световна финансова криза.
3. Китай и целия регион винаги е бил със силно замърсен въздух.

Очаквам слвдващата теория е, че извънземните са пуснали вируса, за да обезлюдят планетата и да използват ресурсите ни

За мен това е най-точният отговор на ситуацията, най- вече “2. Икономиката на Китай е съсипана, а и не само Китай. Не случайно борсите днес са нагоре, защото китайците обявиха по-малко смъртни случай. Ако  до месец-два нещата не се нормализират, скоро ще сме свидетели на нова световна финансова криза. “
Още от миналата година се заговори за световна криза.
Бях убедена, че вирусът е случаен, заради пазара там  и инфекции на хора, но си мисля  ( освен за икономическите аспекти), защо от началото на установяване  начините за заразяванв все се променят, защо инкубационния период се променя, защо няма ясни отговори точно как се предава и разпространява, защо няма сериозни мерки, извън Китай?

# 2 690
  • Street of Dreams
Аз го бях писала това със so2, тази теория се вихреше няколко дни из нета, но отдавна вече е опровергана и никой не й обръща внимание, защото е абсурдна.

Точно така - нямаме данни какво е било нивото на сярен диоксид преди избухването на вируса. Че в Китай въздухът е ужасен и хората така или иначе си ходят с маски в мегаполисите го знаем отдавна.

Дойдох с новината за Лондон, която за мен е силно протеснителна. Интересно какво ще предприеме този мегаполис?

https://www.theguardian.com/world/live/2020/feb/12/coronavirus-l … atest-update-news

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 21:48 от OnDiNe_

# 2 691
Йелоу гърл, защо да е безумна теорията че ако в една държава има по малко възрастни това е само + за нейната икономика, то е факт. А иначе Китай в момента търпи забавяне на икономическият растеж и затова иска да вдига мерките, те сами поставят на кантара овладяването на епидемията срещу икономическият растеж и казват че той е по важен. Защо според теб, той е по важен, ами заради профила на жертвите на вируса. Т.е. те мислят по тия въпроси и дори вече се прозира между редовете, естествено няма да ти го кажат в прав текст защото горе долу трябва да кажат това което го каза в прав текст една потребителка на която аз и се нахвърлих че е недопустимо така да се говори че от тая епидемия умират само хора които не допринасят за о-вото (то правилният термин е че недопринасят за икономиката, което не значи че трябва да умрат разбира се и че не трябва да бъдат предпазени с всички средства дори и ако мерките за тяхното опазване водят до забавяне на икономическият растеж) това че от епидемията умират възрастните а не младите е факт , не са стотици починалите млади (поне според официалната статистика).

# 2 692
  • Варна
..........................................., защо няма сериозни мерки, извън Китай?

САЩ не искат силен Китай. Тръмп нали каза ,че вирусът ще изчезне през април , сега ще чакат 2 месеца всичко да мине от само себе си.

Излизат ми съобщения, че са обявили ,че ще отменят MWC20 (Mobile World Congress) - Барселона .

# 2 693
..........................................., защо няма сериозни мерки, извън Китай?

САЩ не искат силен Китай. Тръмп нали каза ,че вирусът ще изчезне през април , сега ще чакат 2 месеца всичко да мине от само себе си.

Излизат ми съобщения, че са обявили ,че ще отменят MWC20 (Mobile World Congress) - Барселона .

Да, отмениха го. Прекалено много фирми се отказаха от участие. Организаторите твърдят, че няма страшно, кмета на Барселона също, здравни експерти също. Факт е колко много хора са ангажирани като работна ръка, но и риска е огромен, според мен. Хотелите, ресторантите, такситата.. Много хора разчитаха на това събитие.

# 2 694

Ще го отменят, най- вероятно, Sony, Amazon и много други се отказаха, за да не рискуват здравето на служителите си.

# 2 695
  • София
Китай е милярд и половина. Колко милиона китайци трябва да загинат, за да не тежат на икономиката им?

# 2 696
SO2 се отделя при производството на мед. В Ухан е най-големия добивен център - Cooper Standard. Една бърза проверка на сайта им показва, че всички локации са с адрес и телефон, но такива за Ухан липсват.
Медта се оказва доста стратегически материал за ползването и на военни боеприпаси.
СлучаЕност?

# 2 697
И като се погледне България се вижда, че под Стара Загора е завишен серният диоксид. Значи в Стара Загора има мор и горят трупове.

# 2 698
Ами ако оставят вируса да се разпръсне за да няма забавяне на икономическият растеж според мен достатъчно китайци ще загинат. Особено ако се поддържат високи нива на серен диоксид във въздуха, защото аз не мога открия пробойна в теорията на Снежана че това е причината епидемията в Китай да е толкова страшна а извън него на практика да няма проблеми.

# 2 699
  • София
От 2019 икономиката на Китай се забавя. Прогнозите за 2020 също бяха доста лоши. Тръмп обяви финансова война на Китай И на този фон Китай сами ще се вкарат в жестока икономическа криза, зс да убият старите и болните.... Логиката на тази теория е минус безкрайност

Общи условия

Активация на акаунт