Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 420
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 2 700
Не забравяйте, че китайците имаха закон според който нямаш право да имаш повече от едно дете, та какво ви учудва да си изработят един коронавирус и с него да си позамърсят и въздуха за да е по сигурно, че ще избие частта от населението, което напрактика взима само пенсии и не работи, там всичко е работа, в друг форум четох че работят по 16часа на ден! Точно това целят според мен и да и аз смятам като Тръмп, че до април, този коронавирус ще е изчезнал, теорията ми за това твърдение е, че само севера се заразява, как пък един случай няма на юг??? Явно на коронката не му харесва на топло... не е заради африканската здравна система, тая същата система не обори ли Ебола в райони на Африка, където наистина живеят като пра човеци от преди новата ера. Ако бяха чак толкова зле, както твърдите, ебола щяхте да я разберете чак, като стъпи в Европа. Вярно е, че ако пламне в Африка, ще стане зле, но факта, че няма потвърден заразен с този вирус, на мен ми говори, че той просто си обича севера.

# 2 701
Теорията не е издържана според мен, просто защото икономическите вреди са много големи, а из доста видеа дават хора, които негодуват срещу управлението, партията, държавата и т.н. 
Ще е по-лесно, т.е. евтино да изтрепят възрастните и болните с мерки като в България, например - осигуряване само на нискокачествени лекарства по здравна каса, игнор на възрастни хора от страна на лекарите, намаляване на профилактиката за възрастни, увеличаване на плащанията за лечение на възрастни - например стентове, стави и т.н. да станат скъпи и платени като при нас (ставите). Начините да утрепеш с естествена смърт човек, който не е в състояние да плати 4-5 цифрено за безплатно лечение по каса при нас са отработени.

# 2 702
  • Street of Dreams
В Бобов дол емисиите са същите.

# 2 703
Аз не гледам на теорията, която Снежана изнесе като "начин да се избавят от застаряващото заселение", а по-скоро ми се иска да вярвам, че е станала мас-авария от типа на Чернобил, само че с много по-големи размери. Отровения въздух е причина за проявята на тези симптоми. Напълно нормално е комунистическата им партия да крие истината. Сякаш това не се е случвало и преди?

# 2 704
Потърсете в YouTube Event201 и след това помислете пак. На мен едно основно и много притеснително нещо ми направи впечатление, но ще го коментирам по-нататък.

# 2 705
Завишеният серен диоксид може да има различни източници, но със сигурност наличието му би могло да усложни всяко респираторно заболяване в даден регион. Ако в Ухан въздухът е далеч по-мръсен в сравнение с други райони, това кофти съчетание на различни фактори наистина може да обяснява високата смъртност - без задължително да е налице умисъл.
От друга страна по-лекото протичане на болестта на места с по-чист въздух вероятно също е логично. Няма допълнителни дразнители.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 22:40 от Vapor

# 2 706
Потърсете в YouTube Event201 и след това помислете пак. На мен едно основно и много притеснително нещо ми направи впечатление, но ще го коментирам по-нататък.

И кое е това нещо ?

ПС  Тази симулация вече я дъвкахме малко.

# 2 707
Имаше информация, че миналата седмица от четвъртък  Китай започват да прилагат експериментално лечение. Има ли вече изнесени резултати или е много рано за анализ?

# 2 708
Гледам , хората започнаха да се излекуват, дано усещането ми не ме излъже, но виждам някаква светлинка в тунела.Дано час по-скоро всичко да приключи.С по-малко жертви, с повече оздравели!
Учудвам се, в Германия и един излекуван няма обявен?Мина доста време.

# 2 709
Да ви пусна линк от туитър акаунта на една мацка, която е момента е под карантина на Даймънд Принцес:
https://twitter.com/yardley_wong
На мен лично ми е интересно как ще се развият нещата там, защото много си мечтаех за такъв круиз.
ПС: Капитана звучи доста измъчено, горкичкия.

# 2 710
Йелоу гърл, в гео-политическата игра по важно е Китай как стои спрямо останалият свят. За Китай няма никакъв проблем краткосрочните негативни ефекти, ако има такива и за останалите големи сили и най вече САЩ. Един неочакван а може би очакван ефект е това че Китайският вирус доведе до срив на цената на петрола, от това губи  САЩ а не Китай, чиято икономика не зависи много от цената на петрола за разлика от тази на САЩ, те използват тоя вирус за да се надцакват в геополитическата игра един срещу друг (нищо че за пред публиката са приятели, говорят си по телефона лидерите им и Тръмп им изпраща 100 000 000 долара помощ в борбата с вируса. То тия пари са плюнка на фона на бюджетите на тия страни, това е все едно аз да ти изпратя 2 стотинки понеже си изпаднала в беда, колкото да не е без хич и да не ме е срам че дори и 2 ст. не съм ти изпратил) САЩ веднага поискаха да се намали производството на петрол за да му се вдигне цената. (Ответната реакция) Защо те нямат интерес от ниската му цена виж тук.
https://profit.bg/svetat/sasht-veche-e-nay-golemiyat-proizvodite … a-petrol-v-sveta/
Така че тия икономически апокалипсиси които ги вещаеш за Китай заради вируса съвсем няма да се случат.

Мариансе такова нещо, не може ако е преднамерено да се прави открито. Виж ако тая работа я свърши един вирус пръкнал се незнайно откъде, няма проблем. Разбира се затова ако е така ще знаят само шепа хора, това няма да е обсъждано на партийни конгреси които чертаят светлото бъдеще, това са неща от компетенциите на тайните служби. Всичко това разбира се не може да се докаже, но фактите какви са, в Китай умишлено или не са създадени външни фактори които увеличават смъртността предизвикана от този вирус, вируса тръгва от най близкият град до националната лаборатория за био-безопасност на Китай, на фона на мащабите на държавата или хилядите подобни пазари вирусът тръгва от задният и двор. Нулевият пациент не е открит, ако заразата е тръгнала по естествен път трябваше досега да са го открили. Е, вече доста стават случайностите за които теорията на вероятностите не намира умислъл, и казва че нещо което е малко вероятно да се случи, не значи че не може да се случи, но човешката мисъл намира. 

.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 23:13 от Анонимен

# 2 711
  • Mediterraneo
Отмяната на конгреса в Барселона за мен лично е чудесна новина! Радвам се, че им дойде акълът и го отмениха! Въпреки че загубите само от наеми за този период възлизат на 14 милиона евро.

# 2 712
Утре пускат репатрираните испанци по къщите. Кога минаха две седмици? В новините отчетоха, че допреди седмица е имало по 4000 заразени на ден. Днес са 2000. Тези дни четох, че започват да прилагат лечение върху мишки, но не помня в коя медия беше.

# 2 713
# 2 714
... Тръмп им изпраща 100 000 000 долара помощ в борбата с вируса. То тия пари са плюнка на фона на бюджетите на тия страни, това е все едно аз да ти изпратя 2 стотинки понеже си изпаднала в беда, колкото да не е без хич и да не ме е срам че дори и 2 ст. не съм ти изпратил)...

Не че има значение, но да не си помислиш, че Тръмп е изпратил на Китай 100 милиона помощ. Правителството им каза, че е готово да похарчи до 100 милиона за помощ на Китай и други страни, пострадали от коронавируса. Изпратиха им 20 тона предпазни средства.

Общи условия

Активация на акаунт