Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 345
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 2 715

Някакъв превод с няколко думи? Аз английски не знам.

# 2 716
  • Street of Dreams

Някакъв превод с няколко думи? Аз английски не знам.

Според сателит на НАСА Бобов дол и Ухан имат еднакви стойности на SO2 - място 96 и 98.

# 2 717
  • София
Принципно в момента стопански живот и производство в Ухан няма, така че замърсяването със серен диоксид не трябва да идва от там. За мен не е логична тази теория, защото има и други начини да редуцираш възрастното население, ако много ти пречи. По-скоро властите се презастраховат с този дезинфектант, готови да прежалят още хора, само и само да спре заразата. Доказано ли е, че се използва серен диоксид като дезинфектант?
Също така рискът Китай да изпадне в дългосрочна изолация и рецесия е много голям и загубите от това ще бъдат много по-големи, отколкото евентуални спестявания за бюджета им.

# 2 718
Цитат
Не че има значение, но да не си помислиш, че Тръмп е изпратил на Китай 100 милиона помощ. Правителството им каза, че е готово да похарчи до 100 милиона за помощ на Китай и други страни
Аз мислех че вече са изпратени. А те са само в готовност да изпратят, вероятно ако се разрастне епидемията.  

Цитат
Доказано ли е, че се използва серен диоксид като дезинфектант?
Не е доказано, но не е и ясно откъде идва именно поради това:
Цитат
Принципно в момента стопански живот и производство в Ухан няма, така че замърсяването със серен диоксид не трябва да идва от там.
Според друга теория на конспирациите извън моята за икономическата полза възрастното население да се редуцира, идва от изгарянето на хиляди трупове на ден и криене от Китай на истинските измерения на епидемията.

Цитат
Също така рискът Китай да изпадне в дългосрочна изолация и рецесия е много голям и загубите от това ще бъдат много по-големи, отколкото евентуални спестявания за бюджета им.
Никакъв риск няма, нито ще има дългосрочна изолация, нито големи загуби, ще има само спестявания в бюджета им. Каква изолация като западните фирми вече са изнервени че са им спрени заводите в Китай, те искат вече да се вдигат мерките а не да се изнасят оттам. Бизнесът е пари, и него го интересува печалбата му да е най голяма, нищо друго не го интересува, освен къде има най евтина работна ръка или откъде ще предложат най добри условия за едно производство.

Пак казвам това е теория на конспирациите, но факта че китайската власт обмисля че може би и по добре да пуснат вируса да се разпространява защото забавеният растеж на икономиката е по вреден за държавата   отколкото самият вирус (заради профила на умиращите от него) показва че и те ги мислят тия неща. Което разбира се не доказва че това е умишлено създаден вирус, въпреки всички вече доста на брой съмнителни съвпадения като характеристики на вируса, място откъдето тръгва и създаването на условия преднамерено или не той да е по смъртоносен.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 23:46 от Анонимен

# 2 719
  • София
Аз не отричам нито една теория, но като теглиш чертата е съмнително кое е по-изгодно. Тези месеци /поне/ икономическа безтегловност и допълнителни медицински разходи не е ясно дали няма да натежат повече, отколкото възрастните, а и е ясно, че измират не само възрастни.
Чудя се цял Китай с какво се е изхранвал допреди 90-те години, когато е започнало масовото изнасяне на производството там.

# 2 720
Разбира се че в момента не е изгодно, за да има наистина изгода за икономиката трябва по някакъв начин да изчезнат милиони възрастни, аз затова се притеснявам че Китай просто в момента си казва: нужни ли са тия драконовски мерки които сега ни дърпат назад, след като вирусът убива предимно възрастни които и без това са разходи за с-мата. Според мен тия неща са говорят зад закрити врати. Разбира се че ако се открие лечение то ще бъде използвано и животът на възрастните ще бъде запазен, все пак хората са по важни от цифрите, но на този етап когато се претегля на кантара кое е по важно: да се борим с вируса или да запазим икономическият растеж  ще натежи именно това че вирусът покосява възрастните и хронично болните. Не казвам че е правилно да се разсъждава така, но точно това е мотивът който поставя икономическият растеж над борбата с вируса.

За да изляза от конспиративният дух в който навлезе темата и че все пак това са недоказуеми неща на този етап и няма гаранция че са истина, се връщам към информативният дух на темата с това какво са казали СЗО днес.
https://nova.bg/news/view/2020/02/12/277833/сзо-рано-е-да-се-предскаже-кога-ще-настъпи-краят-на-епидемията-от-коронавируса/

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 13:11 от Анонимен

# 2 721
Китаеца ако е толкова добре в Китай нямаше да е в целия свят, иначе през 90те са били към 1.2мрд души. Като цяло стандарта им на живот не е много висок, макар че са богата държава, ама то и Индия е така, мн пари в хазната, а масово хората гладни. Това не го разбирам аз. Междодругото чувам, че се пращат материали от трети страни, защо не се пращат доктори след като имат такава огромна нужда? Доколкото помня при ебола,много доктори от други страни отидоха в Африка, а Китай не иска, защо?

