Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 345
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 2 730
Скрит текст:
Feb. 11
2,071   -475   
Feb. 10
2,546   -455   
Feb. 9
3,001   325           
Feb. 8
2,676   -761   
Feb. 7
3,437   274   
Feb. 6
3,163   -560   
Feb. 5
3,723   -202   
Feb. 4
3,925   686   
Feb. 3
3,239   402   
Feb. 2
2,837   233   
Feb. 1
2,604   477   
Jan. 31
2,127   119   
Jan. 30
2,008   253   
Jan. 29
1,755   278   
Jan. 28
1,477   -304   
Jan. 27
1,781    996   
Jan. 26
785            87   
Jan. 25
698            226   
Jan. 24
472            206   
Jan. 23
266            133   

Една много интересна статистика която показва дневното движение на новите регистрирани случаи, вижте че новите случаи стабилно са в регрес последните 2 дни, дали вече вирусът напрактика не е победен и епидемията не е вече със затихващи функции. Според мен трябва още малко да устискат китайците, изглежда вече са на прага на победата.

# 2 731
И преди е имало 2  дни с регрес. Рано е да се каже. А и нали вече ги изчисляват по друг начин.

# 2 732
Смъртността има много начини за изчисление и всичките дават различен резултат, но тази графика се отнася за
новите регистрирани случаи на болни ден по ден, и преди е имало 2 поредни дни с регрес (и на графиката се вижда) но те идват след поредица от пикове, нормално е да има корекция, но това не изглежда като корекция защото тия 2 поредни дни с регрес не идват след поредица от пикове а след колебаеща се тенденция (от последните 5 дни преди тях 3 също са със регрес). Това вече говори за тенденция. За затихващи функции.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 01:40 от Анонимен

# 2 733
# 2 734
Ще Ви разочаровам, изобщо нищо не намалява, не знам дали има общо с новите им правила:

13.02
заразени 60062 +14879
Китай 59539 +14874
Хубей 48206 +14840
извън Китай 523 +5
починали 1360 +242
оздравяли 5905 +1056

# 2 735
Трю блу, права си, за какви затихва функции говоря аз. Току що видях новите данни и седя и ги гледам и не мога да повярвам, извън всякаква логика са.

Приятели, знаете че обичам да следя статистиката и да е коментирам, да търся някакви знаци в нея, но новите данни наистина ми е трудно да ги коментирам, седя и ги гледам с ококорени очи, изобщо не мога да повярвам че са верни напълно извън досегашното развитие на епидемията са. Не знам какво да кажа, освен че се стреснах като ги видях. Снежана ги е постнала.

Починали през последните 24 часа: 245!!!!!!!!! увеличение със 150% спрямо вчера наведнъж!!!!!!!!!!!!!! Това на какво се дължи нямам обяснение извън всякаква логика е.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 02:32 от Анонимен

# 2 736
  • Countryside
Интересни теории, като нищо е вярно за серния диоксид...а какво прави България по темата за мръсния въздух? Горим боклука на Европа в ТЕЦ-овете, което знаем до какво води, но какво правим по въпроса? Едно голямо нищо. А къде са протестите? И какво ще правим, като затворят АЕЦ Козлодуй? Някак всичките въпроси имат отговор, но нашето общество спи за тях и се вълнува много повече от корона вируса. Да вземем да се стреснем за България, а, че ни е по-наложително? Те китайците някак ще се оправят.

Иначе сериозно почна да ми прави впечатление, че няма нови случаи в Щатите и Русия. Защо? Може би защото затвориха границите. ЕС блее, а СЗО обсъждаха името на вируса. Много важна задача свършиха, поне е полит коректно името на вируса, т.е. няма връзка с Китай. #нимоа.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 02:37 от Сиренце

# 2 737
И аз се стреснах от данните - диагностицираните днес са 14 920

Починалите - 248

Поне извън Китай потвърдените са само 5 - 3 в Сингапур, по 1 в U.K., Япония и Хонгконг.

Допълвам:

- Броят на случаите се дължи най-вече на приемането на нова класификация на диагнозите.

- В съответствие с други провинции, започвайки от днес, провинция Хубей ще включва броя на клинично диагностицираните случаи в броя на потвърдените случаи.

- От добавените 14 840 случая, 13 332 се дължат на новата класификация, докато 1 508 са новите случаи.