# 2 722
Китайско ястие “Three Squeaks” (има и видео) Flushed

Не е за хора със слаби нерви!!!

https://www.culinaryschools.org/blog/three-squeaks/

още едно
https://www.youtube.com/watch?v=tieJKxx7z90

Въпреки забраната, продължава нелегалната продажба на диви животни в Хубей и Гуандун.

Кило змия - цена 33 британски лири
Кило плъхове - цена 18 британски лири

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7951885/Chinese-markets … rus-outbreak.html

# 2 723
Според мен от гордост и заради комунистическата идеология която образно казано твърди че комунизма може да осигури всичко нужно на населението и да задоволи всички негови потребности. Идеологически е недопустимо Китай да допуска чужди лекари да лекуват китайски граждани в Китай. В Африка го няма тоя идеологически проблем, но там и друго. Например аз за Еболата научих от тази тема нещо много интересно. Че оцелелите от нея развиват форма на имунитет и по тази причина те се изпращат след това навсякъде където има огнища на Ебола и в други държави защото за тях тя вече не е толкова опасна. Предполагам че и лекари заразили с нея и оцелели след това са на предна писта във всяка една държава където тя се появи.  

Това което Пюър е постнала според мен опровергава всякакви теории че вирусът няма естествен произход. Отвратително е. Какъв е кефа да ядеш подобни неща. Те са достойни за риалитита в които ядат гнусни неща,

# 2 724
Например аз за Еболата научих от тази тема нещо много интересно. Че оцелелите от нея развиват форма на имунитет и по тази причина те се изпращат след това навсякъде където има огнища на Ебола и в други държави защото за тях тя вече не е толкова опасна. Предполагам че и лекари заразили с нея и оцелели след това са на предна писта във всяка една държава където тя се появи.  

Eто една снимка - жената  е оцеляла след заразяване с ебола. На снимката се грижи за болно  дете от ебола в Конго.

Скрит текст:
Six-year-old Nelly was displaying advanced symptoms of Ebola after contracting the disease, along with two of his brothers, in August. Less than a month later, his life was hanging by a thread.

Six-year-old Nelly was displaying advanced symptoms of Ebola after contracting the disease, along with two of his brothers, in August. Less than a month later, his life was hanging by a thread.

When doctors first started his treatment, Nelly was flickering in and out of consciousness, his breathing laboured, his eyes ringed with dark circles.

He was comforted and cared for at the centre by Germain Mbusa, who would sit with Nelly inside a transparent, protective plastic bubble. Germain knows what it’s like to beat Ebola. Having survived the disease, Germain is now immune, and works at the centre as a ‘lullaby’, so called because of their soothing presence. He was able to safely stay at Nelly’s side, talking with him and holding his hand, supported by a team of doctors and nutritionists providing lifesaving medical care.

В сайта на Unicef има много подобни истории от последното и все още активно огнище на ебола в Конго

https://www.unicef.org/search?force=0&query=ebola&search … e_desc&page=0

# 2 725
А аз знам че ядат такива работи, за това не им гледам клиповете с кулинарията, аз не отричам, че може и от там да е заразата, но фактите отиваха в полза на изкуствено създаден вирус и тия твърдения че живее 30 дни извън тялото на жив организъм, нещо е твърде странен за естествен. Възможно е Китай по невнимание да го е изтървал от лабораторията и сега да се чуди как да го спре.

# 2 726
Какво ядат, че не искам да гледам?

# 2 727
Какво ядат, че не искам да гледам?

Новородени живи мишки - така мърдащи в чинията ги хващат с клечки, топят в сос и хапват. Mask

# 2 728
Аз това се чудя, кой нормален човек ще сложи жива мишка в устата си, пък дори и новородена освен ако не участва в риалити и няма да получи огромна сума пари ако го направи. А те си плащат затова. Аз се чудя в техните риалитита какво ядат китайците, то едва ли нещо може да им се опре.

# 2 729
Аз това се чудя, кой нормален човек ще сложи жива мишка в устата си, пък дори и новородена освен ако не участва в риалити и няма да получи огромна сума пари ако го направи. А те си плащат затова. Аз се чудя в техните риалитита какво ядат китайците, то едва ли нещо може да им се опре.
Сигурно ги предизвикват с прясно и кисело мляко Grinning

Общи условия

Активация на акаунт