- Имаше 242 нови смъртни случая (включително 135 клинично диагностицирани случая) .

https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 2 738
Просто съм без думи и не откривам логиката в тия цифри. Досега епидемията се развиваше нормално, без резки движения, това е най рязкото движение което наблюдавам от началото на епидемията и е плашещо. Не преувеличавам, наистина се стреснах като ги видях данните, особено починали през последните 24 часа: 250 (вече) над 2 пъти и половина повече от вчера наведнъж!!!!! (вчера бяха 2-цифрено число, 97 ако се не лъжа) Върховото постижение което беше 100 и няколко и безброй пъти беше подобрявано досега но винаги с много малко (или казано в проценти около 1 или максимум 2% айде 4% да ги сложим а не със 150%!!!!!!!!!наведнъж). Това е напълно извън всякаква логика и досегашно плавно развитие на епидемията.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 03:22 от Анонимен

# 2 739
И аз се стреснах от данните - диагностицираните днес са 14 920

Починалите - 248

Поне извън Китай потвърдените са само 5 - 3 в Сингапур, по 1 в U.K., Япония и Хонгконг.

Допълвам:

- Броят на случаите се дължи най-вече на приемането на нова класификация на диагнозите.

- В съответствие с други провинции, започвайки от днес, провинция Хубей ще включва броя на клинично диагностицираните случаи в броя на потвърдените случаи.

- От добавените 14 840 случая, 13 332 се дължат на новата класификация, докато 1 508 са новите случаи.

- Имаше 242 нови смъртни случая (включително 135 клинично диагностицирани случая) .

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Благодаря за инфото, останах като попарена, а бях си легнала, отиде ми съня

# 2 740
В квартал Джангуан, град Шиян в провинция Хубей  от днес спешно се въвежда "wartime regulations" заради коронавируса. Жителите в целия квартал ще бъдат затворени за 14 дни в жилищните сгради и изрично им се забранява да напускат дома си и да отварят прозорци. Специализиран персонал с предпазно облекло ще им носи храна и ще им изхвърля боклука, медицински персонал пак с предпазно облекло ще ги посещава, от тях се иска да не мърдат от домовете си.

с автоматичния превод от китайски
http://sywb.10yan.com/html/20200213/78412.html

# 2 741
  • Countryside
С новите лекари и болници явно насмогват да диагностицират повече случаи. То беше ясно, че броят на болните беше занижен в статистиката, първо защото не можеха да насмогнат с тестовете и второ, защото вече добавят клинично диагностицираните случаи, т.е. не само с положителен тест. Само не разбирам издевателството на китайците към собствения им народ. Явно е типично за авторитарните режими, за да се докаже величието на държавата и превъзходството над останалите? Затова може би и не искат доктори от други държави. Надявам се, че вече повече китайци да получават адекватна медицинска помощ и лечение. И да вървят нещата към подобрение.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 03:23 от Сиренце

# 2 742
Аз разбирам, че от днес са започнали да  включват в статистиката и случаи със само клинични симптоми. Преди бяха само хора с положителен резултат от теста. Ако бяха използвали същия начин на броене като вчера, днес щяхме да имаме само 1508 нови случая. Същото е и с починалите - включват и тези, които са починали от пневмония у дома без да са диагностицирани с теста.

# 2 743
Аз това което не мога да си обясня са смъртните случаи. За болните ясно, но защо изведнъж скочиха с толкова много смъртните случаи, и те ли на същият принцип вече ги включват в статистиката и без да имат положителен тест но са имали клиничната картина на вируса. Ако е така, това какво значи че през цялото време са били поне 2 пъти и половина повече починалите минимум от обхванатите в статистиката. Изведнъж нещата като че ли придобиха съвсем друга много по мрачна картина. Не че предишната беше розова.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 03:34 от Анонимен

# 2 744
Аз това което не мога да си обясня са смъртните случаи. За болните ясно, но защо изведнъж скочиха с толкова много смъртните случаи, и те ли на същият принцип вече ги включват в статистиката вече дори и преди да им бъде направен положителен тест. Ако е така, това какво значи че през цялото време са били поне 2 пъти и половина повече починалите минимум от обхванатите в статистиката. Изведнъж нещата като че ли придобиха съвсем друга много по мрачна картина. Не че предишната беше розова.

Тесла, прочети тази статия и ще ти се изясни. Статията беше публикувана по-рано днес, преди да излезе последната статистика с новата класификация на случаите.

https://www.scmp.com/news/china/society/article/3050311/its-pneu … deaths-will-never

Общи условия

Активация на акаунт